EC-Council is undoubtedly an group thats attained around the globe recognition on earth. It is very well known inside it niche. EC-Council 312-50 tackles computer gadgets offering hardware and software. It is major already in the market because of competency and excellence of do the job. EC-Council offers countless accreditation that happen to be incredibly treasured as well as needed because of it industry experts and also by It all industry. With EC-Council rise on the symbol benefits.

2021 Mar 312-50 exam topics

Q91. What are the three phases involved in security testing? 

A. Reconnaissance, Conduct, Report 

B. Reconnaissance, Scanning, Conclusion 

C. Preparation, Conduct, Conclusion 

D. Preparation, Conduct, Billing 

Answer: C

Explanation: Preparation phase - A formal contract is executed containing non-disclosure of the client's data and legal protection for the tester. At a minimum, it also lists the IP addresses to be tested and time to test. Conduct phase - In this phase the penetration test is executed, with the tester looking for potential vulnerabilities. Conclusion phase - The results of the evaluation are communicated to the pre-defined organizational contact, and corrective action is advised. 


Q92. Lyle is a systems security analyst for Gusteffson & Sons, a large law firm in Beverly Hills. Lyle's responsibilities include network vulnerability scans, Antivirus monitoring, and IDS monitoring. Lyle receives a help desk call from a user in the Accounting department. This user reports that his computer is running very slow all day long and it sometimes gives him an error message that the hard drive is almost full. Lyle runs a scan on the computer with the company antivirus software and finds nothing. Lyle downloads another free antivirus application and scans the computer again. This time a virus is found on the computer. The infected files appear to be Microsoft Office files since they are in the same directory as that software. Lyle does some research and finds that this virus disguises itself as a genuine application on a computer to hide from antivirus software. What type of virus has Lyle found on this computer? 

A. This type of virus that Lyle has found is called a cavity virus. 

B. Lyle has discovered a camouflage virus on the computer. 

C. By using the free antivirus software, Lyle has found a tunneling virus on the computer. 

D. Lyle has found a polymorphic virus on this computer 

Answer: C


Q93. You are the CIO for Avantes Finance International, a global finance company based in Geneva. You are responsible for network functions and logical security throughout the entire corporation. Your company has over 250 servers running Windows Server, 5000 workstations running Windows Vista, and 200 mobile users working from laptops on Windows 7. 

Last week, 10 of your company's laptops were stolen from salesmen while at a conference in Amsterdam. These laptops contained proprietary company information. While doing damage assessment on the possible public relations nightmare this may become, a news story leaks about the stolen laptops and also that sensitive information from those computers was posted to a blog online. 

What built-in Windows feature could you have implemented to protect the sensitive information on these laptops? 

A. You should have used 3DES which is built into Windows 

B. If you would have implemented Pretty Good Privacy (PGP) which is built into Windows, the sensitive information on the laptops would not have leaked out 

C. You should have utilized the built-in feature of Distributed File System (DFS) to protect the sensitive information on the laptops 

D. You could have implemented Encrypted File System (EFS) to encrypt the sensitive files on the laptops 

Answer: D


Q94. When a malicious hacker identifies a target and wants to eventually compromise this target, what would be among the first steps that he would perform? (Choose the best answer) 

A. Cover his tracks by eradicating the log files and audit trails. 

B. Gain access to the remote computer in order to conceal the venue of attacks. 

C. Perform a reconnaissance of the remote target for identical of venue of attacks. 

D. Always begin with a scan in order to quickly identify venue of attacks. 

Answer: C

Explanation: A hacker always starts with a preparatory phase (Reconnaissance) where he seeks to gather as much information as possible about the target of evaluation prior to launching an attack. The reconnaissance can be either passive or active (or both). 


Q95. You are having problems while retrieving results after performing port scanning during internal testing. You verify that there are no security devices between you and the target system. When both stealth and connect scanning do not work, you decide to perform a NULL scan with NMAP. The first few systems scanned shows all ports open. 

Which one of the following statements is probably true? 

A. The systems have all ports open. 

B. The systems are running a host based IDS. 

C. The systems are web servers. 

D. The systems are running Windows. 

Answer: D

Explanation: The null scan turns off all flags, creating a lack of TCP flags that should never occur in the real world. If the port is closed, a RST frame should be returned and a null scan to an open port results in no response. Unfortunately Microsoft (like usual) decided to completely ignore the standard and do things their own way. Thus this scan type will not work against systems running Windows as they choose not to response at all. This is a good way to distinguish that the system being scanned is running Microsoft Windows. 


Far out 312-50 exam guide:

Q96. You find the following entries in your web log. Each shows attempted access to either root.exe or cmd.exe. What caused this? 

GET /scripts/root.exe?/c+dir GET /MSADC/root.exe?/c+dir GET /c/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /d/winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /_vti_bin/..%5c../..%5c../..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /_mem_bin/..%5c../..%5c../..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /msadc/..%5c../..%5c../..%5c/..xc1x1c../..xc1x1c../..xc1x1c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc1x1c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc0/../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc0xaf../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..xc1x9c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%35c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%35c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%5c../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir GET /scripts/..%2f../winnt/system32/cmd.exe?/c+dir 

A. The Morris worm 

B. The PIF virus 

C. Trinoo 

D. Nimda 

E. Code Red 

F. Ping of Death 

Answer: D

Explanation: The Nimda worm modifies all web content files it finds. As a result, any user browsing web content on the system, whether via the file system or via a web server, may download a copy of the worm. Some browsers may automatically execute the downloaded copy, thereby, infecting the browsing system. The high scanning rate of the Nimda worm may also cause bandwidth denial-of-service conditions on networks with infected machines and allow intruders the ability to execute arbitrary commands within the Local System security context on machines running the unpatched versions of IIS. 


Q97. DRAG DROP 

A Successfully Attack by a malicious hacker can divide into five phases, Match the order: 

Answer: 


Q98. You are scanning into the target network for the first time. You find very few conventional ports open. When you attempt to perform traditional service identification by connecting to the open ports, it yields either unreliable or no results. You are unsure of which protocols are being used. You need to discover as many different protocols as possible. 

Which kind of scan would you use to achieve this? (Choose the best answer) 

A. Nessus scan with TCP based pings. 

B. Nmap scan with the –sP (Ping scan) switch. 

C. Netcat scan with the –u –e switches. 

D. Nmap with the –sO (Raw IP packets) switch. 

Answer: D

Explanation: Running Nmap with the –sO switch will do a IP Protocol Scan. The IP protocol scan is a bit different than the other nmap scans. The IP protocol scan is searching for additional IP protocols in use by the remote station, such as ICMP, TCP, and UDP. If a router is scanned, additional IP protocols such as EGP or IGP may be identified. 


Q99. John is discussing security with Jane. Jane had mentioned to John earlier that she suspects an LKM has been installed on her server. She believes this is the reason that the server has been acting erratically lately. LKM stands for Loadable Kernel Module. 

What does this mean in the context of Linux Security? 

A. Loadable Kernel Modules are a mechanism for adding functionality to a file system without requiring a kernel recompilation. 

B. Loadable Kernel Modules are a mechanism for adding functionality to an operating-system kernel after it has been recompiled and the system rebooted. 

C. Loadable Kernel Modules are a mechanism for adding auditing to an operating-system kernel without requiring a kernel recompilation. 

D. Loadable Kernel Modules are a mechanism for adding functionality to an operating-system kernel without requiring a kernel recompilation. 

Answer: D

Explanation: Loadable Kernel Modules, or LKM, are object files that contain code to extend the running kernel, or so-called base kernel, without the need of a kernel recompilation. Operating systems other than Linux, such as BSD systems, also provide support for LKM's. However, the Linux kernel generally makes far greater and more versatile use of LKM's than other systems. LKM's are typically used to add support for new hardware, filesystems or for adding system calls. When the functionality provided by an LKM is no longer required, it can be unloaded, freeing memory. 


Q100. In the context of using PKI, when Sven wishes to send a secret message to Bob, he looks up Bob’s public key in a directory, uses it to encrypt the message before sending it off. Bob then uses his private key to decrypt the message and reads it. No one listening on can decrypt the message. 

Anyone can send an encrypted message to Bob but only Bob can read it. Thus, although many people may know Bob’s public key and use it to verify Bob’s signature, they cannot discover Bob’s private key and use it to forge digital signatures. 

What does this principle refer to? 

A. Irreversibility 

B. Non-repudiation 

C. Symmetry 

D. Asymmetry 

Answer: D

Explanation: PKI uses asymmetric key pair encryption. One key of the pair is the only way to decrypt data encrypted with the other.