Exam Code: 70-410 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Installing and Configuring Windows Server 2012
Certification Provider: Microsoft
Free Today! Guaranteed Training- Pass 70-410 Exam.

2021 Mar 70-410 latest exam

Q241. - (Topic 1) 

You have a Hyper-V host named Server1 that runs Windows Server 2012 R2. 

Server1 hosts a virtual machine named VM1 that runs Windows Server 2012 R2. 

VM1 has several snapshots. 

You need to modify the snapshot file location of VM1. 

What should you do? 

A. Right-click VM1, and then click Export. 

B. Shut down VM1, and then modify the settings of VM1. 

C. Delete the existing snapshots, and then modify the settings of VM1. 

D. Pause VM1, and then modify the settings of VM1. 

Answer: C 


Q242. - (Topic 3) 

You work as an administrator at Contoso.com. The Contoso.com network consists of a single domain named Contoso.com. All servers on the Contoso.com network have Windows Server 2012 R2 installed. 

Contoso.com has a server, named ENSUREPASS-SR13. ENSUREPASS-SR13 hosts a shared folder, named ENSUREPASSShare, which has been shared as ENSUREPASSShare$. 

Which of the following is TRUE with regards to sharing the folder in this manner? 

A. It allows all users to view ENSUREPASSShare when browsing the network. 

B. It prevents users from viewing ENSUREPASSShare when browsing the network. 

C. It only allows ENSUREPASS-SR13’s users to view ENSUREPASSShare. 

D. It removes the permissions configured for ENSUREPASSShare. 

Answer: B 


Q243. - (Topic 2) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains a server named Server1 that runs Windows Server 2012 R2.Server1 has the Hyper-V server role installed. Server1 has a virtual switch named RDS Virtual. 

You replace all of the network adapters on Server1 with new network adapters that support single-root I/O visualization (SR-IOV). 

You need to enable SR-IOV for all of the virtual machines on Server1. 

Which two actions should you perform? (Each correct answer presents part of the solution. Choose two.) 

A. On each virtual machine, modify the Advanced Features settings of the network adapter. 

B. Modify the settings of the RDS Virtual virtual switch. 

C. On each virtual machine, modify the BIOS settings. 

D. Delete, and then recreate the RDS Virtual virtual switch. 

E. On each virtual machine, modify the Hardware Acceleration settings of the network adapter. 

Answer: D,E 

Explanation: 

The first step when allowing a virtual machine to have connectivity to a physical network is to create an external virtual switch using Virtual Switch Manager in Hyper-V Manager. The additional step that is necessary when using SR-IOV is to ensure the checkbox is checked when the virtual switch is being created. It is not possible to change a “non SR-IOV mode” external virtual switch into an “SR-IOV mode” switch. The choice must be made a switch creation time. Thus you should first delete the existing virtual switch and then recreate it. 

E: Once a virtual switch has been created, the next step is to configure a virtual machine. 

SR-IOV in Windows Server “8” is supported on x64 editions of Windows “8” as a guest operating system (as in Windows “8” Server, and Windows “8” client x64, but not x86 client).We have rearranged the settings for a virtual machine to introduce sub-nodes under a network adapter, one of which is the hardware acceleration node. At the bottom is a checkbox to enable SR-IOV. 


Q244. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named adatum.com. The domain contains a member server named Server1 and a domain controller named DC2. All servers run Windows Server 2012 R2. On DC2, you open Server Manager and you add Server1 as another server to manage. From Server Manager on DC2, you right-click Server1 as shown in the exhibit. You need to ensure that when you right-click Server1, you see the option to run the DHCP console. 

What should you do? 

A. On Server1, install the Feature Administration Tools. 

B. In the domain, add DC1 to the DHCP Administrators group. 

C. On DC2 and Server1, run winrm quickconfig. 

D. On DC2, install the Role Administration Tools. 

Answer: D 


Q245. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory domain named contoso.com. The domain contains two servers named CONT1 and CONT2. Both servers run Windows Server 2012 R2. 

CONT1 has a shared printer named Printer1. CONT2 connects to Printer1 on CONT1. 

When you attempt to remove Printer1 from CONT2, you receive the error message shown in the exhibit. (Click the Exhibit button.) 

You successfully delete the other printers installed on CONT2. 

You need to identify what prevents you from deleting Printer1 on CONT2. 

What should you identify? 

A. Printer1 is deployed as part of a mandatory profile. 

B. Printer1 is deployed by using a Group Policy object (GPO). 

C. Your user account is not a member of the Print Operators group on CONT2. 

D. Your user account is not a member of the Print Operators group on CONT1. 

Answer: B 


Up to the immediate present 70-410 exams:

Q246. - (Topic 3) 

A company’s server security team needs a solution that will prevent users from installing and using unauthorized applications on their Windows 8 desktop computers. 

Which technology should the team choose? 

A. Starter GPOs 

B. Group Policy Objects 

C. Software Restriction Policies 

D. AppLocker 

Answer: D 

Explanation: 

AppLocker (Application Locker) can help prevent malicious (malware) and unsupported 

applications from affecting computers. These include executable files, scripts, Windows 

Installer files, DLLs, Packaged apps and Packaged app installers. 

Quick Tip: AppLocker is also supported by Windows Server 2008 R2 and Windows 7. 


Q247. - (Topic 2) 

You have a server named Print1 that runs Windows Server 2012 R2. 

On Print1, you share a printer named Printer1. 

You need to ensure that only the members of the Server Operators group, the 

Administrators group, and the Print Operators group can send print jobs to Printer1. 

What should you do? 

A. Remove the permissions for the Creator Owner group. 

B. Assign the Print permission to the Server Operators group. 

C. Remove the permissions for the Everyone group. 

D. Assign the Print permission to the Administrators group. 

Answer: C 

Explanation: 

By default Everyone can print. This permissions need to be removed. 


Q248. - (Topic 3) 

Your network contains an Active Directory forest named contoso.com. The forest contains a child domain named corp.contoso.com. 

The network has Microsoft Exchange Server 2010 deployed. 

You need to create a mail-enabled distribution group. 

Which type of group should you create? 

A. Global 

B. Local 

C. Domain local 

D. Universal 

Answer: D 

Explanation: 

Universal groups Groups that are used to grant permissions on a wide scale throughout a 

domain tree or forest. Members of global groups include accounts and groups from any 

domain in the domain tree or forest. 

Microsoft Exchange Server 2007: Implementation and Administration. By Jim McBee, 

Benjamin Craig page 248: Only universal groups should be used as mail-enabled groups. 


Q249. - (Topic 1) 

You have a Hyper-V host named Server1 that runs Windows Server 2012 R2.Server1 has the virtual switches listed in the following table. 

You create a virtual machine named VM1.VM1 has two network adapters. One network adapter connects to vSwitch1. The other network adapter connects to vSwitch2.You configure NIC teaming on VM1. 

You need to ensure that if a physical NIC fails on Server1, VM1 remains connected to the network. 

What should you do on Server1? 

A. Run the Set-VmNetworkAdaptercmdlet. 

B. Add a new network adapter to VM1. 

C. Create a new virtual switch on Server 1. 

D. Modify the properties of vSwitch1 and vSwitch2. 

Answer: A 


Q250. - (Topic 3) 

Your infrastructure divided in 2 sites. You have a forest root domain and child domain. There is only one DC on site 2 with no FSMO roles. The link goes down to site 2 and no users can log on. What FSMO roles you need on to restore the access? 

A. Infrastructure master 

B. RID master 

C. Domain Naming master 

D. PDC Emulator 

Answer: D 

Explanation: 

D. The PDC emulator is used as a reference DC to double-check incorrect passwords and it also receives new password changes. PDC Emulator is the most complicated and least understood role, for it runs a diverse range of critical tasks. It is a domain-specific role, so exists in the forest root domain and every child domain. Password changes and account lockouts are immediately processed at the PDC Emulator for a domain, to ensure such changes do not prevent a user logging on as a result of multi-master replication delays, such as across Active Directory sites.