It is impossible to pass Cisco 100-105 exam without any help in the short term. Come to Ucertify soon and find the most advanced, correct and guaranteed Cisco 100-105 practice questions. You will get a surprising result by our Renew Cisco Interconnecting Cisco Networking Devices Part 1 (ICND1 v3.0) practice guides.

2016 Dec 100-105 practice exam

Q81. - (Topic 3) 

Which option is a valid IPv6 address? 

A. 2001:0000:130F::099a::12a 

B. 2002:7654:A1AD:61:81AF:CCC1 

C. FEC0:ABCD:WXYZ:0067::2A4 

D. 2004:1:25A4:886F::1 

Answer:

Explanation: 

IPv6 Address Notation IPv6 addresses are denoted by eight groups of hexadecimal quartets separated by colons in between them. Following is an example of a valid IPv6 address: 2001:cdba:0000:0000:0000:0000:3257:9652 Any four-digit group of zeroes within an IPv6 address may be reduced to a single zero or altogether omitted. Therefore, the following IPv6 addresses are similar and equally valid: 2001:cdba:0000:0000:0000:0000:3257:9652 2001:cdba:0:0:0:0:3257:9652 2001:cdba::3257:9652 

Reference: http://www.ipv6.com/articles/general/IPv6-Addressing.htm 


Q82. - (Topic 3) 

Refer to the exhibit. 

PC1 pings PC2. What three things will CORE router do with the data that is received from PC1? (Choose three.) 

A. The data frames will be forwarded out interface FastEthernet0/1 of CORE router. 

B. The data frames will be forwarded out interface FastEthernet1/0 of CORE router. 

C. CORE router will replace the destination IP address of the packets with the IP address of PC2. 

D. CORE router will replace the MAC address of PC2 in the destination MAC address of the frames. 

E. CORE router will put the IP address of the forwarding FastEthernet interface in the place of the source IP address in the packets. 

F. CORE router will put the MAC address of the forwarding FastEthernet interface in the place of the source MAC address. 

Answer: B,D,F 

Explanation: 

The router will forward the frames out the interface toward the destination – B is correct. Since the router will has the end station already in it’s MAC table as see by the “show arp” command, it will replace the destination MAC address to that of PC2 – D is correct. The router will then replace the source IP address to 172.16.40.1 – E is correct. 


Q83. - (Topic 3) 

How many bits are contained in each field of an IPv6 address? 

A. 24 

B. 4 

C. 8 

D. 16 

Answer:

Explanation: 

One of the key advantages IPv6 brings is the exponentially larger address space. The 

following will outline the basic address architecture of IPv6. 128-bit-long addresses Represented in hexadecimal format: Uses CIDR principles: prefix/prefix length x:x:x:x:x:x:x:x, where x is a 16-bit hex field The last 64 bits are used for the interface ID http://www.cisco.com/en/US/technologies/tk648/tk872/technologies_white_paper0900aecd 8026003d.pdf 


Q84. - (Topic 3) 

Identify the four valid IPv6 addresses. (Choose four.) 

A. :: 

B. ::192:168:0:1 

C. 2000:: 

D. 2001:3452:4952:2837:: 

E. 2002:c0a8:101::42 

F. 2003:dead:beef:4dad:23:46:bb:101 

Answer: A,B,E,F 

Explanation: 

http://www.intermapper.com/ipv6validator http://www.ripe.net/lir-services/new-lir/ipv6_reference_card.pdf 


Q85. - (Topic 3) 

A network administrator is trying to add a new router into an established OSPF network. The networks attached to the new router do not appear in the routing tables of the other OSPF routers. Given the information in the partial configuration shown below, what configuration error is causing this problem? 

Router(config)# router ospf 1 

Router(config-router)# network 10.0.0.0 255.0.0.0 area 0 

A. The process id is configured improperly. 

B. The OSPF area is configured improperly. 

C. The network wildcard mask is configured improperly. 

D. The network number is configured improperly. 

E. The AS is configured improperly. 

F. The network subnet mask is configured improperly. 

Answer:

Explanation: 

When configuring OSPF, the mask used for the network statement is a wildcard mask similar to an access list. In this specific example, the correct syntax would have been “network 10.0.0.0 0.0.0.255 area 0.” 


Refresh 100-105 exam question:

Q86. - (Topic 3) 

What is the default administrative distance of OSPF? 

A. 90 

B. 100 

C. 110 

D. 120 

Answer:

Explanation: 

Administrative distance is the feature that routers use in order to select the best path when there are two or more different routes to the same destination from two different routing protocols. Administrative distance defines the reliability of a routing protocol. Each routing protocol is prioritized in order of most to least reliable (believable) with the help of an administrative distance value. 

Default Distance Value Table 

This table lists the administrative distance default values of the protocols that Cisco supports: 


Q87. - (Topic 3) 

Which IOS command is used to initiate a login into a VTY port on a remote router? 

A. router# login 

B. router# telnet 

C. router# trace 

D. router# ping 

E. router(config)# line vty 0 5 

F. router(config-line)# login 

Answer:

Explanation: 

VTY ports are telnet ports hence command B will initiate login to the telnet port. 


Q88. - (Topic 5) 

Refer to the exhibit. 

The DHCP settings have recently been changed on the DHCP server and the client is no longer able to reach network resources. What should be done to correct this situation? 

A. Verify that the DNS server address is correct in the DHCP pool. 

B. Ping the default gateway to populate the ARP cache. 

C. Use the tracert command on the DHCP client to first determine where the problem is located. 

D. Clear all DHCP leases on the router to prevent address conflicts. 

E. Issue the ipconfig command with the /release and /renew options in a command window. 

Answer:

Explanation: 

A PC will retain its DHCP assigned IP address until the lease time expires, which often times is 24 hours or more. When changes are made to the DHCP server, the client should issue the ipconfig/release and then ipconfig/renew commands to obtain a new IP address lease. 


Q89. - (Topic 3) 

If an Ethernet port on a router was assigned an IP address of 172.16.112.1/20, what is the maximum number of hosts allowed on this subnet? 

A. 1024 

B. 2046 

C. 4094 

D. 4096 

E. 8190 

Answer:

Explanation: 

Each octet represents eight bits. The bits, in turn, represent (from left to right): 128, 64, 32 , 16 , 8, 4, 2, 1 Add them up and you get 255. Add one for the all zeros option, and the total is 256. Now, take away one of these for the network address (all zeros) and another for the broadcast address (all ones). Each octet represents 254 possible hosts. Or 254 possible networks. Unless you have subnet zero set on your network gear, in which case you could conceivably have 255. The CIDR addressing format (/20) tells us that 20 bits are used for the network portion, so the maximum number of networks are 2^20 minus one if you have subnet zero enabled, or minus 2 if not. You asked about the number of hosts. That will be 32 minus the number of network bits, minus two. So calculate it as (2^(32-20))-2, or (2^12)-2 = 4094 


Q90. - (Topic 3) 

Which command can you use to manually assign a static IPV6 address to a router interface? 

A. ipv6 address PREFIX_1::1/64 

B. ipv6 autoconfig 2001:db8:2222:7272::72/64 

C. ipv6 autoconfig 

D. ipv6 address 2001:db8:2222:7272::72/64 

Answer:

Explanation: 

An example of configuring IPv6 on an interface is shown below: Router(config)# interface fastethernet 0/1 Router(config-if)# ipv6 address 3000::2222:1/64