Exam Code: 1Z0-052 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: Administration I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-052 Exam.

2016 Apr 1Z0-052 Study Guide Questions:

Q71. Which two statements are true about the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)? (Choose two.)

A. The ADDM requires at least four AWR snapshots for analysis

B. The ADDM runs after each AWR snapshot is collected automatically by MMON

C. The results of the ADDM analysis are stored in the Automatic Workload Repository (AWR)

D. The ADDM analysis provides only diagnostics information but does not provide recommendations

E. The ADDM calls other advisors if required, but does not provide recommendations about the advisors

Answer: BC


Q72. Identify the two situations in which you use the alert log file in your database to check the details. (Choose two.)

A. Running a query on a table returns "ORA-600: Internal Error."

B. Inserting a value in a table returns "ORA-01722: invalid number."

C. Creating a table returns "ORA-00955: name is already used by an existing object."

D. Inserting a value in a table returns "ORA-00001: unique constraint (SYS.PK_TECHP) violated."

E. Inserting a row in a table returns "ORA-00060: deadlock detected while waiting for resource."

Answer: AE


Q73. You configured the Flash Recovery Area for your database. The database instance has been started in ARCHIVELOG mode and the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter is not set.

What will be the implications on the archiving and the location of archive redo log files?

A. Archiving will be disabled because the destination for the redo log files is missing

B. The database instance will shut down and the error details will be logged in the alert log file

C. Archiving will be enabled and the destination for the archived redo log file will be set to the Flash Recovery Area implicitly

D. Archiving will be enabled and the location for the archive redo log file will be created in the default location $ORACLE_HOME/log

Answer: C


1Z0-052 download

Leading 1z0-052 study guide:

Q74. View the Exhibit and examine the output of the query.

What do you infer from this?


A. The SGA_TARGET is a static parameter.

B. The instance is started, but the database is not yet open.

C. The server parameter file (SPFILE) was used to start the instance.

D. The SGA_TARGET parameter does not have any effect on the database instance until the SGA_MAX_SIZE parameter is specified.

Answer: C


Q75. Note the following points describing various utilities in Oracle Database 11g:

Which point describes the Oracle Data Pump utility?

1. It enables the transfer of data from one database to another

2. It provides a complete solution for the backup, restoration and recovery needs of the entire database

3. It enables the loading of data from an external file into tables of an Oracle Database

4. It provides a tape backup management for the Oracle ecosystem

A. 1

B. 2

C. 3

D. 4

E. 1 and 3

F. 1, 2, 3 and 4

Answer: A


Q76. View the Exhibit to examine the details for an incident.


Which statement is true regarding the status of the incident?

A. The DBA is working on the incident and prefers that the incident be kept in the ADR

B. The incident is now in the Done state and the ADR can select the incident to be purged

C. The incident has been newly created and is in the process of collecting diagnostic information

D. The data collection for the incident is complete and the incident can be packaged and sent to Oracle Support

Answer: D


1Z0-052 exams

Free 1z0-052 exam questions free:

Q77. Which two statements are true about setting the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter to a nonzero value? (Choose two.)

A. The MTTR advisor will be disabled

B. Automatic checkpoint tuning will be enabled

C. The value for the LOG_CHECKPOINT_INTERVAL initialization parameter will be override the value for FAST_START_MTTR_TARGET

D. The time taken to recover the instance after the crash is always exactly the same as the value given for the FAST_START_MTTR_TARGET initialization parameter

Answer: BC


Q78. Given below is a list of scenarios:

1. A user terminates his session abnormally.

2. The connection between the server and the client application terminates because of a network failure.

3. A schema is accidentally dropped.

4. The tablespace is accidentally dropped from the database.

5. The hard disk gets corrupted and the data files in the disk are lost.

6. The database instance abnormally shuts down because of power failure.

Which scenarios require DBA intervention to perform recovery?

A. 1, 3, and 6

B. 4, 5, and 6

C. 3, 4, and 5

D. 1, 2, and 6

Answer: C


Q79. View the Exhibit and examine the attributes of an undo tablespace. In an OLTP system, the user SCOTT has started a query on a large table in the peak transactional hour that performs bulk inserts. The query runs for more than 15 minutes and then SCOTT receives the following error:

ORA-01555: snapshot too old

What could be the reason for this error?

Exhibit:


A. The query is unable to get a read-consistent image.

B. There is not enough space in Flash Recovery Area.

C. There is not enough free space in the flashback archive.

D. The query is unable to place data blocks in undo tablespace.

Answer: A


Q80. View the Exhibit and examine the initialization parameter settings.


Which three initialization parameters are to be set manually as they are not automatically tuned? (Choose three.)

A. LOG_BUFFER

B. SORT_AREA_SIZE

C. JAVA_POOL_SIZE

D. STREAMS_POOL_SIZE

E. DB_16K_CACHE_SIZE

F. DB_KEEP_CACHE_SIZE

Answer: AEF