Pinpoint of 1Z0-053 exam fees materials and practice for Oracle certification for IT candidates, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-053 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Administration II exam Today!

2016 Jun 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q171. You are working as a DBA on the decision support system. There is a business requirement to track and store all transactions for at least three years for a few tables in the database. Automatic undo management is enabled in the database. Which configuration should you use to accomplish this task?

A. Enable Flashback Data Archive for the tables.

B. Specify undo retention guarantee for the database.

C. Enable supplemental logging for the database.

D. Query V$UNDOSTAT to determine the amount of undo that will be generated and create an undo tablespace for that size.

E. Create Flashback Data Archive on the tablespace on which the tables are stored.

Answer: A


Q172. Observe the following warning in an RMAN session of your database instance:

WARNING: new failures were found since last LIST FAILURE command

Which statement describes the scenario that must have produced this warning?

A. The CHANGE FAILURE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository(ADR).

B. The VALIDATE DATABASE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR).

C. The ADVISE FAILURE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR) since the last LIST FAILURE.

D. The RECOVER command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR) since the last LIST FAILURE command was executed.

Answer: C


Q173. ENCRYPT_TS is an encrypted tablespace that contains tables with data. Which statement is true regarding the effect of queries and data manipulation language (DML) statements on the encrypted data in the tables?

A. The data is decrypted during SORT and JOIN operations.

B. The data remains encrypted when it is read into memory.

C. The data remains encrypted when it is stored in the redo logs.

D. The data remains encrypted in the UNDO tablespace provided that the UNDO tablespace was created with the encryption option enabled.

Answer: C


2passeasy.com

Most recent oracle 1z0-053:

Q174. You set the following parameters in the parameter file and restarted the database:

MEMORY_MAX_TARGET=0

MEMORY_TARGET=500M

PGA_AGGREGATE_TARGET=90M

SGA_TARGET=270M

Which two statements are true regarding these parameters after the database instance is restarted? (Choose two.)

A. The MEMORY_MAX_TARGET parameter is automatically set to 500 MB.

B. The value of the MEMORY_MAX_TARGET parameter remains zero till it is changed manually.

C. The PGA_AGGREGATE_TARGET and SGA_TARGET parameters are automatically set to zero.

D. The lower bounds of PGA_AGGREGATE_TARGET and SGA_TARGET parameters are set to 90 MB and 270 MB, respectively.

Answer: AD


Q175. You run the SQL Tuning Advisor (STA) to tune a SQL statement that is part of a fixed SQL plan baseline. The STA generates a SQL profile for the SQL statement, which recommends that you accept the profile. Which statement is true when you accept the suggested SQL profile?

A. The tuned plan is not added to the SQL plan baseline.

B. The tuned plan is added to the fixed SQL plan baseline as a fixed plan.

C. The tuned plan is added to the fixed SQL plan baseline as a nonfixed plan.

D. The tuned plan is added to a new nonfixed SQL plan baseline as a nonfixed plan.

Answer: C


Q176. Which of these components correctly identify the unique value of the NAME column in the DBA_RESUMABLE view?

A. Username, instance number, session ID

B. Instance number, username, session ID

C. Instance number, session ID, username

D. Username, session ID, instance number

E. None of the above

Answer: D


2passeasy.com

Free actual test 1z0-053:

Q177. View the Exhibits exhibit1 and exhibit2.

Both the processes use PROG_1 as the job template that is already available. The time taken by the jobs are recorded in the TEST_LOG table. While comparing the time taken to create the jobs, the process in exhibit1 takes less time than the process in exhibit2. What is the reason for this?


A. It updates several tables in the SYSTEM tablespace instead of creating new tables.

B. It creates jobs temporarily in memory only.

C. It creates less metadata for the jobs.

D. It writes the job metadata to disk in compressed format.

Answer: C


Q178. How long will this backup be allowed to run?

Backup as compressed backupset duration 2:00 minimize load database ;

A. 2 minutes

B. 2 hours

C. 2 days

D. The command will generate an error.

E. This backup is not constrained by any time limitation.

Answer: B


Q179. Note the following parameters settings in your database:

SGA_MAX_SIZE = 1024M

SGA_TARGET = 700M

DB_8K_CACHE_SIZE = 124M

LOG_BUFFER = 200M

You issued the following command to increase the value of DB_8K_CACHE_SIZE:

SQL> ALTER SYSTEM SET DB_8K_CACHE_SIZE=140M;

What would happen?

A. It will fail because DB_8K_CACHE_SIZE parameter cannot be changed dynamically

B. It will be successful only if the memory is available from the auto tuned components

C. It will fail because an increase in DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_TARGET

D. It will fail because an increase in the DB_8K_CACHE_SIZE cannot be accommodated within SGA_MAX_SIZE

Answer: D


Q180. You issued the following command on the temporary tablespace LMTEMP in your database:

SQL>ALTER TABLESPACE lmtemp SHRINK SPACE KEEP 20M;

Which requirement must be fulfilled for this command to succeed?

A. The tablespace must be locally managed.

B. The tablespace must have only one temp file.

C. The tablespace must be made nondefault and offline.

D. The tablespace can remain as the default but must have no active sort operations.

Answer: A