Exam Code: 1Z0-053 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: Administration II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-053 Exam.

2016 Jun 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q41. Given the following steps, which would be the correct order to create a backup of an Oracle database in ARCHIVELOG mode with control-file autobackups enabled?

a. backup archivelog all;

b. backup database all;

c. backup controlfile;

d. backup archivelog, database, controlfile delete input;

e. backup database plus archivelog delete input

A. e

B. a, b, a, c

C. d

D. b, a, c

E. b, a, c, d, e

Answer: A


Q42. As soon as you discover that you have lost an online redo log, if the database is still functioning, what should be your first action?

A. Shut down the database

B. Clear the online redo log

C. Back up the database

D. Checkpoint the database

E. Call Oracle support

Answer: D


Q43. Which three actions are required to configure the Flashback Database? (Choose three.)

A. set Flash Recovery Area

B. enable Flashback logging

C. create FLASHBACK tablespace

D. start the database in the ARCHIVELOG mode

E. start the database in the NOARCHIVELOG mode

Answer: ABD


1Z0-053  practice question

Up to the minute oracle 1z0-053 syllabus:

Q44. You have not configured Oracle Managed Files (OMF) in your database. You do not want to scan the entire datafile every time an incremental backup is performed. You decide to enable the block change tracking feature. Which statement should you use to enable the block change tracking feature?

A. ALTER DATABASE ENABLE BLOCK CHANGE TRACKING;

B. ALTER SYSTEM ENABLE BLOCK CHANGE TRACKING USING FILE <path>;

C. ALTER DATABASE ENABLE BLOCK CHANGE TRACKING USING FILE <path>;

D. ALTER SYSTEM ENABLE BLOCK CHANGE TRACKING;

Answer: C


Q45. You executed the following PL/SQL block successfully:

VARIABLE tname VARCHAR2(20)

BEGIN

dbms_addm.insert_finding_directive (NULL, DIR_NAME=>'Detail CPU Usage', FINDING_NAME=>'CPU Usage',

MIN_ACTIVE_SESSIONS=>0, MIN_PERC_IMPACT=>90);

:tname := 'database ADDM task4'

dbms_addm.analyze_db(:tname, 150, 162);

END;

/

Then you executed the following command:

SQL> SELECT dbms_addm.get_report(:tname) FROM DUAL;

The above command produces Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) analysis ____.

A. with the CPU Usage finding if it is less than 90

B. without the CPU Usage finding if it is less than 90

C. with the CPU Usage finding for snapshots below 90

D. with the CPU Usage finding for snapshots not between 150 and 162 

Answer: B


Q46. What Oracle process runs when the database is in ARCHIVELOG mode but not when it is in NOARCHIVELOG mode?

A. MMON

B. LGWR

C. ARCH

D. ARWR

E. COPY

Answer: C


2passeasy.com

Breathing aiotestking 1z0-053:

Q47. What command is used to reset a database to a previous incarnation?

A. reset incarnation

B. incarnation reset

C. reset database to incarnation

D. reset database incarnation

E. reset databse incarnation number

Answer: C


Q48. View the Exhibit to examine the Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) tasks.


You executed the following commands:

SQL> VAR tname VARCHAR2(60);

SQL> BEGIN

:tname := 'my_instance_analysis_mode_task'

DBMS_ADDM.INSERT_SEGMENT_DIRECTIVE(:tname,'Sg_directive','SCOTT');

END;

Which statement describes the consequence?

A. The ADDM task is filtered to suppress the Segment Advisor suggestions for the SCOTT schema.

B. The ADDM task is filtered to produce the Segment Advisor suggestions for the SCOTT schema only.

C. The PL/SQL block produces an error because the my_instance_analysis_mode_task task has not been reset to its initial state.

D. All subsequent ADDM tasks including my_instance_analysis_mode_task are filtered to suppress the Segment Advisor suggestions for the SCOTT schema.

Answer: C


Q49. A user sends you an email with the following error message:

create table idtable(id number)

*

ERROR at line 1:

ORA-01116: error in opening database file 4

ORA-01110: data file 4: `/oracle01/oradata/orcl/users01.dbf'

ORA-27041: unable to open file

Linux Error: 2: No such file or directory

Additional information: 3

You can choose from the following steps:

a. Restore the missing database datafiles.

b. Take the missing datafile offline.

c. Shut down the database.

d. Issue the recover tablespace USERS command.

e. Issue the Startup Mount command to mount the database.

f. Bring the USERS tablespace online.

g. Issue the alter database open command.

Which is the correct order of these steps in this case?

A. b, a, d, f

B. c, a, e, b, d, f, g

C. c, e, d, g

D. b, d, f

E. e, d, g

Answer: A


Q50. Your database is in ARCHIVELOG mode. You have two online redo log groups, each of which contains one redo member. When you attempt to start the database, you receive the following errors:

ORA-00313: open failed for members of log group 1 of thread 1

ORA-00312: online log 1 thread 1: 'D:\REDO01.LOG'

You discover that the online redo log file of the current redo group is corrupted.

Which statement should you use to resolve this issue?

A. ALTER DATABASE DROP LOGFILE GROUP 1;

B. ALTER DATABASE CLEAR LOGFILE GROUP 1;

C. ALTER DATABASE CLEAR UNARCHIVED LOGFILE GROUP 1;

D. ALTER DATABASE DROP LOGFILE MEMBER 'D:\REDO01.LOG'

Answer: C