The Oracle experts have the potential to get a specialist in IT area also want to reach the maximum associated with capability as well as accomplishment, so they need to take part in different Oracle qualification tests. Oracle 1Z0-053 called Oracle Database 11g: Administration II is stepping-stone to check the particular candidates knowledge as well as capacity in the related area of work. Pass4sure Oracle 1Z0-053 on the internet apply assessments can guarantee that you are able to handle these highly skilled as well as skilled works. Our 1Z0-053 apply test contains the real questions, ensuring an individual move the real 1Z0-053 test with top marks.

2016 Jun 1Z0-053 practice question

Q241. You have 100 segments in the USERS tablespace. You realize that the USERS tablespace is running low on space. You can use Segment Advisor to _____.

A. identify the segments that you should shrink

B. modify the storage parameters for the tablespace

C. automatically shrink the segments with unused space

D. check the alerts generated for the tablespace that is running low on space

Answer: A


Q242. Which two statements about the SQL Management Base (SMB) are true? (Choose two.)

A. It contains only SQL profiles generated by SQL Tuning Advisor.

B. It stores plans generated by the optimizer using a stored outline.

C. It is part of the data dictionary and stored in the SYSAUX tablespace.

D. It is part of the data dictionary and stored in the SYSTEM tablespace.

E. It contains the statement log, the plan history, plan baselines, and SQL profiles.

Answer: CE


Q243. Evaluate the following statements:

CREATE TABLE purchase_orders

 (po_id NUMBER(4),

po_date TIMESTAMP,

supplier_id NUMBER(6),

po_total NUMBER(8,2),

CONSTRAINT order_pk PRIMARY KEY(po_id))

PARTITION BY RANGE(po_date)

 (PARTITION Q1 VALUES LESS THAN (TO_DATE(?1-apr-2007?d-mon-yyyy?),

PARTITION Q2 VALUES LESS THAN (TO_DATE(?1-jul-2007?d-mon-yyyy?),

PARTITION Q3 VALUES LESS THAN (TO_DATE(?1-oct -2007?d-mon-yyyy?),

PARTITION Q4 VALUES LESS THAN (TO_DATE(?1-jan-2008?d-mon-yyyy?));

CREATE TABLE purchase_order_items

 (po_id NUMBER(4) NOT NULL,

product_id NUMBER(6) NOT NULL,

unit_price NUMBER(8,2),

quantity NUMBER(8),

CONSTRAINT po_items_fk

FOREIGN KEY (po_id) REFERENCES purchase_orders(po_id))

PARTITION BY REFERENCE(po_items_fk);

What are the two consequences of the above statements? (Choose two.)

A. Partitions of PURCHASE_ORDER_ITEMS have system-generated names.

B. Both PURCHASE_ORDERS and PURCHASE_ORDER_ITEMS tables are created with four partitions each.

C. Partitions of the PURCHASE_ORDER_ITEMS table exist in the same tablespaces as the partitions of the PURCHASE_ORDERS table.

D. The PURCHASE_ORDER_ITEMS table inherits the partitioning key from the parent table by automatically duplicating the key columns.

E. Partition maintenance operations performed on the PURCHASE_ORDER_ITEMS table are automatically reflected in the PURCHASE_ORDERS table.

Answer: BC


Q244. You plan to control idle sessions that are blocking other sessions from performing transactions. Your requirement is to automatically terminate these blocking sessions when they remain idle for a specified amount of time.

How would you accomplish this task?

A. Set metric threshold

B. Implement Database Resource Manager

C. Enable resumable timeout for user sessions

D. Add directives to Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM)

Answer: B


Q245. What view would you use to determine if a given tablespace is fully self-contained for the execution of a tablespace point-in-time recovery?

A. TS_CHECK

B. TPITR_CHECK

C. TS_PITR_CHECK

D. CHECK_TSPITR

E. PITR_TS_CHECK

Answer: C


1Z0-053  free download

Leading 1z0-053 book download:

Q246. Which of these are valid Flashback Database recovery point parameters? (Choose all that apply.)

A. SCN

B. Timestamp

C. Named recovery point

D. Transaction ID

E. Session ID

Answer: ABC


Q247. You are managing a 24*7 database. The backup strategy for the database is to perform user- managed backups. Identify two prerequisites to perform the backups. (Choose two.)

A. The database must be opened in restricted mode.

B. The database must be configured to run in ARCHIVELOG mode.

C. The tablespaces are required to be in backup mode before taking the backup.

D. The tablespaces are required to be in read-only mode before taking the backup

Answer: BC


Q248. You need to configure fine-grained access control to external network resources from within your database. You create an access control list (ACL) using the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package.

Which statement is true regarding the ACL created?

A. It is a list of remote database links stored in the XML file that are available to the users of the database.

B. It is a list of users and network privileges stored in the XML file according to which a group of users can connect to one or more hosts.

C. It is a list of users and network privileges stored in the data dictionary according to which a group of users can connect to one or more hosts.

D. It is the list of the host names or the IP addresses stored in the data dictionary that can connect to your database through PL/SQL network utility packages such as UTL_TCP.

Answer: B


Q249. If you issue the command shutdown abort prior to trying to put the database in ARCHIVELOG mode, what will be the result when you issue the command alter database archivelog?

A. The alter database archivelog command will fail.

B. The alter database archivelog inconsistent command must be used to put the database in ARCHIVELOG mode.

C. The alter database archivelog command will succeed.

D. The alter database archivelog command will ask if you want to make the database consistent first.

E. There is no alter database archivelog command. The correct command is alter database 

alterlogging.

Answer: A


Q250. When a job exceeds the date specified in its END_DATE attribute, which of the following will happen? (Choose all that apply.)

A. The job will be dropped automatically if the value of the AUTO_DROP attribute is TRUE.

B. The job will only be disabled if the value of the AUTO_DROP attribute is FALSE.

C. The STATE attribute of the job will be set to COMPLETED if the value of the AUTO_DROP attribute is FALSE.

D. All objects referenced by the job will be dropped if the value of the AUTO_DROP attribute is TRUE and the value of the CASCADE attribute is TRUE.

E. The STATE column of the job table will be set to COMPLETED for the job.

Answer: ABE