Refined of 1Z0-053 free download materials and testing material for Oracle certification for customers, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-053 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Administration II exam Today!

2016 May 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q451. You plan to use Flashback Drop feature to recover a dropped table SALES_EMP. No other table with the same name exists in the schema.

You query RECYCLEBIN and find multiple entries for the SALES_EMP table as follows:


You then issue the following statement to recover the table:

SQL> FLASHBACK TABLE sales_emp TO BEFORE DROP;

What would be the outcome of the precedent statement?

A. It retrieves the latest version of the table from the recycle bin

B. It retrieves the oldest version of the table from the recycle bin

C. It retrieves the version of the table for which undo information is available

D. It returns an error because the table name is not specified as per the names in the OBJECT_NAME column

Answer: A


Q452. Evaluate the following command and its output:

SQL>SELECT * FROM dba_temp_free_space;

TABLESPACE_NAME TABLESPACE_SIZE ALLOCATED_SPACE FREE_SPACE

--------------------------- -------------------------- --------------------------- -------------------

LMTEMP 250609664 101048576 149561088

Which two statements correctly interpret the output? (Choose two.)

A. FREE_SPACE indicates only the space that is currently unallocated.

B. ALLOCATED_SPACE indicates only the space currently allocated and in use.

C. FREE_SPACE indicates only the space that is currently allocated and available for reuse.

D. ALLOCATED_SPACE indicates both the space currently allocated and used, and the space that is available for reuse.

E. FREE_SPACE indicates both the space that is currently allocated and available for reuse, and the space that is currently unallocated.

Answer: DE


Q453. Which statement is true when Automatic Workload Repository (AWR) baselines are created using baseline templates?

A. AWR baselines are always created as repeating baselines.

B. AWR baselines can be created on the basis of two time values.

C. AWR baselines are always created with infinite expiration duration.

D. AWR baselines are always created using the Automatic Workload Repository (AWR) retention period as expiration duration.

Answer: B


1Z0-053 torrent

Most recent 1z0-053 valid dump:

Q454. The RVPC user can do which of the following? (Choose all that apply.)

A. Register databases if granted the register database privilege

B. See all databases in the recovery-catalog schema

C. See all database-related metadata in the recovery catalog if they are granted access to that database

D. Unregister databases from the RVPC catalog that were not granted to the RVPC catalog owner with the grant command

E. Not be connected to with the RMAN command-line catalog parameter for backup or recovery purposes

Answer: AC


Q455. Identity two advantages of using a recovery catalog in-load of the control File of the target database Recovery Manager (RMAN). (Choose two.)

A. You can use RMAN stored scripts.

B. Recovery is faster if data is stored in catalog in addition to the control file.

C. You can store backup Information of all registered databases in one place.

D. Database backups are automatically deleted when they are older than the specified time period.

Answer: AC


Q456. You want to put a specific tablespace called MY_DATA in hot backup mode so you can back it up.

What command would you use?

A. alter tablespace MY_DATA begin backup;

B. alter tablespace MY_DATA start backup;

C. alter tablespace MY_DATA backup begin;

D. alter MY_DATA begin backup;

E. You cannot back up individual tablespaces.

Answer: A


1Z0-053 exam cram

Realistic 1z0-053 syllabus:

Q457. Evaluate the following command:

SQL>ALTER SYSTEM SET db_securefile = 'IGNORE'

What is the impact of this setting on the usage of SecureFiles?

A. It forces BasicFiles to be created even if the SECUREFILE option is specified to create the LOB.

B. It forces SecureFiles to be created even if the BASICFILE option is specified to create the LOB.

C. It does not allow the creation of SecureFiles and generates an error if the SECUREFILE option is specified to create the LOB.

D. It ignores the SECUREFILE option only if a Manual Segment Space Management tablespace is used and creates a BasicFile.

Answer: A


Q458. A user performs an update on a table. Shortly after committing the transaction, they realize that they had an error in their WHERE clause causing the wrong rows to be updated. Which Flashback option would allow you to undo this transaction and restore the table to its previous state?

A. Flashback Drop

B. Flashback Query

C. Flashback Versions Query

D. Flashback Transaction Query

E. Flashback Table

Answer: E


Q459. You plan to have a larger moving window size for the default system-defined moving window baseline because you want to use the adaptive threshold. Which statement factors in this consideration while increasing the size of the moving window?

A. The collection level for the AWR should be set to BASIC.

B. The moving window size must be less than Undo Retention.

C. The moving window size should be greater than the Automatic Workload Repository (AWR) retention period.

D. The moving window size should be equal to or less than the Automatic Workload Repository (AWR) retention period.

Answer: D


Q460. The Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) analysis runs every 60 minutes on your database. Your database is facing a series of interrelated problems over a period of two hours. You need to ensure that the ADDM analysis is run over a time span of two hours in future. What would you do?

A. Create two custom ADDM tasks.

B. Modify the AWR snapshot time interval to two hours.

C. Create a new scheduler window for a time period of two hours.

D. Modify the Automatic Workload Repository (AWR) snapshot retention period to two hours.

Answer: B