Exam Code: 1Z0-053 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: Administration II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-053 Exam.

2016 May 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q441. Which DBMS_SCHEDULER procedure(s) can be used to alter an existing job? (Choose all that apply.)

A. SET_ATTRIBUTE_NULL

B. ALTER_JOB

C. ALTER_JOB_PARAMETERS

D. ALTER

E. SET_ATTRIBUTE

Answer: AE


Q442. You executed the following command to drop a user:

DROP USER scott CASCADE;

Which two statements regarding the above command are correct? (Choose two.)

A. All the objects of scott are moved to the Recycle Bin.

B. Any objects in the Recycle Bin belonging to scott are purged.

C. All the objects owned by scott are permanently dropped from the database.

D. All the objects of scott in the Recycle Bin must be purged before executing the DROP command.

E. Any objects in the Recycle Bin belonging to scott will not be affected by the above DROP command.

Answer: BC


Q443. You have backed up your database using image copies. You have lost the SYSTEM tablespace and need to restart your database as quickly as possible. What is the correct solution? 

A. Restore the SYSTEM tablespace from the last backup set and then recover the database.

B. Restore the SYSTEM tablespace image copy using the restore command and then restore the database.

C. Use the switch datafile command to instantly switch to the datafile copy, recover the tablespace, and open the database.

D. The database is not recoverable in this situation with image copies.

E. Manually copy the datafile image copy to the correct location and then manually restore the database from SQL*Plus.

Answer: C


1Z0-053  practice exam

Down to date 1z0-053 test questions:

Q444. Which of the following ALTER DISKGROUP commands does not use V$ASM_OPERATION to record the status of the operation?

A. ADD DIRECTORY

B. DROP DISK

C. RESIZE DISK

D. REBALANCE

E. ADD FAILGROUP

Answer: A


Q445. You want to take the backup of the USERS tablespace. It has a single data file of 900 MB. You have tape drives of 300 MB each. The SBT channel is configured for the RMAN. To accomplish the backup, you issued the following RMAN command:

RMAN> BACKUP SECTION SIZE 300M TABLESPACE users;

Which two statements are true regarding the execution of the above command? (Choose two.)

A. The RMAN parallelizes the backup although the parallelism is not set for a channel.

B. The backup piece size will be limited to 300 MB.

C. The operation is accomplished using the default channel available.

D. Three channels for the tape drive must be configured by setting the parallelism to three.

Answer: BC


Q446. You want to analyze a SQL Tuning Set (STS) using SQL Performance Analyzer in a test database. Which two statements are true regarding the activities performed during the test execution of SQLs in a SQL Tuning Set? (Choose two.)

A. Every SQL statement in the STS is considered only once for execution.

B. The SQL statements in the STS are executed concurrently to produce the execution plan and execution statistics.

C. The execution plan and execution statistics are computed for each SQL statement in the STS.

D. The effects of DDL and DML are considered to produce the execution plan and execution statistics.

Answer: AC


2passeasy.com

Simulation 1z0-053 dumps free download:

Q447. To manually configure the SGA components using Oracle Enterprise Manager Memory Advisor, you can set values for which of the following initialization parameters? (Choose all that apply.)

A. DB_CACHE_SIZE

B. SHARED_POOL_SIZE

C. LARGE_POOL_SIZE

D. JAVA_POOL_SIZE

E. SGA_MAX_SIZE

F. SORT_AREA_SIZE

Answer: ABCD


Q448. Which two are the uses of the ASM metadata backup and restore (AMBR) feature? (Choose two.)

A. It can be used to back up all data on ASM disks.

B. It can be used to recover the damaged ASM disk group along with the data.

C. It can be used to gather information about a preexisting ASM disk group with disk paths, disk name, failure groups, attributes, templates, and alias directory structure.

D. It can be used to re-create the ASM disk group with its attributes.

Answer: CD


Q449. True or false: RMAN offers the equivalent of the SQL command alter database backup controlfile to trace.

A. True

B. False

Answer: B


Q450. As DBA for the Rebel Alliance you have decided that you need to facilitate some redundancy in your database. Using ASM, you want to create a disk group that will provide for the greatest amount of redundancy for your ASM data (you do not have advanced SAN mirroring technology available to you, unfortunately). Which of the following commands would create a disk group that would offer the maximum in data redundancy?

A. CREATE DISKGROUP dg_alliance1 NORMAL REDUNDANCY failgroup diskcontrol1 DISK

`c:\oracle\asm_disk\_file_disk3' NAME file_ diska1 failgroup diskcontrol2 DISK

`c:\oracle\asm_disk\_file_disk4' NAME file_

diskb1;

B. CREATE DISKGROUP dg_alliance1 EXTERNAL REDUNDANCY

failgroup diskcontrol1 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk3' NAME file_ diska1;

C. CREATE DISKGROUP dg_alliance1

HIGH REDUNDANCY

failgroup diskcontrol1 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk1' NAME file_ disk1

failgroup diskcontrol2 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk2' NAME file_ disk2

failgroup diskcontrol2 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk3' NAME file_ disk3;

D. CREATE DISKGROUP dg_alliance1

MAXIMUM REDUNDANCY

failgroup diskcontrol1 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk1' NAME file_ disk1

failgroup diskcontrol2 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk2' NAME file_ disk2

failgroup diskcontrol2 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk3' NAME file_ disk3

failgroup diskcontrol2 DISK 'c:\oracle\asm_disk\_file_disk4' NAME file_ disk4;

E. None of the above

Answer: C