Virtual of 1Z0-053 practice exam materials and torrent for Oracle certification for candidates, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-053 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Administration II exam Today!

2016 May 1Z0-053 Study Guide Questions:

Q111. To view the results of a manual SQL Tuning Advisor task, which steps should the DBA take?

A. From the Advisor Central home page, select the tuning task from the Advisor Tasks section.

B. From Advisor Central, choose SQL Advisors, SQL Tuning Advisors, Manual Tuning Task Results.

C. From Advisor Central, choose SQL Advisors, Manual SQL Tuning Advisors, Tuning Task Results.

D. Either B or C.

Answer: A


Q112. Every Sunday the Unix system administrator has a job that executes a full backup of the entire Unix system your database is on. Is this backup usable for backup and recovery of your database?

A. Yes, if the database is in ARCHIVELOG mode.

B. Yes, if the database is in NOARCHIVELOG mode.

C. No, the backup is not usable in any way.

D. Only if the ENABLE_ONLINE_BACKUP parameter is set to TRUE.

Answer: C


Q113. Multiple RMAN sessions are connected to the database instance.

Examine the following output when backup commands are running in server sessions:


What could have helped you to correlate server sessions with channels?

A. Implement RMAN multiplexing

B. Set the DEBUG ON in the RMAN script

C. Specify the command ID in the RMAN script

D. Use a tag with the RMAN BACKUP command

Answer: C


2passeasy.com

Improve 1z0-053 practice test:

Q114. View the Exhibit to examine the error while executing the REPAIR FAILURE command in an RMAN session.

What is the reason for this error?


A. Another repair session is running concurrently.

B. The failure ID has not been mentioned in the command for data file 5.

C. There are new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR).

D. The ADVISE FAILURE command has not been issued before the REPAIR FAILURE command.

Answer: A


Q115. You plan to execute the following command to perform a Flashback Database operation in your database:

SQL> FLASHBACK DATABASE TO TIMESTAMP (SYSDATE -5/24);

Which two statements are true about this? (Choose two)

A. The database must have multiplexed redo log files

B. The database must be in the MOUNT state to execute the command

C. The database must be in the NOMOUNT state to execute the command

D. The database must be opened in RESTRICTED mode before this operation

E. The database must be opened with the RESETLOGS option after the flashback operation

Answer: BE


Q116. Which is the correct command to put the database in ARCHIVELOG mode?

A. alter database archivelog

B. alter system enable archivelog mode

C. alter database enable archive

D. alter database archivelog enable

E. None of the above

Answer: A


2passeasy.com

Simulation oracle 1z0-053:

Q117. You plan to set up the Automatic Workload Repository (AWR) baseline metric thresholds for a moving window baseline. Which action would you take before performing this task?

A. Compute the baseline statistics.

B. Take an immediate AWR snapshot.

C. Decrease the window size for the baseline.

D. Decrease the expiration time for the baseline.

Answer: A


Q118. In Recovery Manager (RMAN), you are taking image copies of the data files of your production database and rolling them forward at regular intervals. You attempt to restart your database. After a regular maintenance task, you realize that one of the data files that belongs to the USERS tablespace is damaged and you need to recover the data file by using the image copy. Because a media failure caused the data file to be damaged, you want to place the data file in a different location while resto ing the file.

Which option must you consider for this task?

A. using only the RMAN SWITCH command to set the new location for the data file

B. placing the database in the MOUNT state for the restore and recovery operations.

C. using an RMAN RUN block with the SET NEWNAME and then the SWITCH command.

D. configuring two channels: one for the restore operation and the other for the recovery operation

Answer: C


Q119. You are managing an ASM instance. You previously issued the following statements:

ALTER DISKGROUP dg1 DROP DISK disk2;

ALTER DISKGROUP dg1 DROP DISK disk3;

ALTER DISKGROUP dg1 DROP DISK disk5;

You want to cancel the disk drops that are pending for the DG1 disk group.

Which statement should you issue?

A. ALTER DISKGROUP dg1 UNDROP disk2, disk3, disk5;

B. ALTER DISKGROUP dg1 UNDROP;

C. ALTER DISKGROUP dg1 UNDROP DISKS;

D. You cannot cancel the pending disk drops.

Answer: C


Q120. Using the LIST command in Recovery Manager (RMAN), which two pieces of information in the RMAN repository can be listed? (Choose two.)

A. stored scripts in the recovery catalog

B. backups that can be deleted from disk

C. backup sets and image copies are obsolete

D. backups that do not have the AVAILABLE status in the RMAN repository

Answer: AD