Proper study guides for Up to date Oracle Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs certified begins with Oracle 1Z0-055 preparation products which designed to deliver the Breathing 1Z0-055 questions by making you pass the 1Z0-055 test at your first time. Try the free 1Z0-055 demo right now.

2016 Jun 1Z0-055 question

Q41. You are managing an Oracle Database 11g database with the ASM storage. The database is having big file tablespaces. You want files to open faster and less memory to be used in the shared pool to manage the extent maps. What configuration would you effect to achieve your objective? (Choose all that apply.) 

A. Set the ASM compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0. 

B. Set the RDBMS compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0. 

C. Set the COMPATIBLE initialization parameter for the ASM instance to 11.1.0. 

D. Set the COMPATIBLE initialization parameter for the database instance to 11.1.0. 

Answer: A,D 


Q42. When executing a SQL workload, you choose to generate execution plans only, without collecting execution statistics. Which two statements describe the implications of this? (Choose two.) 

A. It produces less accurate results of the comparison analysis. 

B. It automatically calls the SQL Tuning Advisor for recommendations. 

C. It shortens the time of execution and reduces the impact on system resources. 

D. Only the changes in the execution plan, and not performance regression, are detected. 

Answer: A,C 


Q43. The application tables owned by the user TEST in a test database need to be exported to the APPS schema in the production database by using Data Pump. Which option of Data Pump Import would you use to accomplish this? 

A. owner 

B. touser 

C. attach 

D. remap_schema 

Answer: D 


Q44. Which three statements correctly describe the features of the I/O calibration process? (Choose three.) 

A. Only one I/O calibration process can run at a time. 

B. It automates the resource allocation for the Automated Maintenance Tasks. 

C. It improves the performance of the performance-critical sessions while running. 

D. It can be used to estimate the maximum number of I/Os and maximum latency time for the system. 

E. The latency time is computed only when the TIMED_STATISTICS initialization parameter is set to TRUE. 

Answer: A,D,E 


Q45. Evaluate the following SQL statement used to create the PRODUCTS table: 

CREATE TABLE products 

(product_id NUMBER(3) PRIMARY KEY, 

product_desc VARCHAR2(25), 

qty NUMBER(8,2), rate NUMBER(10,2), 

total_value AS ( qty * rate)) 

PARTITION BY RANGE (total_value) 

(PARTITION p1 VALUES LESS THAN (100000), 

PARTITION p2 VALUES LESS THAN (150000), 

PARTITION p3 VALUES LESS THAN (MAXVALUE)) 

COMPRESS FOR ALL OPERATIONS; 

Which statement is true regarding this command? 

A. It executes successfully but partition pruning cannot happen for this partition key. 

B. It produces an error because the TOTAL_VALUE column cannot be used as a partition key. 

C. It produces an error because compression cannot be used for the TOTAL_VALUE partition key. 

D. It executes successfully but the values in the TOTAL_VALUE column would not be physically stored in the partitions. 

Answer: D 


1Z0-055  practice test

Regenerate 1Z0-055 practice test:

Q46. Which three statements about performance analysis by SQL Performance Analyzer are true? (Choose three.) 

A. It detects changes in SQL execution plans. 

B. It produces results that can be used to create the SQL plan baseline. 

C. The importance of SQL statements is based on the size of the objects accessed. 

D. It generates recommendations to run SQL Tuning Advisor to tune regressed SQL statements. 

E. It shows only the overall impact on workload and not the net SQL impact on workload. 

Answer: A,B,D 


Q47. You want to convert your existing non-ASM files to ASM files for the database PROD. Which method or command would you use to accomplish this task? 

A. Data Pump Export and Import 

B. conventional export and import 

C. the CONVERT command of RMAN 

D. the BACKUP AS COPY.. command of RMAN 

Answer: D 


Q48. View the Exhibit to examine the details for an incident. 

Which statement is true regarding the status of the incident? 


A. The DBA is working on the incident and prefers that the incident be kept in the ADR. 

B. The incident is now in the Done state and the ADR can select the incident to be purged. 

C. The incident has been newly created and is in the process of collecting diagnostic information. 

D. The data collection for the incident is complete and the incident can be packaged and sent to Oracle Support. 

Answer: D 


Q49. Which two statements are true regarding the starting of the database instance using the following command? (Choose two.) SQL>STARTUP UPGRADE 

A. It enables all system triggers. 

B. It allows only SYSDBA connections. 

C. It ensures that all job queues remain active during the upgrade process. 

D. It sets system initialization parameters to specific values that are required to enable database upgrade scripts to be run. 

Answer: B,D 


Q50. You have three production databases, HRDB, FINDB, and ORGDB, that use the same ASM instance. At the end of the day, while all three production database instances are running, you execute the following command on the ASM instance : 

SQL> shutdown immediate; 

What is the result of executing this command? 

A. The ASM instance is shut down, but the other instances are still running. 

B. It results in an error because other database instances are connected to it. 

C. All the instances, including the ASM instance, are shut down in the IMMEDIATE mode. 

D. HRDB, FINDB, and ORGDB instances are shut down in the ABORT mode and the ASM instance is shut down in the IMMEDIATE mode. 

Answer: B