Exam Code: 1Z0-055 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-055 Exam.

2016 May 1Z0-055 Study Guide Questions:

Q181. Observe the following warning in an RMAN session of your database instance: 

WARNING: new failures were found since last LIST FAILURE command 

Which statement describes the scenario that must have produced this warning? 

A. The CHANGE FAILURE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

B. The VALIDATE DATABASE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

C. The ADVISE FAILURE command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR) since the last LIST FAILURE. 

D. The RECOVER command has detected new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR) since the last LIST FAILURE command was executed. 

Answer: C 


Q182. View the Exhibit to examine the Automatic SQL Tuning result details. 

Which action would you suggest for the selected SQL statement in the Exhibit? 


A. Accept the recommended SQL profile. 

B. Collect statistics for the related objects. 

C. Run the Access Advisor for the SQL statement. 

D. Run the Segment Advisor for recommendations. 

Answer: C 


Q183. Which two statements are true regarding the functionality of the remap command in ASMCMD? (Choose two.) 

A. It repairs blocks that have read disk I/O errors. 

B. It checks whether the alias metadata directory and the file directory are linked correctly. 

C. It repairs blocks by always reading them from the mirror copy and writing them to the original location. 

D. It reads the blocks from a good copy of an ASM mirror and rewrites them to an alternate location on disk if the blocks on the original location cannot be read properly. 

Answer: A,D 


1Z0-055 exam topics

Update 1Z0-055 exam:

Q184. You performed the RMAN database backup having a backupset key number 231 with the KEEP FOREVER option. After some days, you want to change the status of the database backup and you issued the following command: 

RMAN>CHANGE BACKUPSET 231 NOKEEP; 

What is the implication of this command? 

A. The backup is deleted. 

B. The backup is marked unavailable. 

C. The backup overrides the backup retention policy. 

D. the backup becomes eligible for deletion according to the existing retention policy 

Answer: D 


Q185. Which two statements regarding a SQL profile are true? (Choose two.) 

A. It is built by Automatic Tuning Optimizer. 

B. It cannot be stored persistently in the data dictionary. 

C. It can be used by the query optimizer automatically. 

D. It can be created manually by using the CREATE PROFILE command. 

Answer: A,C 


Q186. View the Exhibit for some of the parameter settings. 

start a session and issue the following command: 

SQL>CREATE INDEX emp_ename ON emp(ename) 

TABLESPACE users INVISIBLE; 

What is the outcome of the above command? 


A. The index is not used by the optimizer but is maintained during DML operations. 

B. The index is not used by the optimizer and is not maintained during DML operations. 

C. The index is used by the optimizer only if a hint is specified in the query statement and is maintained during DML operations. 

D. The index is used by the optimizer only if a hint is specified in the query statement but is not maintained during DML operations. 

Answer: A 


1Z0-055 answers

Realistic 1Z0-055 pack:

Q187. View the Exhibit. 

As shown in the diagram, in-memory statistics are transferred to the disk at regular intervals. Which background process performs this activity? 


A. CKPT 

B. SMON 

C. MMON 

D. DBWR 

Answer: C 

Topic 2, B 


Q188. View the Exhibit to examine a portion of the output from the VALIDATE DATABASE command. 

Which statement is true about the block corruption detected by the command? 


A. No action is taken except the output in the Exhibit. 

B. The corruption is repaired by the command implicitly. 

C. The failure is logged into the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

D. The ADVISE FAILURE command is automatically called to display the repair script. 

Answer: C 


Q189. Immediately after adding a new disk to or removing an existing disk from an ASM instance, you find that the performance of the database goes down initially until the time the addition or removal process is completed, and then gradually becomes normal. 

Which two activities would you perform to maintain a consistent performance of the database while adding or removing disks? (Choose two.) 

A. Define the POWER option while adding or removing the disks. 

B. Increase the number of ARB processes by setting up a higher value for ASM_POWER_LIMIT. 

C. Increase the number of DBWR processes by setting up a higher value for DB_WRITER_PROCESSES. 

D. Increase the number of slave database writer processes by setting up a higher value for DBWR_IO_SLAVES. 

Answer: A,B 


Q190. Which statement describes the effect of table redefinition on the triggers attached to the table? 

A. All triggers on the table remain valid. 

B. All triggers on the table are invalidated and are automatically revalidated with the next DML execution on the table. 

C. All triggers on the table are invalidated and must be manually recompiled before the next DML execution on the table. 

D. Only triggers that are affected by the changes to the structure of the table are invalidated and automatically revalidated with the next DML execution on the table. 

Answer: B