Exam Code: 1Z0-055 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-055 Exam.

2016 May 1Z0-055 Study Guide Questions:

Q21. You perform the following activities during the database upgrade from Oracle Database 10g to Oracle Database 11g: 

1. Capture plans for a SQL workload into a SQL Tuning Set (STS) before upgrade. 

2. Load these plans from the STS into the SQL plan baseline immediately after the upgrade. 

What is the reason for performing these activities? 

A. to minimize plan regression due to the use of a new optimizer version 

B. to completely avoid the use of new plans generated by a new optimizer version 

C. to prevent plan capturing when the SQL statement is executed after the database upgrade 

D. to keep the plan in the plan history so that it can be used when the older version of the optimizer is used 

Answer: A 


Q22. Which statement is true regarding the retention policy for the incidents accumulated in the Automatic Diagnostic Repository (ADR)? 

A. The incident metadata is purged when the problem is resolved and the DBA closes the SR. 

B. The incident files and dumps are not retained in the ADR for the manually created incidents. 

C. The incident files are retained but the incident metadata is purged when the problem is resolved and the DBA closes the SR. 

D. The default setting is for one year after which the incident metadata is purged from the ADR and the files are retained for one month. 

Answer: D 


Q23. Which three are the valid statements in relation to SQL plan baselines? (Choose three.) 

A. The plans can be manually loaded to the SQL plan baseline. 

B. The plans in the SQL plan baseline are verified and accepted plans. 

C. The plans generated for every SQL statement are stored in the SQL plan baseline by default. 

D. The plan baselines are stored temporarily in the memory as long as the database instance is running. 

E. For the SQL plan baselines to be accessible to the optimizer, the SYSAUX tablespace must be online. 

Answer: A,B,E 


1Z0-055  exams

Up to the immediate present 1Z0-055 download:

Q24. You are managing Oracle Database 11g with an ASM storage with high redundancy. The following command was issued to drop the disks from the dga disk group after five hours: 

ALTER DISKGROUP dga OFFLINE DISKS IN FAILGROUP f2 DROP AFTER 5H; 

Which statement is true in this scenario? 

A. It starts the ASM fast mirror resync. 

B. It drops all disk paths from the dga disk group. 

C. All the disks in the dga disk group would be OFFLINE and the DISK_REPAIR_TIME disk attribute would be set to 5 hours. 

D. All the disks in the dga disk group in failure group f2 would be OFFLINE and the DISK_REPAIR_TIME disk attribute would be set to 5 hours. 

Answer: D 


Q25. Which statements describe the capabilities of the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package? (Choose all that apply.) 

A. It can be used to allow the access privilege settings for users but not roles. 

B. It can be used to allow the access privilege settings for users as well as roles. 

C. It can be used to control the time interval for which the access privilege is available to a user. 

D. It can be used to selectively restrict the access for each user in a database to different host computers. 

E. It can be used to selectively restrict a user's access to different applications in a specific host computer. 

Answer: B,C,D 


Q26. Observe the following PL/SQL block: 

BEGIN 

dbms_spm.configure('SPACE_BUDGET_PERCENT', 30); 

END; 

Which statement is correct regarding the above PL/SQL block? 

A. It reserves 30% of the space in the SYSTEM tablespace for SMB. 

B. It reserves 30% of the space in the SYSAUX tablespace for SQL Management Base (SMB). 

C. It generates a weekly warning in the alert log file when SMB occupies more than 30% of the SYSAUX tablespace. 

D. It automatically purges the SQL management objects when SMB occupies more than 30% of the SYSAUX tablespace. 

Answer: C 


2passeasy.com

Download 1Z0-055 :

Q27. Your company wants to upgrade the current production database to the RAC environment. To perform testing before migrating to the RAC environment, you performed the workload capture on the production database to record the peak workload. You set up the test RAC database and want to replay the recorded workload on the test machine. Note the following steps that you may require to replay the database workload: 

1) Preprocess the captured workload. 

2) Restart the database in RESTRICTED mode. 

3) Set up the Replay Clients. 

4) Restore the test database to the point when the capture started. 

5) Remap connections. 

Arrange the steps required in the correct sequence to accomplish this task on the test machine. 

A. 2, 1, 5, 3, 4 

B. 1, 2, 4, 5, 3 

C. 1, 4, 5, 3 (2 is not required.) 

D. 1, 2, 4, 5 (3 is not required.) 

E. 1, 4, 3, 5 (2 is not required.) 

Answer: C 


Q28. You have three temporary tablespace groups named G1, G2, and G3 in your database. 

You are creating a new temporary tablespace as follows: CREATE TEMPORARY TABLESPACE TEMP1 TEMPFILE '/u1/data/temp1.dbf' SIZE 10M TABLESPACE GROUP '' 

Which statement regarding the above command is correct? 

A. It will create the tablespace TEMP1 in group G1. 

B. It will create the tablespace TEMP1 in group G3. 

C. It will not add the tablespace TEMP1 to any group. 

D. It will create the tablespace TEMP1 in the default group. 

Answer: C 


Q29. You decided to use Direct NFS configuration in a non-RAC Oracle installation and created the oranfstab file in /etc. Which two statements are true regarding this oranfstab file? (Choose two.) 

A. Its entries are specific to a single database. 

B. It contains file systems that have been mounted by Direct NFS. 

C. It is globally available to all Oracle 11g databases on the machine. 

D. It contains file systems that have been mounted by the kernel NFS system. 

Answer: C,D 


Q30. USER_DATA is a nonencrypted tablespace that contains a set of tables with data. You want to convert all existing data in the USER_DATA tablespace and the new data into the encrypted format. Which methods would you use to achieve this? (Choose all that apply.) 

A. Use Data Pump to transfer the existing data to a new encrypted tablespace. 

B. Use ALTER TABLE..MOVE to transfer the existing data to a new encrypted tablespace. 

C. Use CREATE TABLE AS SELECT to transfer the existing data to a new encrypted tablespace. 

D. Enable row movement for each table to be encrypted and then use ALTER TABLESPACE to encrypt the tablespace. 

E. Encrypt the USER_DATA tablespace using the ALTER TABLESPACE statement so that all the data in the tablespace is automatically encrypted. 

Answer: A,B,C