Exam Code: 1Z0-058 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-058 Exam.

2016 May 1Z0-058 Study Guide Questions:

Q21. Choose the two correct commands that will successfully create an ASM cluster file system 

(ACFS) and register the mount point on a Linux/UNIX system. 

A. mkfs -t asm /dev/asm/testvol-461 -n "testvol" 

B. mkfs -t acfs /dev/asm/testvol-461 "testvol" 

C. crsctl -r mountpoint /dev/asm/testvol-461 /u01/app/grid/acfsmounts/acfs_testvol 

D. acfsutil registry -a -f /dev/asm/testvol-461 /u01/app/grid/acfsmounts/acfs_testvol 

Answer: B,D 

Explanation: 

mkfs Purpose Creates an Oracle ACFS file system. 

Syntax and Description mkfs -t acfs -h mkfs [-v] [-f]-t acfs [-b blocksize] [-n name ] volume_device [size] 

Table 13-3 Options for the Linux mkfs command Option Description 

acfsutil registry 

Purpose Registers an Oracle ACFS file system with the Oracle ACFS mount registry. Syntax and Description acfsutil registry -h acfsutil registry acfsutil registry -a [-f] [-n { nodes|all } ] [-o moptions] device mount_point acfsutil registry -d {device | mount_point} acfsutil registry -l [device | mount_point] 

acfsutil registry -m device 

acfsutil registry -h displays help text and exits. 

Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 

11g Release 2 (11.2) 


Q22. You are managing a policy-managed Real Application Cluster (RAC) database, RACDB with Oracle Managed Files (OMF) enabled. Examine the following outputs: 

You added a new server to the server pool using the following command: [oracle@gr5153 ~]$ srvctl modify srvpool -g POOL1 -i 0 -l 2 -u 4 -n gr5119 

The instance on the newly added node is started by the Oracle Clusterware. Automatic Storage Management (ASM) is used as the storage option. 

Which statement is true regarding the redo log files for the instance? 

A. Oracle Clusterware automatically creates and enables a new thread of red 

B. You must create redo log groups for the newly added service. 

C. Redo log members will not be created automatically because storage option used is ASM. 

D. The newly added instance must save full online log groups tracked in the control file. 

Answer: A 

Explanation: For a policy-managed database, when you add a new node to the cluster, it is placed in the Free pool by default. If you increase the cardinality of the database server pool, then an Oracle RAC instance is added to the new node, racnode3, and it is moved to the database server pool. No further action is necessary. Add shared storage for the undo tablespace and redo log files. If OMF is not enabled for your database, then you must manually add an undo tablespace and redo logs. You should create redo log groups only if you are using administrator-managed databases. For policy-managed databases, if an instance starts due to a change in server pool cardinality, then Oracle Database automatically creates redo log files, enables a redo thread for the instance if there is not a redo thread allocated to that instance, and creates the undo tablespace if there is not an undo tablespace allocated to that instance. The database must be using Oracle Managed Files and Oracle ASM in this situation. 

Oracle Database 2 Day + Real Application Clusters Guide 


Q23. Which command will set full debugging for the communications and resource management components; of the CRS module on nodes host01 and host03? 

A. srvctl set log -m CRS -C CRSCTI 5, CRSCOMM 5 -n host0l,host03 

B. ocrconfig set log CRS "CRSRTI,CRSCOMM:5 " -nodelist host01,host03 

C. crsctl set log CRS "CRSRTI:5,CRSCOMM:5" -nodelist host0l,host03 

D. crsctl lsmodules crs set log CRSRTI:5,CRSCOMM:5 -nodelist host0l, host03 

Answer: C 

Explanation: crsctl set log 

Use the crsctl set log command to set log levels for Oracle Clusterware. 

You can enable debugging for Oracle Clusterware modules and their components, and for resources, by setting environment variables or by running crsctl set log commands, using the following syntax: 

Syntax 

crsctl set {log | trace} module_name "component:debugging_level [,component:debugging_level][,...]" 

Usage Notes 

You can set log levels for various components of the three modules, CRS, CSS, and EVM. If you choose the all option, then you can set log levels for all components of one module with one command. Use the crsctl lsmodules command to obtain a list of components for each module. Enter a comma-delimited list of component name-log level pairs enclosed in double quotation marks (""). The log_level is a number from 1 to 5 that sets the log level for the component or resource, where 1 is the least amount of log output and 5 provides the most detailed log output. The default log level is 2. To set log levels for resources, specify the name of a particular resource, or a comma-delimited list of resource name-log level pairs enclosed in double quotation marks (""). To set debugging levels on specific cluster nodes, include the -nodelist keyword and the names of the nodes, as follows: crsctl set log crs "CRSRTI:1,CRSCOMM:2" -nodelist node1,node2 Oracle Clusterware Administration and Deployment Guide 


2passeasy.com

Rebirth 1Z0-058 practice exam:

Q24. After Oracle Grid Infrastructure has been installed, you should take a few moments to verify the installation. Which two actions would be useful in verifying the installation? 

A. Run the crsctl status resource –t command to confirm that all necessary cluster resources are online. 

B. Use the operating system utilities to verify that your SCAN addresses are being properly resolved. 

C. Start Oracle Enterprise Manager and check all monitored targets. 

D. Run the cluvfy comp nodecon –n all –verbose command to verify the entire Grid Infrastructure installation. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Verifying the Grid Infrastructure Installation Execute the crsctl command as shown in the slide to confirm that all cluster resources are up and running. root@racnode01 ~]# /u01/app/11.2.0/grid/bin/crsctl stat res -t In addition, you should confirm that your DNS is properly forwarding address requests for your application and SCAN VIPs to your GNS and that they are resolved properly. You can do this with dig. Execute the dig command with DNS and VIP addresses as shown: # dig @myDNS.example.com racnode01-cluster01.example.com 

;; QUESTION SECTION: ;racnode01-vip.cluster01.example.com. IN A ;; ANSWER SECTION: racnode01-vip.cluster01.example.com. 120 IN A 

192.0.2.103 

# dig @myDNS.example.com cluster01-scan.cluster01.example.com 

;; QUESTION SECTION: ;cluster01-scan.cluster01.example.com. IN A ;; ANSWER SECTION: cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.248 cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.253 cluster01-scan.cluster01.example.com. 120 IN A 192.0.2.254 D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 2 – 44 


Q25. Which command will resize an ACFS file system on the DATA diskgroup? 

-The ADVM volume is named VOL1. 

-The mount point is >/u01/app/oracle/afsmounts/vol1. 

-The new, larger size is 20G. 

A. ASMCMD [+] > volsize -G data -s 20G VOL1 

B. /sbin/acfsutil size 20G /u01/app/oracle/afsmounts/vol1 

C. SQL> ALTER DISKGROUP data RESIZE VOLUME vol1 SIZE 20G; 

D. None, an ACFS file system cannot be resized. 

E. fsadm /u0l/app/orlacle/afsmounts/vol1 20G 

Answer: B 

Explanation: 

acfsutil size Purpose Resizes an Oracle ACFS file system. Syntax and Description acfsutil size -h acfsutil size [+|-]n[K|M|G|T|P ] [device] mount_point acfsutil size -h displays help text and exits. Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) ALTER DISKGROUP RESIZE VOLUME Clause Use this clause to change the size of an existing Oracle ADVM volume. In an Oracle ASM cluster, the new size is propagated to all nodes. If an Oracle Automatic Storage Management File System (ACFS) exists on the volume, then you must use the acfsutil size command instead of the ALTER DISKGROUP statement. 

Oracle. Database SQL Language Reference 11g Release 2 (11.2) 


Q26. Which three statements are true about Clusterware resource debugging? 

A. The crsctl command can be used to set debugging for Clusterware resources by using the following syntax: 

crsctl set log resource "resource_name:logging_level". 

B. Enabling logging for Clusterware resources can negatively affect cluster performance, so it should be used only when required. 

C. After collecting debugging data for a specific Clusterware resource, terminate the collection of debugging data by issuing the crsctl set log resource "resource_name:stop" command. 

D. Although the crsctl command can be used to dynamically affect logging for Clusterware resources, you can also configure resource debugging automatically by specifying a logging_ievel clause in the Grid_Home/log/hostname/admin/clscfg.ini file. 

E. Debugging cannot be set for user-defined resources. 

Answer: A,B,D Explanation: 

Enabling Resource Debugging 

Change the USR_ORA_DEBUG resource attribute to 1 for specific resources: 

# crsctl set log res "ora.host01.vip:1" 

After you capture all trace information, change the debug attribute back to 0: 

# crsctl set log res "ora.host01.vip:0" 

You can use an initialization file to configure debugging. 

The initialization file name includes the name of the process that you are debugging (process_name.ini). 

The file is located in the <Grid_Home>/log/host_name/admin/ directory. 

Oracle Support may request that you enable tracing to capture additional information for problem resolution with Oracle Clusterware resources. Because the procedures described here may affect performance, perform these activities only with the assistance of Oracle Support. 

The initialization file name includes the name of the process that you are debugging 

(process_name.ini). The file is located in the <Grid_Home>/log/host_name/admin/ directory. For example, the name for the CLSCFG debugging initialization file on node1 would be: <Grid_Home>/log/node1/admin/clscfg.ini 

D60488GC11 

Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 6 - 13 


2passeasy.com

Breathing 1Z0-058 pdf:

Q27. Which three fragments will complete this statement correctly? In a cluster environment, an ACFS volume _____________. 

A. Will be automatically mounted by a node on reboot by default 

B. Must be manually mounted after a node reboot 

C. Will be automatically mounted by a node if it is defined as cluster stack startup if it is included in the ACFS mount registry. 

D. Will be automatically mounted to all node if it is defined as cluster resource when dependent cluster resources requires access 

E. Will be automatically mounted to all node in the cluster when the file system is registered 

F. Must be mounted before it can be registered 

Answer: A,C,E 

Explanation: The Oracle ACFS registry resource actions are designed to automatically mount a file system only one time for each Oracle Grid Infrastructure initialization to avoid potential conflicts with administrative actions to dismount a given file system. 

Reference: Oracle Automatic Storage Management Administrator's Guide 


Q28. Which four statements are true about ADVM interoperability? 

A. Using fdisk or similar disk utilities to partition ADVM-managed volumes is not supported 

B. On Linux platforms, the raw utility can be used to map ADVM volume block devices to raw volume devices. 

C. The creation of multipath devices over ADVM devices is not supported. 

D. You may create ASMLIB devices over ADVM devices to simplify volume management. 

E. ADVM does not support ASM storage contained in Exadata. 

F. F. ADVM volumes cannot be used as a boot device or a root file system. 

Answer: A,C,E,F 

Explanation: Oracle Automatic Storage Management Cluster File System (Oracle ACFS) and Oracle ASM Dynamic Volume Manager (Oracle ADVM) extend Oracle ASM support to include database and application executables, database trace files, database alert logs, application reports, BFILEs, and configuration files. Other supported files are video, audio, text, images, engineering drawings, and other general-purpose application file data. Because of the fact that Oracle ADVM Volumes are technically spoken ASM files located on ASM Disk groups, and the fact that the Dynamic Volumes do not use the traditional device partitioning, it enables Oracle to extend some of the ASM features to the ASM Clustered File Systems, which are created inside these ADVM Volumes, such as dynamic resizing or dynamically adding volumes. This makes ADVM and ACFS a far more flexible solution than traditional physical devices. 

Important Notes: 

Partitioning of dynamic volumes (using fdisk or similar) is not supported Do not use raw to map ADVM volume block devices into raw volumes devices Do not create multipath devices over ADVM devices Do not create ASMLIB devices over ADVM devices Oracle ADVM supports all storage solutions supported for Oracle ASM with the exception of NFS and Exadata storage ADVM volumes cannot be used as a boot device or a root file system 


Q29. The DBA has executed the command: 

srvctl add service -d PROD -s BATCH -g SP2 -c singleton -y manual 

What is the result of this command? 

A. Creates a singleton service named batch using the server pool sp2 with a manual service management policy. 

B. Creates a singleton service named batch for the prod database by using only server pool SP2 with a manual service management policy. 

C. Creates a singleton service named batch, which runs by default in the prod database by using the server pool SP2 with a manual service management policy, but can fail over to other databases. 

D. Creates a singleton service, which is only used for batch workloads for the prod database by using only server pool sp2 with a manual service management policy. 

Answer: B 

Explanation: 

srvctl add service Adds services to a database and assigns them to instances. If you have multiple instances of a cluster database on the same node, then always use only one instance on that node for all of the services that node manages. 

untitled 

Oracle. Real Application Clusters Administration and Deployment Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q30. You are ready to add two new nodes called RACNODE5 and RACNODE6 to your existing four-node cluster using addNode.sh 

You have run cluvfy -peer to check the new nodes against a reference node. 

When you originally created the cluster, the network administrators chose to statically define the scan vip addresses in the corporate DNS server, and you installed the Oracle Grid Infrastructure without using GNS. 

What is the correct way to silently add the nodes? r 

A. addNode . sh -silent "CLUSTER_NEW_nodes={ RACNODE5, RACNODEg > " 

B. addNode . sh -silent "CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES=<(RACNODES -VI P, RACNODE6-VIP) 

C. addNode. sh -silent "CLUSTER_NEW_NODES= { RACNODES, RACNODE6 } " "CLUSTER_NEW_VlRTUAL_HOSTNAMES= RACNODE5-VIP, RACNODE6-VI P > " 

D. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodea . txt With the response file containing only 

E. CLUSTER_NEW_NODES= {“RACNODE5, RACNODE6”) 

F. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes . txt With the response file containing only CLUSTER NEW VIRTUAL HOSTNAMES= { " RACNODE3-VI P , RACNODE4 -VI P > 

Answer: C 

Explanation: 

. Navigate to the Grid_home/oui/bin directory on node1 and run the addNode.sh script using the following syntax, where node2 is the name of the node that you are adding and node2-vip is the VIP name for the node: 

If you are using Grid Naming Service (GNS): 

$ ./addNode.sh -silent "CLUSTER_NEW_NODES={node2}" 

If you are not using GNS: 

$ ./addNode.sh -silent "CLUSTER_NEW_NODES={node2}" "CLUSTER_NEW_VIRTUAL_ 

HOSTNAMES={node2-vip}" 

Alternatively, you can specify the entries in a response file, where file_name is the name of the file, and run the addNode.sh script, as follows: $ addNode.sh -silent -responseFile file_name When the addNode.sh script completes, a message window displays a list of nodes in the cluster and root scripts that must be run on those nodes. 

Oracle. Clusterware Administration and Deployment Guide