Precise of 1Z0-058 practice test materials and testing engine for Oracle certification for IT learners, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-058 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure exam Today!

2016 May 1Z0-058 Study Guide Questions:

Q41. Which three statements are true about services and the Resource Manager? 

A. The Resource Manager can manage the relative priority of services within an instance by binding services directly to consumer groups if services are mapped to consumer groups by the DBA. 

B. When a client connects using a service, the service can be mapped to a consumer group, enabling the Resource Manager to manage work requests by service in the order of their importance. 

C. The srvctl utility is used to map services to consumer groups. 

D. The Resource Manager offers benefits In managing workloads because priority is given to business functions rather than the sessions that support those business functions. 

Answer: A,B,D 

Explanation: A resource consumer group (consumer group) is a collection of user sessions that are grouped together based on their processing needs. When a session is created, it is automatically mapped to a consumer group based on mapping rules that you set up. As a database administrator (DBA), you can manually switch a session to a different consumer group. Before you enable the Resource Manager, you must specify how user sessions are assigned to resource consumer groups. You do this by creating mapping rules that enable the Resource Manager to automatically assign each session to a consumer group upon session startup, based upon session attributes. Oracle Database Resource Manager (the Resource Manager) enables you to manage multiple workloads within a database that are contending for system and database resources. In addition, the Database Resource Manager can map services to consumer groups. 

Therefore, you can automatically manage the priority of one service relative to others. You can use consumer groups to define relative priority in terms of either ratios or resource consumption. 

Oracle Database Administrator's Guide 


Q42. You want to reorganize the DATA diskgroup while continuing database operations. The DATA diskgroup was created using normal redundancy having one disk per failure group. The two disks used are /dev/sdal and /dev/sda2. 

You plan to drop the existing disks and add the /dev/sdb1 and /dev/sdb2 disks to failure group FG_C and the /dev/sdcl and /dev/sdc2 disks to failure group FG_D. 

Which procedure would you use to minimize the effect of the I/Os of this reorganization on ongoing database operations? 

A. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA. 

Add failure group FG_C with all the /dev/sdb disks. 

Add failure group FG_D with all the /dev/sdc disks. 

Drop disks/dev/sda1 and /dev/sda2. 

Set rebalance power to 1 for diskgroup DATA. 

B. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA. Add failure group FG_C with all the /dev/sdb disks. 

Add failure group FG_D with all the /dev/sdb disks. 

Drop disks/dev/sda1 and /dev/sda2. 

Set rebalance power to 9 for diskgroup DATA. 

C. Set rebalance power to 9 for diskgroup DATA. 

Add failure group FG_C with all the /dev/sdb disks. 

Add failure group FG_D with all the /dev/sdc disks. 

Drop disks /dev/sda1 and /dev/sda2. 

Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA. 

D. Set rebalance power to 0 for diskgroup DATA 

Drop disks /dev/sdal and /dev/sdb disks. 

Add failure group FG_C with all the /dev/sdb disks. 

Add failure group FG_D with all the /dev/sdc disks 

Set rebalance power to 1 for diskgroup DATA. 

Answer: A 

Explanation: . To control the speed and resource consumption of the rebalance operation, you can include the REBALANCE POWER clause in statements that add, drop, or resize disks. . The ASM_POWER_LIMIT initialization parameter specifies the default power for disk rebalancing in a disk group. The range of values is 0 to 1024. The default value is 1. A value of 0 disables rebalancing. Higher numeric values enable the rebalancing operation to complete more quickly, but might result in higher I/O overhead and more rebalancing processes. . Failure groups are used to place mirrored copies of data so that each copy is on a disk in a different failure group. The simultaneous failure of all disks in a failure group does not result in data loss. . You define the failure groups for a disk group when you create an Oracle ASM disk group. After a disk group is created, you cannot alter the redundancy level of the disk group. If you omit the failure group specification, then Oracle ASM automatically places each disk into its own failure group, except for disk groups containing disks on Oracle Exadata cells. Normal redundancy disk groups require at least two failure groups. High redundancy disk groups require at least three failure groups. Disk groups with external redundancy do not use failure groups. 

Oracle. Automatic Storage Management 


Q43. Which three predefined database-type templates already include the data files when creating an Oracle Cluster database? 

A. General Purpose 

B. Transaction Processing 

C. Custom Database 

D. Data Warehouse 

E. OLAP Database 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

Creating an Oracle RAC Database with DBCA Oracle ships templates for the following two workload types: General purpose or transaction processing Data warehouse For more complex environments, you can select the Custom Database option. This option does not use templates and results in a more extensive interview, which means that it takes longer to create your database. 

Oracle. Real Application Clusters Installation Guide 11g Release 2 (11.2) for Linux and UNIX 


1Z0-058  practice test

Up to date 1Z0-058 exam question:

Q44. ETH0 is the public interface on all your RAC nodes. 

ETH1 is the private interface on all your RAC nodes for use with the cluster interconnect. 

ETH2 is used on all the RAC nodes for accessing storage on a filer using network attached storage (NAS). 

With which interface are the SCAN and node VIPs (Virtual IP addresses) associated? 

A. ETH0 for the node VIPs and ETH1 for the SCAN VIPs 

B. ETH0 for both the node VIPs and the SCAN VIPs 

C. ETH1 for both the node VIPs and the SCAN VIPs 

D. ETH1 for the node VIPs and ETH0 for the SCAN VIPs 

E. with both ETH0 and ETH1 for both the node VIPs and the SCAN VIPs 

Answer: B 

Explanation: 

2.7.2 IP Address Requirements Before starting the installation, you must have at least two interfaces configured on each node: One for the private IP address and one for the public IP address. You can configure IP addresses with one of the following options: Dynamic IP address assignment using Oracle Grid Naming Service (GNS). If you select this option, then network administrators assign static IP address for the physical host name and dynamically allocated IPs for the Oracle Clusterware managed VIP addresses. In this case, IP addresses for the VIPs are assigned by a DHCP and resolved using a multicast domain name server configured as part of Oracle Clusterware within the cluster. If you plan to use GNS, then you must have the following: 

-A DHCP service running on the public network for the cluster 

-Enough addresses on the DHCP to provide 1 IP address for each node's virtual IP, and 3 IP addresses for the cluster used by the Single Client Access Name (SCAN) for the cluster 

Static IP address assignment. If you select this option, then network administrators assign a fixed IP address for each physical host name in the cluster and for IPs for the Oracle Clusterware managed VIPs. In addition, domain name server (DNS) based static name resolution is used for each node. Selecting this option requires that you request network administration updates when you modify the cluster. 

Note: 

Oracle recommends that you use a static host name for all server node public hostnames. 

Public IP addresses and virtual IP addresses must be in the same subnet. 

Oracle only supports DHCP-assigned networks for the default network, not for any subsequent networks. 

Oracle. Grid Infrastructure Installation Guide 

11g Release 2 (11.2) for Linux 


Q45. You are ready to add two new nodes called RACNODE 5 and RACNODE 6 to your existing four-node cluster by using addNode.sh. 

You have run cluvfy -peer to check the new nodes against a reference node. 

When you originally created the cluster, the network administrators chose to statically define the SCAN VIP addresses in the corporate DNS server, and you installed the Oracle Grid Infrastructure without using GNS. 

What is the correct way to silently add the nodes? 

A. addNode.sh -silent “CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6} " 

B. addNode.sh -silent " CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE5-VIP, RACNODE6-VIP} " 

C. addNode.sh -silent “CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6}" "CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE5-VIP, RACNODE6-VIP}" 

D. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes.txt with the response file containing only “CLUSTER_NEW_NODES={RACNODE5, RACNODE6} " 

E. addNode.sh -silent -responseFile mynewnodes.txt With the response file containing "CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={RACNODE3-VIP, RACNODE4-VIP}" 

Answer: C 

Explanation: 

Adding a Cluster Node on Linux and UNIX Systems If you are not using GNS, run the following command: $ ./addNode.sh "CLUSTER_NEW_NODES={node3}" "CLUSTER_NEW_VIRTUAL_HOSTNAMES={node3-vip}" 

Oracle. Clusterware Administration and Deployment Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q46. Which three fragments will complete this statement correctly? In a cluster environment, an ACFS volume___________. 

A. Will be automatically mounted by a node on reboot by default 

B. Must be manually mounted after a node reboot 

C. Will be automatically mounted by a node if it is defined as cluster stack startup if it is included in the ACFS mount registry. 

D. Will be automatically mounted to all node if it is defined as cluster resource when dependent cluster resources requires access 

E. Will be automatically mounted to all node in the cluster when the file system is registered 

F. Must be mounted before it can be registered 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

. The Oracle ACFS mount registry supports both Oracle Restart and Oracle Grid Infrastructure cluster configurations. File systems that are to be mounted persistently (across reboots) can be registered with the Oracle ACFS mount registry. In cluster configurations, registered Oracle ACFS file systems are automatically mounted by the mount registry, similar to a clusterwide mount table. 

By default, an Oracle ACFS file system that is inserted into the cluster mount registry is automatically mounted on all cluster members, including cluster members that are added after the registry addition. The Oracle ACFS registry resource actions are designed to automatically mount a file system only one time for each Oracle Grid Infrastructure initialization to avoid potential conflicts with administrative actions to dismount a given file system. 

Oracle Automatic Storage Management Administrator's Guide 


2passeasy.com

Tested 1Z0-058 secret:

Q47. Which two statements are true about ACFS snapshots? 

A. They can be created for ACFS file systems only if the ASM disk group hosting the ADVM volume file used by the file system has free space available. 

B. They can be created for ACFS file systems only if the ADVM volume file used by the file system has free space available. 

C. They can be created only if the ASM disk group hosting the ADVM volume used by the file system has no other ASM files contained in the disk group. 

D. They can be created when ACFS is used both on clusters and on stand-alone servers. 

E. They are accessible only on the cluster node that was used when creating the snapshot. 

Answer: B,D Explanation: 

About Oracle ACFS Snapshots Oracle ACFS snapshot storage is maintained within the file system, eliminating the management of separate storage pools for file systems and snapshots. Oracle ACFS file systems can be dynamically resized to accommodate additional file and snapshot storage requirements. Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q48. You decide to create a snapshot of your ACFS for backup and recovery purposes. Which two tools are available to do this? 

A. ASMCMD 

B. SQL*Plus 

C. ACFSUTIL 

D. ADVMUTIL 

E. Enterprise Manager 

Answer: C,E 

Explanation: 

About Oracle ACFS Snapshots Oracle ACFS snapshots are administered with the acfsutil snap commands. For information about the acfsutil snap commands, refer to "acfsutil snap create", "acfsutil snap delete", and "acfsutil snap info". 

You can also manage Oracle ACFS snapshots with Oracle Enterprise Manager. For information about using Oracle Enterprise Manager, see "Managing Oracle ACFS Snapshots with Oracle Enterprise Manager". 

Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q49. Which two Cluster ware stack administration actions must be performed as the root user? 

A. checking the health of the Clusterware on one node 

B. starting the Clusterware manually on one node 

C. disabling the Clusterware from automatic start at node reboot 

D. checking the health and viability of the Clusterware on all nodes 

E. listing the location of the voting disks 

Answer: B,C 

Explanation: 

Controlling Oracle Clusterware The crsctl utility can be used to control Oracle Clusterware. To start or stop Oracle Clusterware on a specific node: # crsctl start crs # crsctl stop crs To enable or disable Oracle Clusterware on a specific node: # crsctl enable crs # crsctl disable crs 

D60488GC11 

Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 3 - 5 


Q50. Which two conditions are required by the ASM fast mirror resynchronization to track block changes for a set period of time before dropping the disk from the disk group? 

A. Redundancy is normal or high. 

B. compatibility. rdbms is set to a value of at least 11. l. 

C. disk_repair_time is set to a nondefault value. 

D. block_change_tracking IS enabled. 

E. db_block_checking is enabled. 

F. resumable_timeout is set to a nondefault value. 

Answer: A,B 

Explanation: 

ASM Fast Mirror Resync Enabled when COMPATIBLE.RDBMS >= 11.1 Whenever ASM is unable to write an extent, ASM takes the associated disk offline. If the corresponding disk group uses ASM mirroring (NORMAL or HIGH redundancy), at least one mirror copy of the same extent exists on another disk in the disk group. Before Oracle Database 11g, ASM assumed that an offline disk contains only stale data and no longer reads from such disks. Shortly after a disk is put offline, ASM drops it from the disk group by re-creating the extents allocated to the disk on the remaining disks in the disk group using mirrored extent copies. This process is quite resource intensive and can take hours to complete. If the disk is replaced or the failure is repaired, the disk must be added again and another rebalance operation must take place. 

D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 8 - 32