Certified of 1Z0-062 dumps materials and practice exam for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-062 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 12c: Installation and Administration exam Today!

2016 May 1Z0-062 Study Guide Questions:

Q61. As a user of the ORCL database, you establish a database link to the remote HQ database such that all users in the ORCL database may access tables only from the SCOTT schema in the HQ database. SCOTT’s password is TIGER. The service mane “HQ” is used to connect to the remote HQ database. 

Which command would you execute to create the database link? 

A. CREATE DATABASE LINK HQ USING 'HQ' 

B. CREATE DATABASE LINK HQ CONNECT TO CXJRRENT_USER USING HQ' S 

C. CREATE PUBLIC DATABASE LINK HQ CONNECT TO scott IDENTIFIED BY tiger USING 'HQ' 

D. CREATE DATABASE LINK HQ CONNECT TO scott IDENTIFIED BY tiger USING 'HQ' 

Answer: B 


Q62. You conned using SQL Plus to the root container of a multitenant container database (CDB) with SYSDBA privilege. 

The CDB has several pluggable databases (PDBs) open in the read/write mode. 

There are ongoing transactions in both the CDB and PDBs. 

What happens alter issuing the SHUTDOWN TRANSACTIONAL statement? 

A. The shutdown proceeds immediately. 

The shutdown proceeds as soon as all transactions in the PDBs are either committed or rolled hack. 

B. The shutdown proceeds as soon as all transactions in the CDB are either committed or rolled back. 

C. The shutdown proceeds as soon as all transactions in both the CDB and PDBs are either committed or rolled back. 

D. The statement results in an error because there are open PDBs. 

Answer: B 

Explanation: * SHUTDOWN [ABORT | IMMEDIATE | NORMAL | TRANSACTIONAL [LOCAL]] 

Shuts down a currently running Oracle Database instance, optionally closing and dismounting a database. If the current database is a pluggable database, only the pluggable database is closed. The consolidated instance continues to run. 

Shutdown commands that wait for current calls to complete or users to disconnect such as SHUTDOWN NORMAL and SHUTDOWN TRANSACTIONAL have a time limit that the SHUTDOWN command will wait. If all events blocking the shutdown have not occurred within the time limit, the shutdown command cancels with the following message: 

ORA-01013: user requested cancel of current operation 

* If logged into a CDB, shutdown closes the CDB instance. 

To shutdown a CDB or non CDB, you must be connected to the CDB or non CDB instance that you want to close, and then enter 

SHUTDOWN 

Database closed. 

Database dismounted. 

Oracle instance shut down. 

To shutdown a PDB, you must log into the PDB to issue the SHUTDOWN command. 

SHUTDOWN 

Pluggable Database closed. 

Note: 

* Prerequisites for PDB Shutdown 

When the current container is a pluggable database (PDB), the SHUTDOWN command can only be used if: 

The current user has SYSDBA, SYSOPER, SYSBACKUP, or SYSDG system privilege. 

The privilege is either commonly granted or locally granted in the PDB. 

The current user exercises the privilege using AS SYSDBA, AS SYSOPER, AS 

SYSBACKUP, or AS SYSDG at connect time. To close a PDB, the PDB must be open. 


Q63. Your multitenant container database (CDB) contains pluggable databases (PDBs), you are connected to the HR_PDB. You execute the following command: 

SQL > CREATE UNDO TABLESPACE undotb01 

DATAFILE ‘u01/oracle/rddb1/undotbs01.dbf’ SIZE 60M AUTOEXTEND ON; 

What is the result? 

A. It executes successfully and creates an UNDO tablespace in HR_PDB. 

B. It falls and reports an error because there can be only one undo tablespace in a CDB. 

C. It fails and reports an error because the CONTAINER=ALL clause is not specified in the command. 

D. It fails and reports an error because the CONTAINER=CURRENT clause is not specified in the command. 

E. It executes successfully but neither tablespace nor the data file is created. 

Answer: E 

Explanation: Interesting behavior in 12.1.0.1 DB of creating an undo tablespace in a PDB. With the new Multitenant architecture the undo tablespace resides at the CDB level and PDBs all share the same UNDO tablespace. 

When the current container is a PDB, an attempt to create an undo tablespace fails without returning an error. 


1Z0-062  dumps

Regenerate 1z0-062 dumps:

Q64. Your database supports an online transaction processing (OLTP) application. The application is undergoing some major schema changes, such as addition of new indexes and materialized views. You want to check the impact of these changes on workload performance. 

What should you use to achieve this? 

A. Database replay 

B. SQL Tuning Advisor 

C. SQL Access Advisor 

D. SQL Performance Analyzer 

E. Automatic Workload Repository compare reports 

Answer: D 

Explanation: You can use the SQL Performance Analyzer to analyze the SQL performance impact of any type of system change. Examples of common system changes include: 

.Database upgrades 

.Configuration changes to the operating system, hardware, or database 

.Database initialization parameter changes 

.Schema changes, such as adding new indexes or materialized views 

.Gathering optimizer statistics 

.SQL tuning actions, such as creating SQL profiles 

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28318/intro.htm#CNCPT961 


Q65. In your multitenant container database (CDB) containing same pluggable databases (PDBs), you execute the following commands in the root container: 


Which two statements are true? 

A. The C # # ROLE1 role is created in the root database and all the PDBs. 

B. The C # # ROLE1 role is created only in the root database because the container clause is not used. 

C. Privileges are granted to the C##A_ADMIN user only in the root database. 

D. Privileges are granted to the C##A_ADMIN user in the root database and all PDBs. 

E. The statement for granting a role to a user fails because the CONTAINER clause is not used. 

Answer: A,C 

Explanation: * You can include the CONTAINER clause in several SQL statements, such as the CREATE USER, ALTER USER, CREATE ROLE, GRANT, REVOKE, and ALTER SYSTEM statements. * * CREATE ROLE with CONTAINER (optional) clause / CONTAINER = ALL Creates a common role. / CONTAINER = CURRENT Creates a local role in the current PDB. 


Q66. To enable the Database Smart Flash Cache, you configure the following parameters: 

DB_FLASH_CACHE_FILE = ‘/dev/flash_device_1’ , ‘/dev/flash_device_2’ 

DB_FLASH_CACHE_SIZE=64G 

What is the result when you start up the database instance? 

A. It results in an error because these parameter settings are invalid. 

B. One 64G flash cache file will be used. 

C. Two 64G flash cache files will be used. 

D. Two 32G flash cache files will be used. 

Answer: A 


2passeasy.com

Refined 1z0-062 book:

Q67. A database is stored in an Automatic Storage Management (ASM) disk group, disk group, DGROUP1 with SQL: 


There is enough free space in the disk group for mirroring to be done. 

What happens if the CONTROLLER1 failure group becomes unavailable due to error of for maintenance? 

A. Transactions and queries accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fall. 

B. Mirroring of allocation units will be done to ASM disks in the CONTROLLER2 failure group until the CONTROLLER1 for failure group is brought back online. 

C. The data in the CONTROLLER1 failure group is copied to the controller2 failure group and rebalancing is initiated. 

D. ASM does not mirror any data until the controller failure group is brought back online, and newly allocated primary allocation units (AU) are stored in the controller2 failure group, without mirroring. 

E. Transactions accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fail but queries will succeed. 

Answer: B 

Explanation: CREATE DISKGROUP NORMAL REDUNDANCY 

* For Oracle ASM to mirror files, specify the redundancy level as NORMAL REDUNDANCY (2-way mirroring by default for most file types) or HIGH REDUNDANCY (3-way mirroring for all files). 


Q68. Your multitenant container (CDB) contains two pluggable databases (PDB), HR_PDB and ACCOUNTS_PDB, both of which use the CDB tablespace. The temp file is called temp01.tmp. 

A user issues a query on a table on one of the PDBs and receives the following error: 

ERROR at line 1: 

ORA-01565: error in identifying file ‘/u01/app/oracle/oradata/CDB1/temp01.tmp’ 

ORA-27037: unable to obtain file status 

Identify two ways to rectify the error. 

A. Add a new temp file to the temporary tablespace and drop the temp file that that produced the error. 

B. Shut down the database instance, restore the temp01.tmp file from the backup, and then restart the database. 

C. Take the temporary tablespace offline, recover the missing temp file by applying redo logs, and then bring the temporary tablespace online. 

D. Shutdown the database instance, restore and recover the temp file from the backup, and then open the database with RESETLOGS. 

E. Shut down the database instance and then restart the CDB and PDBs. 

Answer: A,E 

Explanation: * Because temp files cannot be backed up and because no redo is ever generated for them, RMAN never restores or recovers temp files. RMAN does track the names of temp files, but only so that it can automatically re-create them when needed. 

* If you use RMAN in a Data Guard environment, then RMAN transparently converts primary control files to standby control files and vice versa. RMAN automatically updates file names for data files, online redo logs, standby redo logs, and temp files when you issue RESTORE and RECOVER. 


Q69. Which three statements are true when the listener handles connection requests to an Oracle 12c database instance with multithreaded architecture enabled In UNIX? 

A. Thread creation must be routed through a dispatcher process 

B. The local listener may spawn a now process and have that new process create a thread 

C. Each Oracle process runs an SCMN thread. 

D. Each multithreaded Oracle process has an SCMN thread. 

E. The local listener may pass the request to an existing process which in turn will create a thread. 

Answer: A,D,E 


Q70. You install a non-RAC Oracle Database. During Installation, the Oracle Universal Installer (OUI) prompts you to enter the path of the Inventory directory and also to specify an operating system group name. 

Which statement is true? 

A. The ORACLE_BASE base parameter is not set. 

B. The installation is being performed by the root user. 

C. The operating system group that is specified should have the root user as its member. 

D. The operating system group that is specified must have permission to write to the inventory directory. 

Answer: D 

Explanation: 

Note: 

Providing a UNIX Group Name 

If you are installing a product on a UNIX system, the Installer will also prompt you to provide the name of the group which should own the base directory. 

You must choose a UNIX group name which will have permissions to update, install, and deinstall Oracle software. Members of this group must have write permissions to the base directory chosen. 

Only users who belong to this group are able to install or deinstall software on this machine.