It is impossible to pass Oracle 1Z0-063 exam without any help in the short term. Come to Exambible soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1Z0-063 practice questions. You will get a surprising result by our Improved Oracle Database 12c: Advanced Administration practice guides.

2016 Jun 1Z0-063 exam cost

Q81. Identify three reasons for using a recovery catalog with Recovery Manager (RMAN). 

A. to store backup information of multiple databases in one place 

B. to restrict the amount of space that is used by backups 

C. to maintain a backup for an indefinite period of time by using the KEEP FOREVER clause 

D. to store RMAN scripts that are available to any RMAN client that can connect to target databasesregistered in the recovery catalog 

E. to automatically delete obsolete backups after a specified period of time 

Answer: A,C,D 


Q82. Which two statements are true about a common user? 

A. A common user connected to a pluggable database (PDB) can exercise privileges across other PDBs. 

B. A common user with the create user privilege can createother common users, as well as local users. 

C. A common user can be granted only a common role. 

D. A common user can have a local schema in a PDB. 

E. A common user always uses the global temporary tablespace that is defined at the CDB level as the default temporary tablespace. 

Answer: C,D 


Q83. Your database is running in archivelog modeand Automatic Undo Management is enabled. Which two tasks should you perform before enabling Flashback Database? 

A. Enable minimal supplemental logging. 

B. Ensure that the db_flashback_retention_target parameter is set to a point in time (in minutes) to which the database can be flashed back. 

C. Enable the recyclebin. 

D. Enable undo retention guarantee. 

E. Enable Fast Recovery Area. 

Answer: A,C 


Q84. You created a database with DBCA by using one of the Oracle supplied templates. 

Which is the default permanent tablespace for all users except DBSNMP and OUTLN? 

A. USERS 

B. SYSTEM 

C. SYSAUX 

D. EXAMPLE 

Answer: A 

Explanation: 

This table space is used to store permanent user objects and data. Like the TEMP table space, every database should have a table space for permanent user data that is assigned to users. Otherwise, user objects will be created in the SYSTEM table space, which is not good practice. In the preconfigured database, USERS is assigned the default table space, and space for all objects created by non-system users comes from this table space. For system users, the default permanent table space remains SYSTEM. 


Q85. Which two are direct benefits of the multiprocess, multithreaded architecture of Oracle Database 12c when it is enabled? 

A. Reduced logical I/O 

B. Reduced virtual memory utilization 

C. Improved Serial Execution performance 

D. Reduced physical I/O 

E. Reduced CPU utilization 

Answer: B,E 


1Z0-063  download

Latest 1Z0-063 exam prep:

Q86. Your database instance is started using an SPFILE. You are connected to cdb$root, as a DBA. You issue: 

SQL> ALTER SYSTEM SET STATISTICS_LEVEL=ALL SCOPE=BOTH; 

Which two statements are true about the statistics level parameter? 

A. It is immediately set to all in the SPFILE and the CDB instance. 

B. It is immediately set to all in only those pluggable databases (PDBs) where the value is set to typical. 

C. It is immediately set to all only for cd3Sroot. 

D. It is immediately set to all in all PDBs where the statistics_level parameter is not set. 

E. It is set to all for all PDBs only in the SPFILE. 

Answer: A,B 


Q87. Examine the command: 

$expdp SYSTEM FULL=YES DUMPFILE=dpump_dir1:fulll%U.dmp, dpump_dir2:full2% U.dmp, dpump_dir3:full3%U.djnp FILESIZE=400M PARALLEL=3 JOB_NAME=expfull 

Which statement is true about the execution of the command? 

A. It fails because the log file parameter is not specified. 

B. It fails because no absolutepath is specified for the log file and dump file. 

C. It succeeds and exports the full database, simultaneously creating three copies of dump files at three different locations. 

D. It succeeds and exports the full database, simultaneously creating three dump files at three different locations, but the total number of dump files can exceed three. 

Answer: B 


Q88. Examine the RMAN command: 

RMAN> CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON; 

RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG; 

Which prerequisitemust be met before accomplishing the backup? 

A. The password for the encryption must be set up. 

B. Oracle wallet for the encryption must be set up. 

C. All the tablespaces in the database must be encrypted. 

D. Oracle Database Vault must be enabled. 

Answer: B 

Reference:configuration encryption will use by Transparent encryption, For transparent encryption, you will need to create a wallet, and it must be open. 

Transparent encryption will then occur automatically after you have issued the CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON or CONFIGURE ENCRYPTION FOR TABLESPACE ON command. 

http://docs.oracle.com/cd/E25054_01/backup.1111/e10642/rcmbckad.htm#CEGEJABH 

QUESTIONNO: 15 

A database is running in archivelog mode. The database contains locally managed tablespaces. Examine the RMAN command: 

RMAN> BACKUP 

AS COMPRESSED BACKUPSET 

SECTION SIZE 1024M 

DATABASE; 

Which statement is true about the execution of the command? 

A.The backup succeeds only if all the tablespaces are locally managed. 

B.The backup succeeds only if the RMAN default device for backup is set to disk. 

C.The backup fails because you cannot specify section size for a compressed backup. 

D.The backup succeeds and only the used blocks are backed up with a maximum backup 

piece size of 1024 MB. 

Answer: D 


Q89. Examine the parameters for your database instance: 

NAMETYPEVALUE 

optimizer_adaptive_reporting_onlybooleanFALSE 

optimizer_capture_sql_plan_baselinesbooleanFALSE 

optimizer_dynamic_samplinginteger2 

optimizer_features_enablestring12.1.0.1 

Which three statements are true about the process of automatic optimization by using statistics feedback? 

A. The optimizer automatically changes a plan during subsequent execution of a SQL statement if there is a huge difference in optimizer estimates and execution statistics. 

B. The optimizer can re optimize a query only once using cardinality feedback. 

C. The optimizer enables monitoring for cardinality feedback after the first execution of a query. 

D. The optimizer doesnot monitor cardinality feedback if dynamic sampling and multicolumn statistics are enabled. 

E. After the optimizer identifies a query as a re-optimization candidate, statistics collected by the collectors are submitted to the optimizer. 

Answer: A,C,D 

Explanation: C: During the first execution of a SQL statement, an execution plan is generated as usual. 

D: if multi-column statistics are not present for the relevant combination of columns, the 

optimizer can fall back on cardinality feedback. 

(not B)* Cardinality feedback. This feature, enabled by default in 11.2, is intended to 

improve plans for repeated executions. 

optimizer_dynamic_sampling optimizer_features_enable 

Dynamic sampling or multi-column statistics allow the optimizer to more accurately estimate selectivity of conjunctive predicates. 

Note: 

* OPTIMIZER_DYNAMIC_SAMPLING controls the level of dynamic sampling performed by the optimizer. Range of values. 0 to 10 

Cardinality feedback was introduced in Oracle Database 11gR2. The purpose of this feature is toautomatically improve plans for queries that are executed repeatedly, for which the optimizer does not estimate cardinalities in the plan properly. The optimizer may misestimate cardinalities for a variety of reasons, such as missing or inaccurate statistics, or complex predicates. Whatever the reason for the misestimate, cardinality feedback may be able to help. 


Q90. Examine the command to create a pluggable database (PDB): 

SQL> CREATE PLUGGABLE DATABASE pdb2 FROM pdb1 

FILE_NAME-_CONVERT = ('/disk1/oracle/pdb1/', '/disk2/oracle/pdb2/’) PATH_PREFIX= '/disk2/oracle/pdb2' 

Which two statements are true? 

A. The pluggable database pdb2 is created by cloning pdb1 and is in mount state. 

B. Details about the metadata describing pdb2 are stored in an XML file in the '/disk2/oracle/pdb2/' directory. 

C. The tablespace specifications of pdb2 are the same as pdb1. 

D. All database objects belonging to common users in PD3I are cloned in PD32. 

E. pdb2 is created with its own private undo and temp tablespaces. 

Answer: A,C 

Reference:http://oracle-info.com/2013/07/27/12c-database-create-pdbs-plug-unplug/(see the table, 4throw)