You can save a lot more time should you utilize our own Oracle 1Z0-063 study guidebook. To put this another way, you dont have to spend significantly time in reading those lengthy books. Each of our Oracle Oracle 1Z0-063 dumps also contain numerous wonderful simulated questions. The simulated questions are usually merged into the 1Z0-063 questions and answers of our own Oracle 1Z0-063 study guides. Its really convenient in your case to get ready the exam along with our wonderful 1Z0-063 materials. We make sure that you will definitely attain success providing you set pace along with our Oracle certification review materials. Needless to say, you should have a very vast knowledge in regards to the course firstly. The a lot more you review the 1Z0-063 review materials, the actual nearer to your destination. The particular Oracle 1Z0-063 books or the eBooks are usually portable, so you can get them wherever and anytime you would like. You have an access for the Oracle study guidebook for extra assistance. We promise the clients absolute achievement because of the ultimate, authentic and excellent materials.

2016 Sep 1Z0-063 free exam questions

Q11. For which two requirements would you use the Database Resource Manager? 

A. limiting the CPU used per database call 

B. specifying the maximum number of concurrent sessions allowed for a user 

C. specifying the amount of private space a session can allocate in the shared pool of the SGA 

D. limiting the degree of parallelism of operations performed by a user or group of users 

E. specifying an idle time limit that applies to sessions that are idle and blocking other sessions 

Answer: B,E 


Q12. Examine the command to duplicate a database: 

RMAN> DUPLICATE TARGET DATABASE TO cdb 

PLUGGABLE DATABASE pdb1, pdb5; 

Which two statements are true about the DUPLICATE command? 

A. The SPFILE is copied along with the datafiles of the pluggable databases (PDBs). The root and the seed database in the container database (CDB) are also duplicated. 

B. A backup of pdbi and pd35 must exist before executing the command. 

C. The duplicate command first creates a backup, and then duplicates the PDBs by using the 

D. backup. 

E. An auxiliary instance must be started with the initialization parameter ENABLE_PLUGGABLE_DATABASE set to TRUE. 

Answer: D,E 


Q13. You notice that the performance of your production 24/7 Oracle 12c database has significantly degraded. Sometimes you are not able to connect to the instance because it hangs. You do not want to restart the database instance. 

How can you detect the cause of the degraded performance? 

A. Enable Memory Access Mode, which reads performance data from SGA. 

B. Use emergency monitoring to fetch data directly from SGA for analysis. 

C. Run Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) to fetch information from the latest Automatic Workload Repository (AWR) snapshots. 

D. Use Active Session History (ASH) data and hang analysis in regular performance monitoring, 

E. Run ADDM in diagnostic mode. 

Answer: C 

Explanation: * In most cases, ADDM output should be the first placethat a DBA looks when notified of a performance problem. 

* Performance degradation of the database occurs when your database was performing optimally in the past, such as 6 months ago, but has gradually degraded to a point where it becomes noticeable to the users. The Automatic Workload Repository (AWR) Compare Periods report enables you to compare database performance between two periods of time. 

While an AWR report shows AWR data between two snapshots (or two points in time), the AWR Compare Periods report shows the difference between two periods (or two AWR reports with a total of four snapshots). Using the AWR Compare Periods report helps you to identify detailed performance attributes and configuration settings that differ between two time periods. 

Reference: Resolving Performance Degradation Over Time 


Q14. Identify three scenarios in which RMAN will use backup sets to perform active database duplication. 

A. whenthe duplicate ... from active database command contains the section size clause 

B. when you perform active database duplication on a database with flashback disabled 

C. when you specify set encryption before the duplicate ... from active database command 

D. when the number of auxiliary channels allocated is equal to or greater than the number of target channels 

E. when you perform active database duplication on a database that has read-onlytablespaces 

Answer: A,C,D 

Reference:http://docs.oracle.com/database/121/BRADV/rcmdupdb.htm#BRADV298 


Q15. Identify three benefits of unified auditing. 

A. It helps to reduce disk space used to store an audit trail in a database. 

B. It guarantees zero-loss auditing. 

C. It reduces overhead on a database caused by auditing,by having a single audit trail. 

D. An audit trail cannot be modified because it is read-only. 

E. It automatically audits Recovery Manager (RMAN) events. 

Answer: C,D,E 


1Z0-063  sample question

Leading 1Z0-063 actual test:

Q16. Which two are prerequisites for setting up Flashback Data Archive? 

A. Fast Recovery Area should be defined. 

B. Undo retention guarantee should be enabled. 

C. Supplemental logging should be enabled. 

D. Automatic Undo Management should be enabled. 

E. All users using Flashback Data Archive should have unlimitedquota on the Flashback Data Archive tablespace. 

F. The tablespace in which the Flashback Data Archive is created should have Automatic Segment Space Management (ASSM) enabled. 

Answer: D,F 

Reference:http://www.oracle.com/technetwork/database/focus-areas/storage/total-recall-whitepaper-171749.pdf(page 8) 


Q17. Which three statements are true about the SQL*Loader utility? 

A. It can be used to load data from multiple external files into multiple tables. 

B. It can be used to extract and reorganize data from external files, and then load it into a table. 

C. It can be used to load data from external files using direct path only. 

D. It can be used to create tables using data that is stored in external files. 

E. It can be used to generate unique sequential values in specified columns while loading data. 

Answer: A,D,E 

38. You wish to create jobs to satisfy these requirements: 

1. Automatically bulk load data from a flat file. 

2.Rebuild indexes on the SALES table after completion of the bulk load. 

How would you create these jobs? 

A. Create both jobs by using Scheduler raised events. 

B. Create both jobs using application raised events. 

C. Create one job to rebuild indexes using application raised events and another job to perform bulk load using Scheduler raised events. 

D. Create one job to rebuild indexes using Scheduler raised events and another job to perform bulk load by using events raised by the application. 

Answer: A 


Q18. Your database is running in archivelog mode and regular nightly backups are taken. Due to a media failure, the current online redo log group, which has one member, is lost and the instance is aborted. 

Examine the steps to recover the online redo log group and move it to a new location. 

1.Restore the corrupted redo log group. 

2.Restore the database from the most recent database backup. 

3.Perform an incomplete recovery. 

4.Relocatethe member of the damaged online redo log group to a new location. 

5.Open the database with the resetlogs option. 

6. Issue a checkpoint and clear the log. 

Identify the required steps in the correct order. 

A. 1, 3, 4, 5 

B. 6, 3, 4, 5 

C. 2, 3, 4, 5 

D. 6, 4,3, 5 

Answer: C 


Q19. Your multitenant container database (CDB) cdb1, which has no startup triggers and contains multiple pluggable databases (PDBs), is started up by using the command: 

SQL>STARTUP 

Which two statements are true about the successful execution of the command? 

A. All redo log files are opened. 

B. The root, the seed, and all the PDBs are opened in read-write mode. 

C. All the PDBs are opened in read-write mode. 

D. All the PDBs are in closed state. 

E. Only the root databaseis opened in read-write mode. 

Answer: A,E 


Q20. Which three statements are true about Oracle Secure Backup (OSB)? 

A. It can encrypt client data written to tape. 

B. It can be used to take image copy backups to tape. 

C. It can be used to manage tape backup and restore operations for multiple databases. 

D. It can be used along with an RMAN recovery catalog for maintaining records of backups 

in a tape library. 

E. It can be used to perform file system backups at the file, directory, file system, or raw partition level. 

Answer: A,C,E