Exam Code: 1Z0-063 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 12c: Advanced Administration
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-063 Exam.

2016 Apr 1Z0-063 Study Guide Questions:

Q111. Examine the resources consumed by a database instance whose current Resource Manager plan is displayed. 

SQL> SELECT name, active_sessions, queue_length, consumed_cpu_time, cpu_waits, cpu_wait_time FROM v$rsrc_consumer_group; 

Which two statements are true? 

A. An attempt to start a new session by a user belonging to DSS_QUERIES fails with an error. 

B. An attempt to start a new session by a user belonging to OTHE_GROUPS fails withan error. 

C. The CPU_WAIT_TIME column indicates the total time that sessions in the consumer group waited for the CPU due to resource management. 

D. The CPU_WAIT_TIME column indicates the total time that sessions in the consumer group waited for the CPU due to I/O waits and latch or enqueue contention. 

E. A user belonging to the DSS__QUERIES resource consumer group can create a new session but the session will be queued. 

Answer: C,E 

93. Which Oracle Database component is audited by default if the Unified Auditing option is enabled? 

A. Oracle Data Pump 

B. Oracle Recovery Manager (RMAN) 

C. Oracle Label Security 

D. Oracle Database Vault 

E. Oracle Real Application Security 

Answer: B 


Q112. You create two Resource Manager plans, one for night time workloads, the other for day time. 

How would you make the plans switch automatically? 

A. Use job classes. 

B. Use scheduler windows. 

C. Use the mapping rule for the consumer groups. 

D. Set the switch_time plan directive for both plans. 

E. Use scheduler schedules. 

Answer: B 


1Z0-063 test engine

Renovate 1Z0-063 question:

Q113. You use RMAN with a recovery catalog to back up your database. The backups and the archived redo log files are backed up to media daily. Because of a media failure, the entire database along with the recovery catalog database is lost. 

Examine the steps required to recover the database: 

1.Restore an autobackup of the server parameter file. 2.Restore the control file. 

3. Start up the database instance in nomount state. 

4.Mount the database. 

5.Restore the data files. 

6.Open the database with the resetlogs option. 

7.Recover the data files. 

8.Set D3ID for the database. 

Identify the required steps in the correct order. 

A. 1, 8, 3, 2, 4, 5, 7, 6 

B. 8, 1, 3, 2, 4, 5, 7, 6 

C. 1, 3, 2, 4, 8, 5, 6, 7 

D. 8, 3, 2, 4, 5, 7, 6 

E. 8, 1, 3, 2, 4, 5, 6 

Answer: D 


Q114. In your database, the tbs percent used parameter is set to 60 and the tbs percent free parameter is set to 20. 

Which two storage-tiering actions might be automated when using Information Lifecycle Management (ILM) to automate data movement? 

A. The movement of all segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used 

B. Setting the target tablespace to read-only after the segments are moved 

C. The movement of some segments to a target tablespace with a higher degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds T3Spercent used 

D. Taking the target tablespace offline after the segments are moved 

E. The movement of some blocks to a target tablespace with a lower degree of compression, on a different storage tier, when the source tablespace exceeds tbs percent used 

Answer: B,C 


1Z0-063 practice

Validated 1Z0-063 paper:

Q115. Yourdatabase supports an OLTP workload. Examine the output of the query: 

SQL> SSLECT target_mttr, estimated_mttr FROM v$instance_recovery Target_mttrestimated_mttr 

To ensure faster instance recovery, youset the fast_start_mttrjtargh:t initialization parameter to 

30. 

What is the effect of this setting on the database? 

A. Automatic checkpoint tuning is disabled. 

B. The frequency of log switches is increased. 

C. The overhead on database performance is increased because of frequent writes to disk. 

D. The MTTR advisor is disabled. 

Answer: A 


Q116. In which situation can you use Flashback Database? 

A. whenundoing a shrink data file operation 

B. when retrieving a dropped tablespace 

C. when returning to a point in time before the restoration or re-creation of a control file 

D. when returning to a point in time before the most recent open resetlogs operation 

Answer: B 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28273/rcmsynta023.htm(pre requisites, thirdpara) 

http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28273/rcmsynta023.htm#RCMRF194 


Q117. Which parameter must be set to which value toimplement automatic PGA memory management? 

A. Set memory_target to zero. 

B. Set STATISTICS_LEVEL to BASIC. 

C. Set pga_aggregate_target to a nonzero value. 

D. Set pga_aggregate_target and sga_target to the same value. 

E. Set sgajtarget to zero. 

Answer: C 

rence:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28310/memory004.htm#ADMIN11 


Q118. You execute the commands on a multitenant container database CDB1 that has multiple pluggable databases: 

$ . oraenv ORACLE-_SID = [oracle] ? cdb1 The oraclebasefor ORACLE_HOME=/u01/app/oracle/product/12.1.0/dbhome_1 is 

/u01/app/oracle $ rman target / Recovery Manager : Release 12.1.0.0.2 - production on Fri Ju1 19 05:18:33: 2013 

Coppyright (c) 1982, 2013, oracle and/or its affiliates. All rights reserved. 

Connected to target database:CDB1 (DBID=782249327) 

RMAN>SELECT name FROMv$tablespace; 

Which statement is true about the execution of the last command? 

A. It succeeds and displays all the tablespaces that belong to the root database. 

B. It fails and returns an error because a connection is not made by using the sysdba privilege. 

C. It succeeds and displays all the tablespaces that belong to the root and pluggable databases. 

D. It fails and returns an error because SQL commands cannot be executed at the RMAN prompt. 

Answer: A