Oracle certification may be the worlds most well-respected worldwide certification. Thus 1Z0-064 is very required for those who find themselves stressed to penetrate the That business. However it is very difficult for those who are busy working or studying to pass through the Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning test. Pass4sure Oracle 1Z0-064 examine manuals will help you saving a large amount of period,energy and also useful resource inside the 1Z0-064 test. You can manage this particular 1Z0-064 test effectively through our own 1Z0-064 pdf and also test engine. We are able to keep your merchandise on time and enable individuals to learn Oracle understanding quickly. You can also down load the Oracle 1Z0-064 pdf test model completely free.

2016 Jul 1Z0-064 testing engine

Q1. You recently joined a new team administering a database. 

You notice that full table scans are performing poorly compared with full table scans on the databases you administered in a previous job. 

You decide that performance problems are caused by a misconfiguration of factors affecting full table scans. 

Which three factors should you investigate to determine the cause of the poorly performing Full Table Scans (FTS)? (Choose three.) 

A. value of DB_FILE_MULTIBLOCK_READ_COUNT 

B. storing query results in the result cache 

C. setting of the DISK_ASYNC_IO parameter to TRUE 

D. setting of the OPTIMIZER_MODE parameter to ALL_ROWS 

E. use of parallel queries 

F. block size of the tablespaces in which the tables being scanned are stored 

G. value of the OPTIMIZER_DYNAMIC_SAMPLING parameter 

Answer: A,B,C 


Q2. Examine the parameter values configured in your database: sga_max_size = 480M 

sga_target = 480M pga_aggregate_target = 160M The CUSTOMERS table contains 8,000 rows. The CUST_ID column is the primary key and 

the COUNTRY_ID column contains only three possible values: 1111, 2222, and 3333. 

You execute the commands: 

SQL> EXECUTE DBMS_STATS.GATHER_TABLE_STATS(‘SH’,‘CUSTOMERS’); 

PL/SQL procedure successfully completed. 

SQL> CREATE INDEX COUNTRY_IDX ON CUSTOMERS (COUNTRY_ID); 

Index created. 

You then perform several INSERT, UPDATE, and DELETE operations, significantly altering the data in the table. 

View the Exhibit to examine the query and its execution plan. 

Which three options would improve the performance of the query? (Choose three.) 

A. creating a bitmap index on the COUNTRY_ID column 

B. regathering statistics on the CUSTOMERS table 

C. creating a histogram on the COUNTRY_ID column 

D. increasing the size of the PGA 

E. creating an SQL profile 

F. creating a KEEP cache 

Answer: A,B,F 


Q3. You plan to upgrade your production database from Oracle Database 11g to 12c and also to introduce new objects to the database. You also want to upgrade the hardware. You have already created a test system with the upgrades to be made to the production database. As part of the testing, you want to: 

. analyze and compare the overall database workload with concurrency and transaction characteristics 

. find SQL statements that might get regressed because of the upgrade 

. analyze execution plans for SQL statements for which performance might get regressed 

. analyze the impact of new schema objects on database performance 

Which two tools would you recommend to achieve the objective? (Choose two.) 

A. Database Replay 

B. SQL Tuning Advisor 

C. SQL Access Advisor 

D. Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) compare periods report 

E. SQL Performance Analyzer 

F. Automatic Workload Repository (AWR) compare periods report 

Answer: B,E 


Q4. Examine this list of possible tasks: 

1. Ensure that STATISTICS_LEVEL is set to TYPICAL or ALL. 

2. Ensure that TIMED_STATISTICS is set to TRUE. 

3. Set MAX_DUMP_FILE_SIZE to UNLIMITED and DIAGNOSTIC_DEST to an appropriate destination. 

4. Ensure that SQL_TRACE is set to TRUE. 

5. Enable tracing at the database instance level by using the 

DBMS_MONITOR.DATABASE_TRACE_ENABLE procedure. 

6. Enable tracing in the required session by using the DBMS_SESSION.SET_SQL_TRACE procedure. 

7. Run TKPROF with the EXPLAIN parameter on the output trace file. 

8. Run the trcsess utility on the output trace files, and then run TKPROF on the output of the trcsess utility. 

Select the minimum tasks to perform, in the correct order, to generate both a formatted trace file with timing information and an explain plan for each SQL statement for all sessions. (Choose the best answer.) 

A. 1, 2, 5, 8 

B. 1, 3, 6, 7 

C. 2, 4, 5, 8 

D. 1, 3, 4, 5, 6, 7 

E. 1, 2, 4, 8 

Answer: C 


Q5. You are administering a database that supports multiple applications, which make dedicated connections to the database instance by using different services. 

You execute the command to enable tracing of the ORCL1 service: 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. A single trace file is generated for all sessions mapped to the ORCL1 service. 

B. SQL trace is enabled for all modules and actions for sessions mapped to the ORCL1 service. 

C. An SQL trace file is generated for each session that maps to the ORCL1 service. 

D. An SQL trace file is generated for each of the modules using the ORCL1 service. 

E. SQL trace is not enabled for the service because a module name is not specified. 

Answer: A,C 


2passeasy.com

Far out 1Z0-064 exam price:

Q6. In which three situations does DB time always increase? (Choose three.) 

A. when the host is CPU bound for foreground processes 

B. when I/O wait time increases for foreground processes 

C. when more connections are made to a database instance 

D. when CPU consumption by background processes increases 

E. when wait time for data to be sent over a network increases 

Answer: A,B,C 

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/oem/db-mgmt/s317294-db-perf-tuning-with-db-time-181631.pdf (page 21) 


Q7. You execute this query twice in a session: 

Then you query V$SQL_SHARED_CURSOR for details about child cursors as shown. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. No statistics were collected during the first execution of the query. 

B. A subsequent execution of the query in this session is likely to undergo a soft parse. 

C. The second execution of the query was hard parsed because the estimated cardinality was inaccurate. 

D. A subsequent execution of the query in this session will undergo a hard parse. 

E. The second execution of the query was hard parsed because extended statistics were collected after the first execution of the query. 

Answer: B,C 


Q8. Your database supports an online transaction processing (OLTP) workload. The database uses ASM storage. One of the ASM disks goes offline because of hardware failure. When the disk is replaced and then added back to the diskgroup, database performance is affected by rebalance operations. 

Which two actions would you recommend to lower the impact of rebalance operations on the performance of the database? (Choose two.) 

A. Increase the number of ASMB processes. 

B. Decrease the value of the ASM_POWER_LIMIT parameter. 

C. Set the DISK_REPAIR_TIME disk attribute to a lower value. 

D. Specify the POWER clause with a lower value in an ALTER DISKGROUP statement. 

E. Set the DISK_REPAIR_TIME disk attribute to a higher value. 

Answer: B,D 


Q9. You define the warning threshold for the tablespace usage metric for the USERS tablespace to be 60% and the critical threshold to be 80%. 

Which two sources should you check for the alert information when either the warning or the critical threshold is exceeded? (Choose two.) 

A. the alert log 

B. Oracle Enterprise Manager Cloud Control 

C. DBA_ALERT_HISTORY 

D. DBA_OUTSTANDING_ALERTS 

E. DBA_ACTIVE_SESSION_HISTORY 

F. DBA_THRESHOLDS 

Answer: A,F 


Q10. Which two statements are true about ADDM? (Choose two.) 

A. It analyzes the performance of a database instance based on the time period covered by the most recent AWR snapshot, and generates recommendations based on hard-coded criteria. 

B. It can analyze performance issues that occurred in past events provided they fall within the AWR retention period. 

C. ADDM resource utilization and cost of analysis depends on the actual load on the database and the number of performance problems analyzed. 

D. It first identifies the performance symptoms, and then refines them to reach the root cause with the singular aim of reducing the DB CPU metric. 

E. It documents only those components and wait classes that are significantly impacting the performance of the database. 

Answer: A,B