Proper study guides for Update Oracle Peoplesoft Enterprise 9 General Ledger certified begins with Oracle 1Z0-228 preparation products which designed to deliver the Pinpoint 1Z0-228 questions by making you pass the 1Z0-228 test at your first time. Try the free 1Z0-228 demo right now.

2016 Sep 1Z0-228 exam question

Q21. which four does a balanced detail ledger require the debit amounts to equal the credit amounts? 

(Choose four) 

A. Book Code 

B. Department 

C. Business Unit 

D. Adjustment Type 

E. Alternate Account 

F. Base Currency Code 

Answer: F 


Q22. The open GL Accounting Period is 06/01/2008 07/31/2008. The current date is 07/03/2008. 

Which two Journal Date options in the Journal Generator Template should John use to ensure that all the resulting GL Journal Dates fall into the June 2008 Accounting Period? 

A. Current Date 

B. Process Date 

C. End Date-To Period 

D. Begin Date-To Period 

E. End Date-From Period 

F. Begin Date-From Period 

G. Period End-Accounting Date 

H. Accounting Date on Transaction 

Answer: C,H 


Q23. Which four occur during batch combination processing when using COMBO_DATA_TBL? 

A. The process loops through the combination groups and determines if the Master Selector tables are built for a group. If the tables are not built, it builds them dynamically according to the rules using the Application Engine temporary tables. 

B. If the anchor ChartField does not have a Combination Rule defined for it, the line is marked with the state that you selected-either Mark Invalid or Mark Valid on the ChartField Combination Editing Group page for the Anchor Values Not in Rules fielD. 

C. If the combination exists in the data table, it marks the line as valid or invalid depending on the Combination Group Defines option that you selecteD. 

D. It validates whether a Combination Edit Group is associated with a Business Unit and Ledger Group. 

E. H the anchor ChartField value has a Combination Rule defined for it but the entire combination is not found In the COMBO_DATA_TBL, the combination fails the edit. 

Answer: B,C,D,E 


Q24. View the Exhibit. 


Company ABC has Combination Edit Rules as shown in the Exhibit. Account 200000 is a Balance Sheet account and Account 614000 is an Income Statement account. 

Which ChartField combination is valid based on the Rules shown in the Exhibit? 

A. Account 200000, DeptID 1000 

B. Account 614000, DeptID 1000 

C. Account 200000, DeptID blank 

D. Account 614000, DeptID blank 

Answer: C 


Q25. Which three items must be completed on the Import Journals Now page? 

A. Date 

B. User ID 

C. Password 

D. Business Unit 

E. Ledger name 

F. URL to PeopleSoft database 

Answer: B,C,E 


1Z0-228  practice question

Up to the minute 1Z0-228 test question:

Q26. The primary function of the PeopleSoft InterUnit and IntraUnit process is______. 

A. automatic creation of the Due-To or Due-From journal lines 

B. to close out open items 

C. automatic reconciliation 

D. for use in the Allocation process 

Answer: A 


Q27. Identify the best way to separate Journals for processing, reporting, and origin 

A. Journal ID 

B. SpeedType 

C. SpeedChart 

D. Journal Source 

E. Journal Template 

F. Journal Reference Number 

Answer: C 


Q28. Identify two statements that best describe Multibook. 

A. Reconciling is not required between subledgers. 

B. Translations to reporting currency is not in real timE. 

C. Functional currency and reporting currency should be maintained in the same ledger. 

D. You can post a single transaction to all base currencies or to only one of the base currencies. 

E. Each ledger may have its own base currency or it may inherit the base currency from the Genera/ Ledger Business Unit. 

Answer: A,E 


Q29. You want to create a tree where nodes in the same hierarchical position represent the same kind of information. 

What would you use to accomplish this? 

A. Summary trees 

B. the Levels Not Used option 

C. sibling nodes in the tree 

D. the Strictly Enforced Levels option 

E. the Loosely Enforced Levels option 

Answer: C 


Q30. John entered a reversing journal entry and posted it in June, an open montH. The Journal will reverse in July, which is a closed perioD. 

The journal was erroneously posted and John now wants to unpost the journal. The option to automatically unpost reversals when the anchor is unposted is selecteD. 

Identify the action that John should perform. 

A. Delete the July journal manually. 

B. Unpost the July journal. 

C. Unpost the June journal. 

D. Make the July journal available for edit. 

E. Create a new journal to reverse the July journal. 

Answer: E