The Oracle Oracle practice questions along with answers are the most current 1Z0-242 exam study materials for Oracle 1Z0-242 exam. Our IT Oracle exam writers are usually keeping the Oracle 1Z0-242 up-to-date. The actual Oracle 1Z0-242 exam, study manual and analyze engine may detect your database administration capabilities. Ucertify provides the quiz for you just before buying our Oracle products. It may help you to discover out the general knowledge of the Oracle Oracle 1Z0-242 exam and assess a person skills involving expertise. You can consider advantage of your quiz to analyze yourself together with our precise answers.

2016 Aug 1Z0-242 exam answers

Q1. - (Topic 0) 

On the Service Operation definition page, the Introspection link is used to _____. 

A. provide a Web service 

B. consume a Web service 

C. add a new service operation 

D. add a new service operation version 

E. add routing to existing service operation 

Answer: E 


Q2. - (Topic 0) 

The Application Engine program PSU_PROC_ORD uses values from PS_PSU_ORDER_DTL and PS_PSU_STOCK_TBL to update PS_PSU_STOCK_TBL. You used a Do Select action to select QTY_ON_HAND, QTY_ORDERED, and ITEM_CD from PS_PSU_ORDER_DTL into the state record. You added a SQL action to update PS_PSU_STOCK_TBL using the values in the state record. Which code would you use in the SQL action? 

A. UPDATE PS_PSU_STOCK_TBL 

SET QTY_ON_HAND = %1 - %2 

WHERE ITEM_CD = %3 

(QTY_ON_HAND, QTY_ORDERED, ITEM_CD) 

B. %UPDATE (QTY_ON_HAND) 

SELECT QTY_ON_HAND - QTY_ORDERED 

FROM PS_PSU_STOCK_TBL 

WHERE ITEM_CD = %Bind(ITEM_CD) 

C. UPDATE PS_PSU_STOCK_TBL 

SET QTY_ON_HAND = %Bind(QTY_ON_HAND) - %Bind(QTY_ORDERED) 

WHERE ITEM_CD = %Bind(ITEM_CD) 

D. UPDATE PS_PSU_STOCK_TBL 

SET QTY_ON_HAND = Bind(QTY_ON_HAND) - Bind(QTY_ORDERED) 

WHERE ITEM_CD = Bind(ITEM_CD) 

E. %UPDATE PS_PSU_STOCK_TBL 

SET QTY_ON_HAND = %QTY_ON_HAND - %QTY_ORDERED) 

WHERE ITEM_CD = %ITEM_CD 

Answer: C 


Q3. - (Topic 0) 

The Get Student Enrollments page uses a PeopleCode program to select and display rows based on user input. When the user clicks Refresh, FieldChange PeopleCode populates a stand-alone rowset using a Select method. When you test the program, the new rows are appended to the previous rows instead of replacing them. How do you fix this problem? 

A. Use a work scroll instead of a stand-alone rowset. 

B. Add &Rowset.Flush(); after the Select method. 

C. Use an Update method instead of a Select method. 

D. Add &Rowset.Flush(); before the Select method. 

E. Add &Rowset.Refresh (); after the Select method. 

F. Add &Rowset.Refresh(); before the Select method. 

Answer: D 


Q4. - (Topic 0) 

Examine this PeopleCode snippet: 

&SQL = CreateSQL("Select %EffDtCheck(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

Select the correct option. 

A. The statement is valid. 

B. The statement is not valid. The correct syntax is: 

&SQL = CreateSQL("Select %DateIn(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

C. The statement is not valid. The correct syntax is: 

&SQL = CreateSQL("Select %DateOut(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

D. The statement is not valid. The correct syntax is: 

&SQL = CreateSQL("Select %CurrDate(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

E. The statement is not valid. The correct syntax is: 

&SQL = CreateSQL("Select %Date(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

F. The statement is not valid. The correct syntax is: 

&SQL = CreateSQL("Select %Current(EFFDT) from %Table(PSU_INSTR_TBL)"); 

Answer: C 


Q5. - (Topic 0) 

You can use the ExecuteEdits method in handler code to _____. 

A. call a component interface 

B. invoke the standard system edits 

C. execute a PeopleCode built-in function 

D. call PeopleCode validation built-in functions 

E. call an application engine program from the receiving process 

Answer: B 


1Z0-242  exam guide

Far out 1Z0-242 free exam questions:

Q6. - (Topic 0) 

Which three URLs must be defined before you can create messages and schemas? (Choose three.) 

A. Inquiry URL 

B. Publish URL 

C. Target location 

D. Service namespace 

E. Schema namespace 

Answer: C,D,E 


Q7. - (Topic 0) 

View the Exhibit, which shows the WS Security page for the BPEL node definition. You have consumed a Web service from the node BPEL that requires WS Security. On the Node Definitions page, you have entered PTTOOLS as the default user ID, DEMO as the external user ID, and DEMO as the external user password. 

Based on this configuration, which user ID and password will be included in the SOAP header? 

A. No SOAP header is added 

B. DEMO as the user ID and no password 

C. PTTOOLS as the user ID and no password 

D. DEMO as the user ID and DEMO as the password 

E. PTTOOLS as the user ID and PTTOOLS as the password 

Answer: D 


Q8. - (Topic 0) 

Evaluate this PeopleCode snippet. 

Local Array of Number &MyArray; Local Any &Len, &Result; 

&MyArray = CreateArray(3); &MyArray[1] = 100; &MyArray[2] = 200; &MyArray[3] = 300; 

&Result = &MyArray.POP(); &Len = &MyArray.LEN; &End = &MyArray[&Len]; 

What are the correct values for &Result and &End? 

A. &Result is 300 &End is 200 

B. &Result is 300 &End is Null 

C. &Result is 300 &End is 300 

D. &Result is Null &End is 300 

E. &Result is 100 &End is 300 

Answer: A 


Q9. - (Topic 0) 

An Application Engine batch program processes one million credit card transactions. The program takes four hours to complete. You have been tasked with reducing that time to two hours. You decide to use parallel processing because with parallel processing _________. 

A. you effectively double your network bandwidth 

B. you can distribute processing to multiple database servers 

C. you reduce network traffic by transferring SQL processing to the database engine 

D. you can run the program asynchronously instead of synchronously and reduce database table contention 

E. you can divide the job into several sets of transactions, and process each set using different temporary tables 

Answer: E 


Q10. - (Topic 0) 

You created a component interface based on a component that has a parent PSU_STUDENT_TBL and one non-effective-dated child record PSU_STUDENT_EXP. 

The component interface PeopleCode was created by a developer and a snippet of that PeopleCode is as follows: 

&oPsuStudentExpCollection = &oStuProfile2.PSU_STUDENT_EXP; &item = &oPsuStudentExpCollection.ItemByKeys("PT"); 

If &item <> Null Then 

&j = &item.ItemNum; 

&oPsuStudentExp = &oPsuStudentExpCollection.Item(&j);

 If &oPsuStudentExp.SKILL = "PT" And &oPsuStudentExp.PROFICIENCY = "L" 

Then 

&oPsuStudentExp.PROFICIENCY = "M"; 

End-If; 

Else 

&oPsuStudentExp = &oPsuStudentExpCollection.InsertItem(1); 

&oPsuStudentExp.SKILL = "PT"; 

&oPsuStudentExp.PROFICIENCY = "M"; 

&oPsuStudentExp.DATE_LAST_MAINT = PSU_CRS_SESSN.END_DATE; 

End-If; 

Which statement best describes what this snippet of PeopleCode is trying to accomplish? 

A. Inserts a child row and sets the SKILL, PROFICIENCY, and DATE_LAST_MAINT values, if SKILL is not equal to T 

B. Insert a child row and sets the SKILL, PROFICIENCY, and DATE_LAST_MAINT values, if SKILL is equal to T 

C. Inserts a child row and sets the SKILL, PROFICIENCY and DATE_LAST_MAINT values, if SKILL is equal to "PT" and PROFICENCY is equal to 

D. Modifies the PROFICIENCY of a child row if SKILL is T and PROFICIENCY is for that row 

E. Modifies the value of PROFICIENCY of the child row in which SKILL is T and PROFCIENCY is , else if SKILL is not T inserts a child row and sets the SKILL, PROFICIENCY, and DATE_LAST_MAINT value 

Answer: E 

77. - (Topic 0) 

View the Exhibit that shows the PeopleCode used to publish the LOCATION_SYNC service operation. This code has been placed in the SavePostChange event in the SETID field in the LOCATION_TBL record. When a user updates the location in the PeopleSoft Pure Internet Architecture and saves the page, what data from the page will be copied into the message structure? 

A. The entire rowset 

B. Only the rows of data at level 0 

C. Only the rows of data at level 1 

D. Only the rows of data that have changed in the rowset 

E. The original values of the changed rows, as well as the rows of data that have changed 

Answer: D