Want to know Testking 1Z0-466 Exam practice test features? Want to lear more about Oracle Project Lifecycle Management Essentials certification experience? Study Exact Oracle 1Z0-466 answers to Updated 1Z0-466 questions at Testking. Gat a success with an absolute guarantee to pass Oracle 1Z0-466 (Project Lifecycle Management Essentials) test on your first attempt.

2016 Aug 1Z0-466 practice question

Q1. What is true about planning a project in OUM Manage? 

A. All tasks are executed to the same degree during the Project Execution and Control phase. 

B. There is no distinction between executing and controlling the project and executing and controlling an iteration/phase. 

C. The project plan that is established in the Project Startup phase details each task through the end of the project. 

D. Manage tasks are not included in the project work plan. 

Answer: B 

Explanation: 

Note: Iterative and Incremental OUM recognizes the advantages of an iterative and incremental approach to development and deployment of information systems. Any of the tasks within OUM may be iterated. Whether or not to iterate, as well as the number of iterations, varies. Tasks may be iterated to increase quality of the work products to a desired level, to add sufficient level of detail, or to refine and expand the work products on the basis of user feedback 


Q2. For our purposes, what is the most important work product produced by the project manager as prescribed by OUM Manage? 

A. Project management Plan 

B. Project Resource Plan 

C. Project Estimate 

D. Project Budget 

E. Project Bid 

Answer: A 


Q3. Select three types of Envision engagements. 

A. Establish an enterprise IT Governance process. 

B. Install and configure an application. 

C. Define a SOA enterprise engineering process. 

D. Design and build a custom application. 

E. Implement an Enterprise Repository. 

F. Integrate an off-the-shelf application with another application. 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

The Envision focus area provides a framework for development and maintenance of enterprise level IT strategy, architecture, and governance. The Envision guidance helps project team’s transition from enterprise-level planning and strategy activities to the identification and initiation of specific projects. 


Q4. Where can you access all the phases, activities, tasks, supplemental content, and reference files associated with the OUM Manage Focus Area? 

A. Implement Models View 

B. Manage View 

C. Implement View 

D. Project Manage View 

E. Envision View 

F. Project Plan 

Answer: B 

Explanation: OUM 5.6 provides the following views: *Manage Views /Manage Focus Area 

*Implement Views 

*Envision Views 

* Other Views 


Q5. Tasks in the Project Execution and Control phase are ongoing. How often they are executed? 

A. In each iteration 

B. Three times 

C. Five times 

D. At the beginning of each week 

E. As needed 

Answer: A 


1Z0-466  pdf exam

Leading 1Z0-466 test engine:

Q6. Using the 2 x 2Urgency/ImportanceMatrix below, select the use case withhighestpriority. 

A. UC2 

B. UC4 

C. UC6 

D. UC8 

E. UC10 

Answer: E 


Q7. What project documentation is billable? 

A. only what was negotiated by the sales team and the Project Manager 

B. time sheets, status reports, and the approved project plan 

C. only what the Project Manager decides 

D. only what the sales team determines 

Answer: A 


Q8. Which two statements are true about the Project Management Plan during the Project Execution and Control Phase? 

A. It should not change after it has been agreed to and signed off by the project sponsor. 

B. As the project evolves and you find areas for improvement, the changes need to be reflected in the Project management Plan. 

C. Any changes to it need to be signed off by the client. 

D. It needs to be updated by the Change Control Board. 

Answer: B,D 


Q9. Which term means monitoring specific results to determine whether they comply with the relevant standards? 

A. Quality Planning 

B. Quality Control 

C. Process Improvement 

D. Quality Assurance 

Answer: D 


Q10. What does a schedule variance (SV) of greater than zero mean? 

A. the project is behind schedule 

B. the project is below budget 

C. the project is above budget 

D. the project is ahead of schedule 

E. the project is neither behind nor below schedule 

Answer: D 

Explanation: A value of less than zero means the project is behind schedule. 

And a value greater than zero means the project is ahead of schedule. 

(A value of zero means the project is exactly on schedule but this is very rare). 

Note:Schedule Variance shows if there are any variations in the schedule of the project. 

Schedule Variance is calculated as follows: 

Schedule Variance = Earned Value – Planned Value