Proper study guides for Most up-to-date Oracle Oracle Fusion Project Portfolio Management 11g Implementation Essentials certified begins with Oracle 1Z0-498 preparation products which designed to deliver the Real 1Z0-498 questions by making you pass the 1Z0-498 test at your first time. Try the free 1Z0-498 demo right now.

2016 Jun 1Z0-498 exam prep

Q1. Identify two important aspects of the Non-Labor Bill Rate Schedules. 

A. They are expenditure Type based rate schedules 

B. They are job-based rate schedule 

C. Theyallow expenditure types to be used along with arateor a markup percent. 

D. They do not allow the mark up percentage to be O. 

Answer: A,C 


Q2. Identify two keybusiness valuepropositions of Fusion Project Portfolio Management. 

A. enhanced user productivity and reduced supportcosts 

B. improveddecision-making by answering keybusiness questions while users enter transactions 

C. elimination ofexception-based management 

D. reducedcommunicationand collaboration by creating a community forthe project team 

Answer: B,C 

Reference: http://www.oracleappshub.com/fusion/oracle-fusion-project-portfolio-management/ 


Q3. Select a Subject Area under “Project Controls” in Fusion PPM’s OTBI. 

A. Project Invoice 

B. Project Budget 

C. Project Revenue 

D. Project Cost Journals 

Answer: B 


Q4. During an implementation, one of your consultants wants to understand the order in which Fusion PPM searches for the Labor Costing Overrides, Identify the advice that should be shared with the consultant to help him or her obtain an accurate understanding of the order. In which Fusion PPM searches for the Labor Costing Overrides. 

A. Person and Organize> Ion Combination —> Person andJob Combination___> Person 

B. Person---> Person and Job Combination ---> Person, Job and OrganizationCombination 

C. Person, Job and Organization Combination---->Personand Job Combination---->Person 

D. Person,Joband Organization Combination- ->Person and Job combination 

Answer: B 

Reference: 

http://www.oracle.com/us/solutions/business-intelligence/064103.pdf 


Q5. Select two true statements regarding OTBI. 

A. OTBI is thebusiness solution that helpsin current state analysis. 

B. OTBI helpsin performingtrend analysiswith unlimited historical data 

C. OTBI helps in strategic decision such as "Is it worthwhile forme executeprojects for thiscustomer"? 

D. OTBI helps in tactical reporting such as helping in decisions such as “Do I need more resources on this project”? 

Answer: A,C,D 


1Z0-498  practice test

Updated 1Z0-498 actual exam:

Q6. Identify four predefined “Resource Classes” to spread curves can be assigned. 

A. Labor 

B. Usage 

C. Equipment 

D. Material Items 

E. Financial Resource 

Answer: A,C,D,E 


Q7. Identify four allocation methods available as a seeded method under Oracle Fusion Project Costing. 

A. spread evenly 

B. prorate 

C. percentage and spread evenly 

D. manual 

E. variable 

F. use client extension basis 

Answer: A,B,D,E 


Q8. Identify two restrictions that are applied by Oracle Fusion PPM, when exporting a new project from Microsoft Project. 

A. You must selecta source project of template 

B. The primary planning resource breakdown structure associated with the projector template must allow changes at the project level. 

C. The source projector template must allowfor third-party scheduling. 

D. A baseline for the projectplan must beset. 

E. You must generate a budget version and-create a baseline, 

Answer: A,E 


Q9. Select two true statements regarding OBIA. 

A. OBIA cant.ke input, from heterogenous data sources. 

B. OBIA is Fusion Applications-centric. 

C. OBIAis real time and does not depend on the ETL refresh frequency. 

D. OBIAis used for strategic reporting. 

Answer: A,C 


Q10. Select three items that can be managed as a part of the configuration of the KPIs for Project Performance Reporting? 

A. status indicators 

B. trend indicators 

C. dimension indicators 

D. fact indicators 

E. KPI categories 

Answer: A,C,E