Exam Code: 1Z0-511 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle E-Business Suite R12 Project Essentials Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-511 Exam.

2016 May 1Z0-511 Study Guide Questions:

Q1. Identify two predefined transaction sources that Oracle Projects uses to import the transactions generated within Oracle Projects. 

A. Oracle Interproject Supplier Invoices 

B. Oracle Projects Intercompany Supplier Invoices 

C. Project Allocations 

D. Capitalized Interest 

E. Oracle Interprojed Customer Invoices 

Answer: C,D 

Explanation: Oracle Projects uses predefined transaction sources to import project allocations and capitalized interest transactions that it generates internally. 

Reference:Oracle Projects Implementation Guide,Transaction Sources 


Q2. A customer is planning to upgrade from 11/to R12 to use Subledger Accounting (SLA). Identify the three options available to the customer. 

A. Configure SLA without using the existing AutoAccountingsetup.SLAgenerates accountingcombinations without AutoAccounting. 

B. Continue to use the existing AutoAccounting setup. SLAuses the default flexfield valuesgenerated byAutoAccounting. 

C. Define alternative accounting rulesin SLA to overwrite the defaultvalues provided byAutoAccounting. 

D. Use the existingAutoAccountingsetup at the point of upgrade. Evaluate the benefits ofSLA and migrate to SLA when and if beneficial. 

E. Use the existingAutoAccountingsetup only. SLA is not applicable to Projects because Oracle Projects hasAutoAccounting. 

Answer: A,C,E 

Explanation: C:View Accounting Details 

With the integration to Oracle Subledger Accounting, you now have the option to define account derivation rules within Oracle Subledger Accounting that will replace the default accounts generated by the Oracle Projects AutoAccounting feature. 

E:Account Generation Rules During the upgrade, Oracle Grants Accounting creates default accounting definitions that allow the system to continue using existing AutoAccounting rules without additional setup steps. You may choose to create your own accounting definitions using Accounting Method 


Q3. Which three Project foundation setups are shared across Operating Units in a multi-organization setup? 

A. Project Classifications categories 

B. ProjectTypes 

C. Project Templates 

D. Project numbers 

E. ExpenditureTypes 

Answer: A,B,E 

Explanation: A:Project Classifications (Class Categories and Class Codes) 

You define project classifications to group your projects according to categories you define. A project classification includes a class category and a class code. The category is a broad subject within which you can classify projects. The code is a specific value of the category. 

B:In a multi-organization environment, you must set up project types for each operating unit. It is possible to have the same project type names in multiple operating units. However, each project type has it own attributes to control project processing by operating unit. 

E:In a multi-organization environment, expenditure types are set up once and are shared across all operating units. 

Reference:Oracle Projects Implementation Guide,Implementing Oracle Project Costing 


1Z0-511  practice test

Latest 1Z0-511 book:

Q4. Refer to the exhibit. 

In your company's Expenditure/Event Organization Hierarchy, organization labor costing rules are assigned to all organizations except San Jose. What happens when you run the "PRC: Distribute labor costs" program for a timecard transaction entered by an employee from the San Jose organization? 

A. Therule assignedfor SanFranciscotakes precedence and the transaction will hesuccessfully a distributed. 

B. The rule assigned for USA takes precedence and thetransaction will he successfully cost distributed. 

C. The rule assigned for California takes precedence and the transaction will be successfullycostdistributed. 

D. The program ignores this transaction, because no labor costing ruleis assigned for San Jose.andcompletesnormally. 

E. The program completes normally. However, the output will have this transaction under the exceptions sectionwith a message "No Labor costing rule assigned for organization." 

Answer: C 


Q5. An organization uses Oracle Projects and has fully installed Oracle Human Resources. Which statement does not apply to this scenario? 

A. Employees can be entered and maintainedin Oracle Projects. 

B. Jobs can be setup in Oracle Projects. 

C. Organizations can be defined In Oracle Projects. 

D. Organization Hierarchiescan be defined in Oracle Projects. 

E. WorkerAssignments can be viewed in Oracle Projects. 

Answer: D 

Explanation: 

Note: 

*Oracle Projects fully integrates with Oracle Human Resources to keep track of employees 

and information relevant to them, such as bill rates and mailing address. 


Q6. Your company has two separate expenditure types to capture straight time and overtime labor transactions across all projects. When running cost distribution for labor transactions, the straight time labor must be charged to a labor expense account and overtime labor costs to an overhead expense account. How would you set up two different expense accounts? 

A. Set up the account at theExpendituretype definition. 

B. Define an AutoAccounting rule to derive account based on expenditure and attach it the AutoAccounting function "Labor Cost Account." 

C. Define an AutoAccounting rule to derive account based on expenditure and attach it the AutoAccounting function "Labor Cost Clearing Account." 

D. Set up the account at the Expenditure type usage definition. 

E. Set up the account at the Labor costing rule definition. 

Answer: B 

Explanation: Implement AutoAccounting to charge appropriate expense accounts 

When you implement AutoAccounting, you can charge straight time costs to a labor expense account and overtime costs to an overhead or overtime expense account. 

To charge straight time and overtime to different accounts, you define an AutoAccounting 

rule based on expenditure type, expenditure category, service type, compensation rule, or 

labor cost multiplier. 

Note: 

*Labor Cost Account Function 

When you run the PRC: Distribute Labor Costs process, Oracle Projects calculates labor 

cost amounts based upon employee labor cost rates and compensation rules. After 

calculating labor costs, Oracle Projects uses the Labor Cost Account transactions to debit 

an expense account for raw labor costs. 

*You need to define at least one overtime expenditure type. You use the Expenditure 

Types window to define overtime expenditure types classified by the Overtime expenditure 

type class. 


2passeasy.com

Realistic 1Z0-511 preparation exams:

Q7. Identify the correct setup to Integrate Project costing with Oracle Inventory. 

A. In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." Define the project related transaction source in Oracle Inventory. 

B. Set up Oracle Project Manufacturing. 

In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." 

Define the project-relatedtransaction source in Oracle Inventory. 

C. In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. In Oracle Projects, define an expenditure type with class "Inventory." Define the project-related transaction type in Oracle Inventory. 

D. Oracle Project Manufacturing must be set up. 

In Oracle Inventory, enable Project Cost Collection for each organization. 

Define the project-related transaction source inOracle Inventory 

Answer: C 

Explanation: 

*Integrating Projects with Inventory without Project ManufacturingYou can implement Inventory to Projects integration so that you can issue from inventory to projects without installing Project Manufacturing. To implement this integration, follow these steps: 

. Enable Project Cost Collection..In the Organization Parameters window in Oracle Inventory, enable the Project Cost Collection Enabled box. See Defining Costing Information,Oracle Inventory User's Guide. 

. Create a Project-Enabled Transaction Type..

. Set the INV: Project Miscellaneous Transaction Expenditure Type Profile Option..In Oracle Inventory, set the value of this profile option to.User Entered. With this setting, You must enter expenditure types for project miscellaneous transactions. 

. Create an Inventory Expenditure Type..In Oracle Projects, create an expenditure type with the transaction type class.Inventory..

*Oracle Inventory Integration 

The following stepsarerequired for Oracle Inventory integration: . Install and implement Oracle Inventory . Define project-related transaction types in Oracle Inventory 

Reference: 

Oracle Projects Implementation Guide 


Q8. A project has been mistakenly set up as a capital project, instead of a contract project. The project has already incurred expenditure. How can this be remedied? 

A. Change the project type to Contract 

B. Leave the project as capital and accruefor revenueasis. 

C. Move all the costs toan contract task within the capital project. 

D. A new project should be set up and costs transferred. 

E. Delete all the expenditure Items and change the project type. 

Answer: D 

Explanation: 

Note: *Project Type 

The project type determines how Oracle Projects processes costs (expenditure items) for a project. The type you choose provides many defaults and controls for project entry and processing. You must choose a type from one of the following project type classes: 

/Use an Indirect project type to collect and track expenditure item costs and labor hours for overhead activities, such as administrative and overhead work, marketing, and bid & proposal preparation. You can also define indirect projects to track time off including sick leave, vacation, and holidays 

/Use a Capital project type to collect and track costs and labor hours for asset development activities which you plan to capitalize as one or more assets. 

/Use a Contract project type to collect and track costs, labor hours, revenue, and billing for services performed for and reimbursed by a client 


Q9. You implement Project Manufacturing along with Project Costing for manufacturing company. You define various expenditure types in which few are specific to Project Manufacturing. Identify the three setups that are required to have an expenditure type specific to Project Manufacturing. 

A. Rate Required is enabled for theExpenditureType. 

B. "Work In Process" class is associated with the Expenditure Type. 

C. "Miscellaneous transactions" classis associated with the Expenditure Type. 

D. "Inventory" class is associated with the ExpenditureType. 

E. Rate Required Is not enabled for the Expenditure Type. 

Answer: A,B,D 

Explanation: B:Work In Process - This expenditure type class is used for Project 

Manufacturing WIP transactions that are interfaced from Manufacturing to Oracle Projects. 

You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs 

via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry. 

D:Inventory - This expenditure type class is used for the following transactions: 

Project Manufacturing transactions that are interfaced from Manufacturing or Inventory to 

Oracle Projects. 

Oracle Inventory Issues and Receipts that are interfaced from Oracle Inventory to Oracle 

Projects in a manufacturing or non-manufacturing installation. 

You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs 

via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry. 

Note: 

*If the.Rate Required.option for the selected expenditure type is enabled in Oracle Projects, 

then you must enter a quantity. When you interface the invoice distribution toOracle 

Projects, Oracle Projects copies the quantity and amount to the expenditure item and 

calculates the rate. If.Rate Required.option for the selected expenditure type is disabled, 

then the quantity of the expenditure item is set to the amount you enter in Oracle Payables. 


Q10. In a manufacturing company, there is a need to define 50 different jobs for engineers in Human Resources. For those 50 jobs, Oracle Projects has only 20 equivalent jobs for Billing. 

What functionality do you use to link these Human Resources and Projects jobs? 

A. Job Groups 

B. Job Families 

C. Job Mapping 

D. JobLevels 

E. Job Hierarchy 

Answer: A 

Explanation: Organizations within your enterprise are not required to use the same job definitions. You can define job groups for specific purposes and define unique jobs for each group. You can then map a job from one group to a job in another group. For example, the job titles you need for your European operating units may be different from the job titles you need for your U.S. operating units. For global projects you can define a global job set and map your European and U.S. jobs to the appropriate global jobs. These global jobs can then be used by your global projects to provide accurate and consistent billing and reporting. 

Reference:Oracle Projects Fundamentals,Jobs Overview