Exam Code: 1Z0-514 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-514 Exam.

2016 Jun 1Z0-514 Study Guide Questions:

Q31. Your database instance is running. A user, SCOTT, starts a SQL*Plus session, and issues the following query;

SQL>SELECT *

FROM sales:

Which process would retrieve the result from the database and return it to the client program?

A. user process

B. server process

C. System Monitor (SMON)

D. Process Monitor (PMON)

E. Checkpoint process (CKPT)

Answer: A


Q32. View the Exhibit.



Which actions would be performed and in what sequence by clicking the Startup button?

1) Control file is read.

2) Memory is allocated.

3) Background processes are started.

4) Initialization parameter file is read.

5) Redo log files and data files are opened.

A. 2, 3, 1

B. 4, 1, 5

C. 1, 5, 4, 2

D. 4, 2, 3, 1, 5

E. 3, 2, 4, 1, 5

Answer: D


Q33. Which two statements are true regarding SQL*Plus? (Choose two.)

A. It has commands to perform database administration operations.

B. It can be used in interactive hut not batch mode for SQL commands.

C. It has to be installed separately after the Oracle database install installation.

D. Operating system commands can be executed from the SOL *Plus command prompt

Answer: A,D


2passeasy.com

Renovate 1Z0-514 exam engine:

Q34. Your application has a need to allow managers to see all sales records owned by sales reps in their entire territory, and for the sales reps to see only the sales records they own. What technology should be used to implement this type of security?

A. Advanced Security Option

B. Audit Vault option

C. Database Security option

D. Data Manger Pack for Enterprise Manger

E. Label Security

Answer: E


Q35. Which two options describe the features of simple views? (Choose two.)

A. hide data complexity

B. improve data storage

C. provide additional level of security

D. speed up query and data manipulation language (DML) operations

Answer: A,C


Q36. Choose three areas for which Oracle Database 11g Release 2 and Enterprise Manager offer tools that can recommended solutions on optimal implementation.

A. Indexes

B. Compression

C. Data recovery

D. Data block size

E. CPU usage

F. Availability

Answer: A,B,E


2passeasy.com

Breathing 1Z0-514 discount pack:

Q37. Which two statements are true regarding Oracle Net? (Choose two.)

A. It must reside only on the client for traditional client/server applications.

B. It must reside only on the database server for web-based applications.

C. It must reside on both the web server and database server for web-based applications.

D. It must reside on both the client and database server for traditional client/server applications.

Answer: C,D


Q38. Which three statements are true about database storage structures? (Choose three.)

A. A data file can span across tablespaces.

B. An extent contains one or more segments.

C. Tablespacescontain one or more data files.

D. Data objects are stored as segments in tablespaces.

E. Segments can span across data files within a tablespace.

Answer: C,D,E



Q39. You want to Increase the number of SQL statements that are cached in memory. Which memory structure size should be increased?

A. Large pool

B. Shared pool

C. Buffer Cache

D. Program Global Area

Answer: B


Q40. Listed below are the database resident program units and their descriptions in random order.

1. Package a. stored subprogram that is associated with a database table, view or event

2. Procedure b. stand alone program that must return a value

3. Functionc. structure that contains program definitions and PL/SQL code

4. Trigged. stand-alone program that may or may not return a value

Which option specifies the correct definition for each program unit?

A. 1-c, 2-d, 3-b, 4-a

B. l-c, 2 b, 3-d, 4-a

C. l-a, 2-b, 3-d, 4-c

D. l-a, 2-d, 3-b, 4-c


Answer: A