Refined of 1Z0-531 exam engine materials and preparation labs for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-531 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Essbase 11 Essentials exam Today!

2016 May 1Z0-531 Study Guide Questions:

Q31. Identify the four true statements about ASO "under the covers".

A. Tablespaces are utilized to store data and metadata

B. Page files and index files are utilized to store data and metadata

C. Default - stores numeric data (.dat file)

D. Bin - store numeric data (.dat file)

E. Data - store numeric data (.dat file)

F. Metadata - stores metadata information about the objects in the database

G. Metadata - stores numeric data (.dat file)

H. Temp - temporary working space for the Essbase kernel

Answer: ACFH


Q32. What is the extension for the file containing data for ASO applications?

A. .pag

B. .dat

C. .txt

D. .aso

E. .fil

Answer: B


Q33. Your current block storage option design includes two dimensions: Markets and Regions. The Market dimension looks like:


Users need to be able to report by both regions and markets. Subtotals for Northeast and Southwest will display on some reports.

A. Add another level to the market dimension for Northeast with North and East as children and Southwest with West and South as children

B. Add an alternate hierarchy to the market dimension with the states as shared members, rolling up to Northeast and Southwest

C. Create a UDA with members Northeast and Southwest (associated to states in the Market dimension)

D. Create an attribute dimension with members Northeast and Southwest (associated to states in the Market dimension)

E. Create a Text list with the values containing the members Northeast and Southwest.

Answer: C


1Z0-531  exam engine

Up to date 1Z0-531 free exam:

Q34. Which six files are involved in database recovery for block storage option after a database crash?

A. Essn.pag ­ data

B. Essn.ind ­ index

C. Essn.dat

D. Temp.dat

E. Dbname.esm - kernel file that contains control information for db recovery

F. Dbname.tct - transaction control table

G. Dbname.ind - free fragment file for data and index free fragments

H. DBname.otl

I. Metadata folder

Answer: ABEFGH


Q35. You need to display a text value based on variance data in an ASO database. If the variance percentage is less than 10, users should see "Low Priority," if the variance percentage is between 11 and 25, users should see "Medium Priority," and if the variance percentage is greater than 25, users should see High Priority." The Essbase feature that supports this capability is:

A. Text List

B. Format string

C. Text data type of a measure

D. Trigger

E. Not possible in an ASO database

Answer: B


Q36. In an aggregate storage database, which two are the correct member solve orders for Profit per Unit and Variance given the following:

Profit per Unit - Accounts dimension

Variance - Scenario dimension

When we say "correct," we mean that both dynamic totals will calculate and display correctly.

A. Accounts 0, Profit Per Unit 0, Scenario 0, Variance 1

B. Accounts 0, Profit Per Unit 1, Scenario 0, Variance 0

C. Accounts 2, Profit Per Unit 0, Scenario 0, Variance 1

D. Accounts 2, Profit Per Unit 1, Scenario 1, Variance 2

Answer: CD


2passeasy.com

Certified 1Z0-531 preparation labs:

Q37. You receive the following error: Error: 1042017: Network error: The client or server timed out waiting to receive data. Which two settings in the Essbase.CFG are most commonly used to correct the issue?

A. DISPLAYMESSAGELEVEL

B. NETDELAY

C. NETRETRYCOUNT

D. MAX_REQUEST_GRID_SIZE

E. MAX_RESPONSE_GRID_SIZE

Answer: BC


Q38. Given the following, what is the block size In bytes?


A. Block size = 40 * 17 * 2

B. Block size = 40 *17 * 2 * 8

C. Block size = 50 * 17 * 5

D. Block size = 50* 17*5 * 8

Answer: B


Q39. Given the following information, how many potential blocks?


A. 100

B. 70

C. 560

D. 350

E. 400

F. 50

Answer: F


Q40. You have the following customer dimensions;

You need to create a % of total (by region) calculation by customer in you aggregate storage database for Net_Revenue. Select the best syntax for member formula so that the % Total calculation works at all levels of customer dimension.


A. (Net_Revenue]) / (Parent. [Net_Revenue])

B. (customer.CurrentMember, [Net_Revenue]) / (customer.CurrentMember.Parent, [Net_Revenue]);

C. (customer.CurrentMember, [Net_Revenue]) / (customer.CurrentMember,Parent, [Net_Revenue])

D. (customer.CurrentMember, [Net_Revenue]) / (customer. [Net_Revenue]);

E. (customer.CurrentMember, [Net_Revenue]) / (customer. [Net_Revenue], Products, YearTotal);

Answer: B