Exam Code: 1Z0-533 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Hyperion Planning 11 Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-533 Exam.

2016 May 1Z0-533 Study Guide Questions:

Q21. You are designing a new Planning application. Which two requirements dictate multiple plan types in a single Planning application? 

A. Multiple currencies are required. 

B. Currency rates must be kept in a separate database. 

C. Sales are planned by product and channel, and salary expenses are planned by position. 

D. Security is applied to the Entity dimension but can differ for users for accounts "sales" and "expenses". 

E. You have decided to implement the Capital Expense planning module in addition to PSL budgeting. 

F. Data cannot be shared across the Organization dimension. 

Answer: CE 


Q22. Identify the three differences between Grid Spreader and Mass Allocate. 

A. Grid Spreader processes on the client whereas Mass Allocate processes on the server. 

B. Mass Allocate generates and runs a business rule behind the scenes, allowing members not displayed on the form to be updated. 

C. Both M-3CG Allocate and Grid Spreader require special roles in Shared Services. 

D. Grid Spreader gives users a "preview" to the spread result before saving whereas Mass Allocate will automatically save results to the server. 

E. Both Mass Allocate and Grid Spreader support relational spread. 

Answer: ABD 


Q23. Given the following: 

Measures (Dense): 40 stored members, 50 total members 

Time (Dense): 17 stored members, 17 total members 

Scenario (Dense): 2 stored members, 5 total members 

Market (Sparse): 100 stored members, 100 total members 

Product(Sparse): 500 stored members, 550 total members 

What is the block size in bytes? 

A. Block size = 40 * 17 * 2 

B. Block size = 40 * 17 * 2 * 8 

C. Block size = 50 * 17 * 5 * 8 

D. Block size = 50 * 17 * 5 

E. Block size = 100 * 500 * 8 

F. Block size = 100 * 500 

Answer: B 


1Z0-533  test

Replace 1Z0-533 exam topics:

Q24. You've created an EAS business rule and assigned it to the data form but an end user can't see it. What are two valid reasons? 

A. The user doesn't have the Launch Business Rules role in Shared Services. 

B. The user hasn't been assigned Validate or Launch Privileges in EAS. 

C. The location for the Business Rule hasn't been defined. 

D. The user hasn't been assigned access to the Business Rule in the Planning Web client. 

Answer: AB 


Q25. The Hyperion Planning administrator needs to run several calculations in a specific order against two different databases within the application. Identify the two options that are not valid. 

A. Esscmd 

B. Calc Script 

C. Business Rule Sequence 

D. MaxL 

E. Business Rule Macro 

Answer: AD 


Q26. Identify the three true statements about weekly distribution. 

A. For Weekly Distribution options 445, 454, 544, the quarterly values are treated as if they are divided into 13 weeks and the weeks are distributed via a pattern you specify. 

B. The only valid weekly distribution options are 445, 454, and 544. 

C. If you select the 4-5-4 Weekly distribution option, Planning treats the first month in the quarter as if it has 4 weeks, the second month as If it has 5 weeks, and the third month as if it has 4 weeks. 

D. If you choose weekly distribution for Custom-based time periods. Planning will not distribute the data values across base periods. 

E. Weekly distribution determines how data entered into summary periods should spread to its base periods. 

Answer: ACE 


2passeasy.com

Accurate 1Z0-533 :

Q27. You need to build the Entity into your Classic Planning application. You can dynamically build the Entity dimension in the Planning application via: (Select all that apply) 

A. Essbase load rules 

B. Oracle Data Integrator (ODI) 

C. Data Integration Management (DIM) 

D. Data Relationship Management (DRM) 

E. Outline Load Utility 

F. EPMA 

Answer: ABCEF 


Q28. You need to calculate benefit expense in your Planning application using the following logic: Benefit expense is equal to the Total Salary of the Organization multiplied by a factor data loaded to each cost center. 

Given the following components, what is the correct order of calculation: 

1-Custom calculation (Total Salary * Factor) 

2-Aggregate benefits 

3-Aggregate salaries 

A. 1, 2, 3 

B. 3, 2, 1 

C. 2, 3, 1 

D. 3, 1, 2 

Answer: D 


Q29. Identity the true statement about Custom Menus. 

A. Custom menus can provide links to data forms, Business Rules, URLs, and Planning preferences. 

B. Custom menus require Java scripting knowledge to create. 

C. You can assign security to custom menus so that only specific users or groups can see the custom menu. 

D. Custom menus are assigned to data forms only. 

E. Custom menus are limited to a single list of tasks; you cannot group them into sub categories. 

Answer: A 


Q30. The budget office analyst needs to enter and plan data, use the Planning spreading feature that allow users to spread budget data based on last year's actuals, and modify data forms. What two roles should be provisioned for this user? 

A. Grid Spread 

B. Planner 

C. Interactive User 

D. Mass Allocate 

E. Offline User 

Answer: BC