Exam Code: 1Z0-546 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: StorageTek Tape Libraries Essentials
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-546 Exam.

2016 May 1Z0-546 Study Guide Questions:

Q41. Which four are recommendations for minimizing elevator and PTP activity in an SL8500V? 

A. Mount cartridges in tape drives that are on the same rail. 

B. Use float when dismounting cartridges. 

C. Utilize a second CAP to help enter cartridges to the top rail. 

D. Enter cartridges into an LSM (rail) that has compatible tape drives for that media type. 

E. Maintain sufficient number of scratch cartridges on each rail. 

Answer: A,C,D,E 

Explanation: 


Q42. Which two conversions are possible using a Small Form-Factor Pluggable (SFP) module? 

A. short wave to long wave 

B. fiber channel to FICON 

C. T10000A to T10000B 

D. single port to dual port 

Answer: A,B 

Explanation: B: SFP transceivers are designed to support SONET, Gigabit Ethernet, Fibre Channel, and other communications standards. 


Q43. Which three statements are accurate regarding physical and hardware activated capacity on the SL3000? 

A. Physical and hardware activated capacity can be equal 

B. Physical capacity can exceed hardware activated rapacity 

C. Hardware activated capacity can exceed physical capacity 

D. Physical and hardware activated capacity must be equal 

Answer: A,B,C 


1Z0-546  answers

Latest 1Z0-546 practice exam:

Q44. Using ACSLS, how would you delete a tape pool? 

A. Set scr off and delete the pool 

B. Remove all data tapes and delete the pool 

C. Delete pool 0 and all empty pools will delete automatically 

D. Remove all volumes from the pool and then delete it 

Answer: A 

Explanation: Use the delete pool command to delete empty scratch pools. If a pool contains scratch cartridges, you must reassign these cartridges to another pool before deleting the first pool. If a scratch cartridge is mounted, it becomes a data cartridge but remains in its scratch pool. Use the set scratch off command to reassign the data cartridge to the common pool. 

Reference: StorageTek ACSLS, Automated Cartridge System Library Software , delete pool 


Q45. Using ACSLS, what are the correct steps to create a pool 5 and add cleaning cartridges to that pool? 

A. Define pool 5, set scratch on, and then set clean for volume range 

B. Define pool 5, set scratch off, and then set clean for volume range 

C. Define pool 5 and set clean for volume range 

D. Can't define clean tapes to a specific pool 

Answer: C 

Explanation: To define cleaning cartridges to ACSLS: 

1. Make the CAP ready for entry. 

See “Entering Cartridges” on page 86 for more information. 

2. Enter the cleaning cartridges. 

The cmd_proc displays messages with the cartridge IDs of the cartridges you enter. 

3. To set the cleaning cartridge attribute: 

set clean max_usage vol_id | volrange 

Where: 

max_usage is the number of times a cleaning cartridge is used before 

ACSLS stops selecting the cartridge to clean cartridges. 

vol_id | volrange specifies the cleaning cartridge or range of cartridges that you entered in Step 2. 

Note 1: The set clean command sets cleaning cartridge attributes. Format set clean max_usage | off vol_id | volrange 

Options max_usage | off specifies the number of times a cleaning cartridge is used before ACSLS stops selecting the cartridge to clean drives. off specifies that ACSLS will not select the cartridge and redefines the cartridge as a data cartridge. 

Note: Use the set clean command to set the number of times ACSLS will select a cleaning cartridge. You also use set clean to set a cartridge's cleaning cartridge attribute off, which you do if you have incorrectly defined a data cartridge as a cleaning cartridge. 

Reference: StorageTek ACSLS, Automated Cartridge System Library Software, Defining Cleaning Cartridges 


Q46. How would you generate a list of the EHY100-WHY299 tapes in the LSM? 

A. Log in as acssa, issue a “query vol all”, and then a “grep WHY100-299” 

B. Log in as acssa, issue a “volrpt –zs”, and then a “grep why1” 

C. Log in as acssa, enter a “volrpt –v why”, qand then a “grep WHY100-WHY299” 

D. Log in as acssa and issue a “volrpt-v WHY100-WHY299” 

Answer: D 

Explanation: The volrpt utility creates a volume report. 

restricts the report to the specified volumes (or volume ranges). You can specify a single vol_id, a list of vol_ids separated by blanks, or a volume range indicated by vol_id-vol_id. 

Use the volrpt utility to create a report of library cartridges, including their physical location, history, attributes, and use. 


2passeasy.com

Exact 1Z0-546 :

Q47. Which action is not likely to improve the performance of the SL3000? 

A. Implementing dual robots will usually give the biggest performance increase. 

B. Configure your SL3000 as symmetrically as possible. 

C. At dismount, always place the cartridge back in the storage cell it was moved from. 

D. If you do not have a large number of drives, place them in alternating columns where possible 

E. Try to place frequently used cartridges near the drives. 

Answer: D 

Explanation: 

Reference: StorageTek SL3000 Modular Library System, User’s Guide 


Q48. Which three statements about cap partitioning in the SL3000 are true? 

A. CAPs can only be shared by partitions with the same host interface type (FC-SCSLor HLI). 

B. Whole rotational or AEM CAPs can be allocated for exclusive use by one partition, or they can beshared by multiple partitions. 

C. All CAPs in a partitioned library are unallocated by default. You use the SLC screens to allocate CAPs as dedicated or shared. 

D. A portion of a CAP can be allocated to a partition. 

Answer: B 

Explanation: A rotational or AEM CAP is a shared library resource, meaning all partitions in the library can use the CAP. However, only one partition at a time can use a CAP. While a partition is using a CAP for enters or ejects, the CAP is reserved to that partition and unavailable to all others. For a partition to reserve a CAP, the CAP must meet all these conditions: 

.Be available, meaning not reserved by any other partition 

.Be empty 

.Be closed and locked 

Reference: StorageTek SL3000 Modular Library System, User’s Guide, Using CAPS in a Partitioned Library 


Q49. Which two items describe the StorageTek library Console software? 

A. It is a remote operator panel to the tape library provided through a graphical user Interface (GUI) 

B. It allows for a centralized point of control for multiple libraries and back-up applications and efficiently shares library resources with any application on any system. 

C. It runs on a PC and connects to the library via Ethernet connection (TCP/IP). 

D. It allows you to consolidate multiple application dedicated libraries into one centralized library or a string of libraries accessed via a single point of control. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Note: The StorageTek Library Console (SL Console) is a Java-based software application that provides a graphical user interface (GUI) for monitoring and managing the StorageTek library. Following are some of the activities you can perform with the SL Console: 

* Manage and configure library partitions (optional feature) 

* View and modify status and properties of the library and associated devices (drives, CAP, robots, and elevators) 

* Perform an audit on all or part of the library 

* Perform a self-test on the library or an associated device 

* Perform a diagnostic move (exercise a robot) 

* Locate a cartridge 

* Move a cartridge from one location to another 

* Display library logs 

* Display error explanations 

* Download new library firmware while the library is in operation 

* Display context-sensitive help 

Reference: StorageTek SL8500 Modular Library System, User's Guide