Best Quality of 1Z0-548 free question materials and questions for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-548 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle E-Business Suite R12.1 Human Capital Management Essentials exam Today!

2016 May 1Z0-548 Study Guide Questions:

Q11. In your client company, 500 employees are eligible for Telephone Allowance (Recurring Element). 

This element needs to be attached to all employees hired after 01-Jan-2010. Because of the volume of the data, manual Element Entries cannot be created for all the employees. How would this be achieved? 

A. Define an Assignment Set and enter criterion to select Employees hired after 01-Jan-2010. In the batch Element Entry, use the create Batch Lines window to create identical lines for all assignments Set. 

B. Use the mass Assignment update feature to update the assignment data of all the employees. 

C. Attach the element as a Standard link with No eligibility criteria defined. 

D. Attach the Element as a Standard Link with Eligibility Criteria defined as Hire Date greater than equal to 01-Jan-2010. 

Answer: A

(The Assignment Set can be used to select assignment lines pertaining to the specific criteria and populated in the Batch Element Entry) 

Note: Entering Batch Lines 

A batch line is one element entry for an assignment. Use the Create Batch Lines window to create identical lines for all assignments identified by an assignment set. This is a quick way to create many lines for an element. If the input values need to vary between assignments, you can leave these blank and add them later using the Batch Lines window. 

In the Batch Lines window, you can enter new lines for individual assignments, and you can view and edit lines created automatically for an assignment set. You can speed up entry of new lines by entering default input values 

Reference: Oracle Human Resource Management Systems, Entering Batch Lines 


Q12. You are trying to update Special Information Type (SIT) (Navigation: People > Enter and Maintain > Query Employee > Special Info). You select the special information structure: Passport details, enter the details and try to save. The error "Please choose an existing combination" is displayed. What is the cause of this error and how would you fix it? 

A. The Allow Dynamic Inserts check box in the Flexfield Definition form was not selected. Select the Structure Code in question, select the Allow Dynamic Inserts check box, and compile the flexfield. 

B. All the mandatory segments of the SIT are not entered, and hence the error message is displayed. If you retry to save after all the segments are entered, this error message will not appear. 

C. The Start/End Date fields are left blank for the SIT structure in the Details section. Hence the error message is displayed. If you try to save after the Start/End Date fields are entered, this error message will not appear. 

D. The value set associated with the SIT Structure has issues. The value set needs to be fixed. 

E. The SIT structure has not been entered in the Special Information Types (SIT) form (Navigation: Others > Special Information Types). Create a row for the new SIT. Select the Enabled check box for others. 

Answer: A 

Explanation: Generally this happens when the Allow Dynamic Inserts not checked on flexfield is not checked. 

See below: 



Q13. Payroll has completed, but the payroll process is in incomplete status. The pre-payment process is run. What is the impact on the pre-payment? 

A. The pre-payment process will not process any employee. 

B. Pre-payments are processed only for those employees whose payroll process status is Incomplete 

C. Pre-payments are processed only for those employees whose payroll process status is Complete. 

D. Pre-payments are processed for all the employees for whom payroll was run. 

E. Pre-payments will be processed for all the employees with default payment method. 

Answer: C 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Payroll Processing Management Guide, Payroll Processing and Analysis


1Z0-548 vce

Far out 1Z0-548 test question:

Q14. System has two user person types: Civil Servants & Regular Employees. Both of these have the system person type as employee. An employee is hired on Ol-Jan-2000 as Civil Servant. One year after the hire date (01-3an-2001), the person type needs to be updated to Regular Employee. Fifteen leaves have been processed for the employee during this one year. How can this be done? 

A. Navigate to person type usage form and date track update the person type from Civil Servant to Regular Employee. 

B. Navigate to People Enter and Maintain form, query this Employee, date track to Ol-Jan-2001, and update the person type to Regular Employee. 

C. Navigate to Secondary status (on Assignment form) and date track update the person type from Civil Servant to Regular Employee. 

D. Create a secondary assignment for the employee with the person type as Regular Employee from l-3an-2001. 

E. Navigate to the Assignment form and update the Assignment status to Regular Employee from l-Jan-2001. 

Answer: A


Q15. What are the two access levels for a lookup type that allow users to add any number of values? 

A. User 

B. Extensible 

C. Independent 

D. Table dependent 

Answer: AB

A lookup category is identified by its lookup type. The Access Levels are as follows: 

* User 

* Extensible 

* System 

If the lookup type Access Level is User, then users can add, modify, or delete lookup names. An Access Level of Extensible indicates that lookup names can be added to that lookup type, but not deleted or modified. An Access Level of System indicates that lookup names cannot be added, deleted or modified. 


Reference: Oracle Grants Accounting User Guide, Award Purpose Codes Setup 


Q16. Company XYZ requires Leave of Absence to be approved by any member of the HR team. Identify the action that can be used to address this requirement. 

A. One Dynamic Approval Group with Voting method as parallel 

B. One Dynamic Approval Group with Voting method as First Responder Wins 

C. Multiple Dynamic Approval Group with Voting method as Serial 

D. One Dynamic Approval Group with Voting method as Consensus 

E. Multiple Dynamic Approval Group with Voting method as parallel 

Answer: B

Explanation An approver group has a voting regime assigned to it. A voting regime determines the order in which a group’s members are notified, and how the group makes approval decisions. The following four regimes are available: 

* First-Responder-Wins Voting 

In first-responder-wins voting, the members are notified in parallel. The response of the first member to respond to the notification requesting approval becomes the group’s approval decision. 

AME logs the responses of the remaining group members, but otherwise ignores their responses. 

Members’ order numbers are ignored in this instance. 

* Serial Voting 

In serial voting, the members are notified one after the other, in an order consistent with the members’ order numbers. AME breaks ties arbitrarily. All members must approve for the group to approve. 

* Consensus Voting In consensus voting, the members are notified in parallel. All members must approve for the group to approve. Members’ order numbers are ignored in this instance. 

* Order-Number Voting 

In order-number voting, the members are notified in the order of their order numbers. Members having the same order numbers are notified in parallel. All members must approve for the group to approve. 

Reference: Oracle Approvals Management Implementation Guide, Voting Regime 


1Z0-548 test engine

Actual 1Z0-548 courses:

Q17. For a company XYZ, Batch element entry has been transferred for 10000 employees. It is later found that the list of employees for whom the element entry was done is incorrect and a corrected list is provided. Identify the best way to remove the element entry against these 10000 employees. 

A. Purge the batch. 

B. Roll back the batch. 

C. Run the Rollback Run process to reverse the effect of the element entry. 

D. Run RetroPay to reverse the effect of the element entry. 

E. Run the transfer process again for the batch that was transferred previously. 

Answer: B

The BEE (Rollback) Process is used to specify the Batch and Remove the Element Entries 

Note: You can use BEE (Batch Element Entry) to enter or update a batch of element entries for many employees, using defaults for fast entry. For example, to ensure that the data entry process is fast and that the data entered is accurate, you can use BEE to enter timecard data needed for regular pay processing, 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Configuring, Reporting, and System Administration Guide, Interface Configuration Overview 


Q18. In the Approval Management Engine (AME), Parallel Approvals can work only when________. 

A. A single approval group is involved. 

B. Multiple approval groups are involved. 

C. No approval groups are involved. 

D. Approvals are static. 

E. There is an approval group with Serial also defined. 

Answer: B


Q19. One of the users in your client's company has attached a collective agreement to the assignment. When the user navigates to the Employment Terms tab on the Assignment form, the list of values for the Agreement Grade is empty. The user has verified that the Collective Agreement Grades (CAGR) Key Flexfield structure has been created correctly and is compiled. 

Why is this happening? 

A. The CAGR structure has not been associated with the Business Group in the Business Group Information window, which opens from the Organization window. 

B. The employee is not eligible for any CAGR structure based on the eligibility profile attached to the collective agreement. 

C. The person is a contingent worker and this field doesn't hold any value for contingent workers. 

D. The CAGR structure has not been linked to the collective agreement attached to the assignment in the Agreement Grades window (Navigation: Work Structures > Collective Agreement > Define Collective Agreement Grades). 

E. The CAGR structure has not been linked to the grade attached to the assignment in the Grades Definition window. 

Answer: D


Q20. Your client wants users to be prompted to enter the "Contract Sign-off date" whenever a new contract is entered with a status as Active or when an existing contract's status is changed from any other status (e.g. Inactive, Pending, etc.) to Active. As the field "Contract Sign-off date" is not available as a standard field in the Contracts form, how would you achieve this? 

A. Choose CONTRACT.STATUS in the Reference Field for the Descriptive Flexfield-Additional Contract Details. Create a structure with the same Lookup Code as the active contract status. Make the segment of this structure as mandatory. 

B. Create the segments in the Global Data Element Context structure. Make the segments of this structure as mandatory. 

C. Without adding any value to the reference field, create a new structure with the same Lookup Code as the active contract status. Make the segments of this structure as mandatory. 

D. The Lookup type: CONTRACT_STATUS stores the valid contract statuses. Add the "Contract Sign-off date" as one of the values in the lookup. 

E. This cannot be achieved using the Additional Contract Details DFF. 

Answer: A

Since the Field needs to be entered only for the Active Status, this status has to be included as a reference field to be synchronized when defining the DFF