The simple fact is that we have place much energy to satisfy the customers. Their great good results is the best proof. But it doesn?¡¥t means we can easily stay in here. All of the staff members are focused to improve the actual quality with the Oracle 1Z0-821 exam products along with the after-sales service. The particular Oracle 1Z0-821 exam questions and answers are usually created throughout an understandable means in order to help make your passing job easier.

2016 Sep 1Z0-821 exam price

Q151. - (Topic 1) 

zone1 is a non-global zone that has been configured and installed. 

zone1 was taken down for maintenance,and the following command was run: 

zoneadm -z zone1 mark incomplete 

The following information is displayed when listing the zones on your system: 

Which task needs to be performed before you can boot zone1? 

A. The zone needs to be installed. 

B. The zone needs to be brought to the ready state. 

C. The zone needs to be uninstalled and reinstalled. 

D. The zone needs to be brought to the complete state. 

Answer: C 

Explanation: 

If administrative changes on the system have rendered a zone unusable or inconsistent,it is 

possible to change the state of an installed zone to incomplete. 

Marking a zone incomplete is irreversible. The only action that can be taken on a zone 

marked incomplete is to uninstall the zone and return it to the configured state. 


Q152. - (Topic 2) 

View the Exhibit to inspect the boot environment Information displayed within a non global zone on your system. 

Which two options describe the solaris-1 boot environment? 

A. The solaris-1 boot environment is not bootable. 

B. The solaris-1 boot environment is incomplete. 

C. The solaris-1 boot environment was created automatically when the non global zone was created. 

D. The solaris-1 boot environment was created in the non-global zone using the beadm create command. 

E. The solaris-1 boot environment is associated with a non active global zone boot environment. 

Answer: A,D 

Explanation: 

A: The – of the Active Column indicates that this boot environment is inactive,and hence not bootable. 

Note: The values for the Active column are as follows: R – Active on reboot. 

N – Active now. 

NR – Active now and active on reboot. 

“-” – Inactive. 

“!” – Unbootable boot environments in a non-global zone are represented by an exclamation point. 

D: beadm create 

Creates a new boot environment name,beName..

Note: beadm list 

Lists information about the existing boot environment,which is.be Name,or lists information 

for all boot environments if.be Name.is not provided..

Note: Using beadm Utility (Tasks) 

You can use the beadm utility to create and manage snapshots and clones of your boot 

environments. 

Note the following distinctions relevant to boot environment administration: 

*

 A snapshot is a read-only image of a dataset or boot environment at a given point in time. A snapshot is not bootable. 

*

 A boot environment is a bootable Oracle Solaris environment,consisting of a root dataset and,optionally,other datasets mounted underneath it. Exactly one boot environment can be active at a time. 

*

 A clone of a boot environment is created by copying another boot environment. A clone is bootable. 


Q153. - (Topic 1) 

You are asked to determine user jack’s default login directory. Which command would provide you with useful information? 

A. cat /etc/passwd | grep jack 

B. cat /etc/group | grep jack 

C. cat /etc/shadow | grep jack 

D. cat /etc/default/passwd | grep jack 

Answer: A 

Explanation: 

The /etc/passwd contains one entry per line for each user (or user account) of the system. All fields are separated by a colon (:) symbol. Total seven fields as follows. 

1.

 Username: It is used when user logs in. It should be between 1 and 32 characters in length. 

2.

 Password: An x character indicates that encrypted password is stored in /etc/shadow file. 

3.

 User ID (UID): Each user must be assigned a user ID (UID). UID 0 (zero) is reserved for root and UIDs 1-99 are reserved for other predefined accounts. Further UID 100-999 are reserved by system for administrative and system accounts/groups. 

4.

 Group ID (GID): The primary group ID (stored in /etc/group file) 

5.

 User ID Info: The comment field. It allow you to add extra information about the users such as user's full name,phone number etc. This field use by finger command. 

6.

 Home directory: The absolute path to the directory the user will be in when they log in. If this directory does not exists then users directory becomes / 

7.

 Command/shell: The absolute path of a command or shell (/bin/bash). Typically,this is a shell. Please note that it does not have to be a shell. 


Q154. - (Topic 2) 

Which command should you choose to display the current parameters for the FSS scheduler? 

A. dispadmin - c FSS 

B. prionctl -c FSS 

C. dispadmin -c FSS -g 

D. priocntl -c FSS -g 

Answer: C 

Explanation: 

The.dispadmin.command displays or changes process scheduler parameters while the system is running. 

-c class 

Specifies the class whose parameters are to be displayed or changed. Valid class values 

are: RT for the real-time class,TS for the time-sharing class,IA for the inter-active 

class,FSS for the fair-share class,and FX for the fixed-priority class. The time-sharing and 

inter-active classes share the same scheduler,so changes to the scheduling parameters of 

one will change those of the other. 

-g 

Gets the parameters for the specified class and writes them to the standard output. 


Q155. - (Topic 1) 

You have installed the SMF notification framework to monitor services. Which command is used to set up the notifications for a particular service? 

A. svccfg 

B. svcadm 

C. setnotify 

D. smtp-notify 

Answer: A 

Explanation: 

How to Set Up Email Notification of SMF Transition Events This procedure causes the system to generate an email notification each time one of the services or a selected service has a change in state. You can choose to use either SMTP or SNMP. Normally,you would only select SNMP if you already have SNMP configured for some other reason. 

By default,SNMP traps are sent on maintenance transitions. If you use SNMP for monitoring,you can configure additional traps for other state transitions. 

1.

 Become an administrator or assume a role that includes the Service Management rights 

profile.' 

2.

 Set notification parameters. 

Example 1: 

The following command creates a notification that sends email when transactions go into 

the maintenance state. 

# /usr/sbin/svccfg setnotify -g maintenance mailto:sysadmins@example.com 

Example 2: 

The following command creates a notification that sends email when the switch service 

goes into the online state. 

# /usr/sbin/svccfg -s svc:/system/name-service/switch:default setnotify to-online \ 

mailto:sysadmins@example.com 

Note: The svccfg command manipulates data in the service configuration repository. svccfg 

can be invoked interactively,with an individual subcommand,or by specifying a command 

file that contains a series of subcommands. 

Changes made to an existing service in the repository typically do not take effect for that 

service until the next time the service instance is refreshed. 


2passeasy.com

Update 1Z0-821 practice exam:

Q156. - (Topic 2) 

On server A,you enter the following command to add a static route to serverA route -p add -host 192.168.1.101 192.168.1.101 -static 

What is the purpose of this command? 

A. to temporarily bypass IP Filter rules 

B. to specify an IPMP target IP address to in.mpathd 

C. to specify routing to an adjacent network when in.rdisc is not used 

D. to specify routing to an adjacent network when in.routed is not used 

E. to ensure the IP address for serverB is not flushed from the ARP cache 

F. to optimize link aggregation using a direct connection between two systems 

Answer: B 

Explanation: 

Note: # route -p add -host destination-IP gateway-IP -static where.destination-IP.and.gateway-IP.are IPv4 addresses of the host to be used as a target..

For example,you would type the following to specify the target system 192.168.10.137,which is on the same subnet as the interfaces in IPMP group itops0: 

$ route -p add -host 192.168.10.137 192.168.10.137 -static This new route will be automatically configured every time the system is restarted. If you want to define only a temporary route to a target system for probe-based failure detection,then do not use the -p option. 


Q157. - (Topic 1) 

Which two options are accurate regarding the non-global zone console? 

A. Access the non-global zone console by using the zlogin –c command. 

B. Access the non-global zone console by using the zlogin –1 command. 

C. Disconnect from the non-global zone console by using the ~. keys. 

D. Disconnect from the non-global zone console by using the #. keys. 

Answer: A,C 

Explanation: 

A: How to Log In to the Zone Console Use the zlogin command with the -C option and the name of the zone,for example,my-zone. global# zlogin -C my-zone 

C: To disconnect from a non-global zone,use one of the following methods. 

*

 To exit the zone non-virtual console: zonename# exit 

*

 To disconnect from a zone virtual console,use the tilde (~) character and a period: zonename# ~. 


Q158. - (Topic 2) 

You are executing this command in the default shell: 

sleep 5000 & 

The system displays a number. This value is______. 

A. the priority of the /usr/bin/sleep process 

B. the process ID of the /usr/bin/sleep process 

C. the process ID of the shell spawned to execute /usr/bin/sleep 

D. the process group ID that includes the /usr/bin/sleep process 

E. the amount of memory allocated to the /usr/bin/sleep process 

F. the current number of instances of the /usr/bin/sleep process 

Answer: C 

Explanation: 

If a command is terminated by the control operator ‘&’,the shell executes the command asynchronously in a subshell. This is known as executing the command in the background. The shell does not wait for the command to finish,and the return status is 0 (true). 


Q159. - (Topic 2) 

A change in your company’s security policy now requires an audit trial of all administrators assuming the sysadm role,capturing: 

There are two command necessary to accomplish this change. One is a rolemod command. What is the other? 

A. auditconfig set policy=argv 

B. auditconfig -setpolicy +argv 

C. auditconfig -setflags lo,ex sysadm 

D. auditconfig set flags=lo,ex sysadm 

Answer: B 

Explanation: 

Audit Significant Events in Addition to Login/Logout (see step 2 below) 

Use this procedure to audit administrative commands,attempts to invade the system,and 

other significant events as specified by your site security policy. 

For all users and roles,add the AUE_PFEXEC audit event to their preselection mask. 

# usermod -K audit_flags=lo,ps:no username 

# rolemod -K audit_flags=lo,ps:no rolename 

# auditconfig -setpolicy +argv 

3- Record the environment in which audited commands are executed. 

# auditconfig -setpolicy +arge 

Note: [-t] -setpolicy [+|-]policy_flag[,policy_flag ...] 

Set the kernel audit policy. A policy policy_flag is literal strings that denotes an audit policy. 

A prefix of + adds the policies specified to the current audit policies. A prefix of - removes 

the policies specified from the current audit policies. No policies can be set from a local 

zone unless the perzone policy is first set from the global zone. 


Q160. - (Topic 1) 

Identify three differences between the shutdown and init commands. 

Identify two differences between the shutdown and init commands. 

A. Only shutdown broadcasts a final shutdown warning to all logged-in users. 

B. init does not terminate all services normally. The shutdown command performs a cleaner shutdown of all services. 

C. The shutdown command can only bring the system to the single-user milestone. The init command must be used to shut the system down to run level 0. 

D. Only shutdown sends a shutdown message to any systems that are mounting resources from the system that is being shut down. 

E. The shutdown command will shut the system down and turn off power; init will only shut the system down.