Exam Code: 1Z0-822 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 11 Advanced System Administration Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-822 Exam.

2021 Apr 1Z0-822 Study Guide Questions:

Q31. Your organization uses a fixed base configuration for all Oracle Solaris native brand zones that are created. You want to configure your server so that it will use your company template when the create command is issued. Identify the preferred way to accomplish this. 

A. Change the /etc/zones/SYSblank.xml link to link to your company template and use create –b. 

B. Set the default_template property in the system/zones service to your company template. 

C. Change the /etc/zones/SYSsolaris.xml link to link to your company template. 

D. Set the zone_default_template parameter in the /etc/default/zones file. 

Answer: C 


Q32. You added three interfaces to an IPMP group. You now want to review the failure detection modes. Which command most you use to determine if all interfaces in the group support link- based detection? 

A. ipadm show-ifprop 

B. dlstat show-link 

C. dladm show-link 

D. ipmpstat –i 

Answer: D 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/E23824_01/html/821-1458/gfazs.html (see link-based failure detection) 


Q33. You created a virtual network of three zones. 

One network hosts a web server. 

Another hosts an application server used by the web server. 

The third zone host a video streaming application. 

You already configured a flow to prioritize the video traffic over the web server traffic. You now need to continuously monitor the flow. 

Which tool must you use to gather the flow data? 

A. the system activity reporter (SAR) 

B. extended accounting 

C. the flowstat command 

D. the kstat utility 

Answer: A 


1Z0-822 real exam

Abreast of the times 1Z0-822 exam cost:

Q34. The zpool configuration on serverA is: 

pool 1 c3t2d0 c3t3d0 pool 2 c3t4d0 c3t5d0 

The zpool configuration on servetB is: 

pool1 mirror-0 c3t2d0 c3t3d0 mirror-1 c3t4d0 

c3t5d0 

Which option will modify the configuration on serverA to match serverB? 

A. zpool destroy pool2zpool attach pool1 c3t4d0 c3t5d0 

B. zpool destroy pool2zpool attach pool1 c3t2d0 c3t2d0 c3t4d0 c3t5d0 

C. zpool destroy pool2zpool add pool1 c3t4d0 c3t5d0 

D. zpool destroy pool2zpool mirror pool1 pool2 

E. zpool destroy pool2zpool attach pool1 c3t2d0 attach pool1 c3t3d0zpool attach pool1 c3t4d0 attach pool1 c3t5d0 

F. zpool destroy pool1zpool destroy pool2zpool destroy pool1 mirror c3t2d0 c3t3d0 c3t4d0 c3t5d0 

Answer: F 


Q35. What can you retrieve using a vmstat command? 

A. the number of kernel threads active on the system 

B. the amount of physical memory available on the system 

C. the rate of system calls made on the system 

D. the amount of time spent on paging activity 

Answer: A 

28. User Frank is a member of two projects. He currently has a process running. He needs to move the process from its current project to the other project. Which command must Frank use to determine the process’ task ID? 

A. projects 

B. prtcl 

C. id 

D. ps 

Answer: D 


Q36. What is the effect of configuring privileges via the zonecfg utility? 

A. It forces every /one process to run with the same privileges. 

B. It restricts zone processes to the inherited set of zsched's privileges. 

C. It restricts zone processes to the inherited set of zoneadmd's privileges. 

D. It removes some privileges that are normally available in the zone. 

E. It can add some new privileges to or exclude some default privileges from the zone. 

Answer: C,D 


1Z0-822 training

High value 1Z0-822 software:

Q37. You capped the physical memory for the testzone at 50M. Which option would temporary increase the cap to 100M? 

A. rctladm –z testzone zone.capped-memory=100M 

B. rcapadm –z testzone –m 100M 

C. rcapadm –z testzone zone.capped-memory=100M 

D. prctl testzone –m 100M 

Answer: C 


Q38. You are mentoring a colleague who recently added a local7.notice entry to the /etc/syslog.conf file. After restarting the logging service, your colleague notices that no new records are being logged and asks for your help. Included in the file are these entries: 

… (19)*.alert root (20)*.emerg* (21)local7.notice /var/log/Appx.log … 

While running the syslogd process in debug mode, you notice the following: 

You examine the /var/adm/messages file: 

Jan 6 00:23:10 so111-server  syslogd: line 21: unknown priority name “notice ” 

What do you identify as the cause of the problem? 

A. There is a control or nonprintable character at the end of line 21 in the /etc/syslog.conf file. 

B. The application that logs to /var/log/Appx.log does not support the notice priority. 

C. There is an extra space in line 21 in the /etc/syslog.comf file. 

D. The facility local7 does not support the notice priority. 

Answer: D 


Q39. Examine the output of the following commands: 

Which statement is true concerning these resource controls settings? 

A. The zone.max-lwps resource control was set to its value when the zone.max-processes resource control was set to its value. 

B. The prctl command can be used to change the max value for these resource controls. 

C. The zone.max-processes resource control will deny zombie processes from exhausting the resource table. 

D. The zone.max-lwps resource control will deny zombie processes from exhausting the process table. 

Answer: C 


Q40. A contractor has been hired by you company to do some application-specific tuning. You are the administrator of the server that the contractor will be working on. You decide to enable Oracle Solaris Auditing. How will auditing help prevent misuse of the server? 

A. prevents attempts to bypass the protection mechanisms 

B. stops unauthorized activity 

C. acts as a deterrent 

D. prevents misuse 

Answer: A