Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-850 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-850 Java Standard Edition 5 and 6, Certified Associate Exam exam. The only one thing you need to do is downloading Examcollection 1Z0-850 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Aug 1Z0-850 real exam

Q1. - (Topic 2) 

Given: 

2.

 class Test { 

3.

 public static void main(String args[]) { 

4.

 for (int i = 1; i < 5; i++) { 

5.

 if (i == 2) { 

6.

 continue; 

7.

 } 

8.

 System.out.print(" i = " + i); 

9.

 } 

10.

 } 

11.

 } 

What is the result? 

A. i = 1 i = 3 i = 4 i = 5 

B. i = 1 i = 2 i = 4 

C. i = 1 i = 2 i = 4 i = 5 

D. The code runs with no output. 

E. i = 1 i = 3 i = 4 

F. Compilation fails. 

G. i = 1 

Answer: E 


Q2. - (Topic 1) 

Given that TestClass relies on classes in the someJar.jar file in /some/dir, which javac invocation will correctly compile TestClass in the current directory? 

A. javac -classpath /some/dir/someJar.jar ./TestClass 

B. javac -classpath /some/dir/someJar.jar ./TestClass.java 

C. javac -classpath /some/dir/*.jar *.java 

D. javac ./*.java 

E. javac -classpath someJar.jar -sourcepath . TestClass.java 

Answer: B 


Q3. - (Topic 1) 

How can the two class paths be set for the javac compiler? (Choose two.) 

A. using the PATH environment variable 

B. using the -classpath option to java 

C. using the CLASSPATH environment variable 

D. using the -sourcepath option to javac 

E. using the -classpath option to javac 

F. using the BIN environment variable 

G. using the -classes option to javac 

Answer: C,E 


Q4. - (Topic 2) 

Which two are characteristics of an RDBMS? (Choose two.) 

A. Business-tier applications use session beans to represent rows in an RDBMS. 

B. Java technologies provide capabilities for connecting a legacy RDBMS to a web application. 

C. An RDBMS represents data using two-dimensional tables. 

D. J2EE provides a cross-platform RDBMS. 

E. An RDBMS represents data using three-dimensional tables. 

Answer: B,C 


Q5. - (Topic 2) 

Given: 

1.

 class Test { 

2.

 public static void main(String[] args) { 

3.

 int num = 1; 

4.

 for (num = 0; num < 3; ++num ) { 

5.

 num *= 2; 

6.

 } 

7.

 System.out.println("num = " + (num++)); 

8.

 } 

9.

 } 

What is the result? 

A. num = 4 

B. Compilation fails. 

C. num = 2 

D. num = 3 

E. num = 5 

Answer: D 


1Z0-850  test question

Leading 1Z0-850 simulations:

Q6. - (Topic 2) 

Which is a valid definition of an interface called Transportable given another valid interface, Movable? 

A. class Movable implements Transportable { /*...*/ } 

B. interface Transportable extends Movable { /*...*/ } 

C. class Movable extends Transportable { /*...*/ } 

D. interface Transportable implements Movable { /*...*/ } 

Answer: B 


Q7. - (Topic 2) 

Given: 

1.

 class Test { 

2.

 public static void main(String args[]) { 

3.

 String str = "Hello!"; 

4.

 String str2 = "Bye!"; 

5.

 str += str2; 

6.

 str -= str2; 

7. 

8.

 if ( str == str2 ) { 

9.

 System.out.println("str = str2"); 

10.

 } else { 

11.

 System.out.println("str != str2"); 

12.

 } 

13.

 } 

14.

 } 

What is the result? 

A. str != str2 

B. str = str2 

C. The code runs with no output. 

D. Compilation fails. 

Answer: D 


Q8. - (Topic 1) 

Given: 

18.

 String s = " abcdcba "; 

19.

 int x = 2; 

20.

 s = s.trim(); 

21.

 if (s.length() < 8) { 

22.

 x = s.indexOf('c', 3); 

23.

 } 

24.

 System.out.println("x = " + x); 

What is the result? 

A. x = 5 

B. x = 3 

C. x = 6 

D. x = 4 

E. x = 2 

Answer: D 


Q9. - (Topic 1) 

Which is an appropriate description of session beans? 

A. They are used to store persistent data. 

B. They are used to implement business processes. 

C. They are used to represent data in an RDBMS. 

D. They are used to share data among clients. 

Answer: B 


Q10. - (Topic 2) 

Given: 

11.

 interface A { 

12.

 void someMethod(); 

13.

 } 

14.

 class B implements A { 

15.

 public void someMethod() { } 

16.

 } 

Which represents the "program to an interface" principle? 

A. public B make() { return new A(); } 

B. public A make() { return new B(); } 

C. public B make() { return new B(); } 

D. public A make() { return new A(); } 

Answer: B