Exam Code: 1Z0-868 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Java Enterprise Edition 5 Enterprise Architect Certified Master Upgrade Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-868 Exam.

2021 May 1Z0-868 Study Guide Questions:

Q1. Which two characteristics are NOT important factors in the selection of a web application framework for a large project? (Choose two.) 

A. complexity of the framework 

B. degree of usage in the industry 

C. availability of a unit test framework 

D. reusability of model and view components 

E. separation of concerns afforded by the framework 

F. level of integration with common logging frameworks 

Answer: C,F 


Q2. A youth sports club is developing a new application to allow youth sports teams to manage players and provide a schedule. Its ISP permits only web containers and a database. The club wants to maximize profit by having rapid development and no infrastructure costs. You have been contracted to architect a solution for the club. Which architecture would best support the club's business needs? 

A. an MVC web framework interacting with the database using JDBC 

B. an MVC web framework communicating with stateful session beans with the persistence model using DAOs 

C. an MVC web framework communicating with stateless session beans with the persistence model using DAOs 

Answer: A 


Q3. An application needs to invoke a service on a remote system over a low latency connection, and then wait for a response. Which two are best for this type of invocation? (Choose two.) 

A. JMS topic 

B. JMS queue 

C. RMI over IIOP 

D. synchronous web service 

E. asynchronous web service 

Answer: C,D 


1Z0-868 test

Latest 1Z0-868 testing engine:

Q4. Which set of features specific to EJB 3.0 makes it a strong foundation for Java EE development? 

A. guaranteed improvement in performance and scalability over previous specification revisions 

B. EJB 3.0 guarantees improvement in performance and scalability over previous specification revisions 

C. use of Java proxies to handle pre-request and post-request processing, JAAS integration for security, and local interfaces to streamline calls between enterprise beans in the same JVM 

D. Java 5 annotations and sensible programmatic defaults, elimination of the EJB component interfaces (resulting in a better inheritance model), enhanced EJB QL, and the Java Persistence API (JPA) 

Answer: D 


Q5. What are two advantages of using encapsulation in a multi-tier architecture? (Choose two.) 

A. Business components inherit behavior from the web container. 

B. Complex web container behavior can be hidden behind simple interfaces. 

C. Business logic can be modified without modifying objects that depend on it. 

D. Database records can be accessed directly from the web tier to improve scalability and performance. 

Answer: B,C 


Q6. Your company is considering migrating a persistence module implemented using CMP entity beans to JPA. Which two statements are true? (Choose two.) 

A. Each CMP entity bean can be mapped to a single JPA entity class. 

B. The client code that accesses the CMP entity beans does not have to change. 

C. JPA cannot capture all the kinds of relationships supported by CMP entity beans. 

D. The resulting JPA persistence module can be used on both the client and the server. 

E. The JNDI name of a JPA entity class can be customized to match that of the corresponding CMP entity bean. 

F. Remote clients of the CMP entity beans must start using web services to access the JPA entity classes on the server. 

Answer: A,D 


1Z0-868 download

High quality 1Z0-868 ebook:

Q7. Your company's new Internet application has complex requirements for the restriction of web page access, and you know the site's current security requirements are subject to change. You have recommended to your Chief Technology Officer that the Java Authentication and Authorization Service (JAAS) should be used for security. Which three security features influenced your decision? (Choose three.) 

A. single sign-on support 

B. a framework for SOA governance 

C. Pluggable Authentication Modules 

D. secure Internet connections using sockets 

E. a framework for encryption, key generation, and key agreement 

F. a flexible access control policy for user-based, group-based, and role-based authorization 

Answer: A,C,F 


Q8. A travel company re-architected its application from a two-tier to a three-tier architecture. To see what impact the new architecture would have on its non-functional requirements (NFR), the company intends to build a prototype based on the new architecture. The company compared the NFR metrics associated with the new prototype against the metrics from their original two-tier solution. What is an advantage of the original two-tier solution? 

A. It has better availability because it has fewer single points of failure. 

B. It has better manageability because each client has its own copy of the application. 

C. It has better performance because each client must use its own set of domain objects. 

D. It has better scalability because each client can access the database independently of other clients. 

Answer: A 


Q9. A developer creates a Java web service to be used by consumers in an SOA. This SOA uses a UDDI service registry. How can the developer make the new service available to consumers? 

A. deploy to the registry using JAXR 

B. publish to the registry using JAXR 

C. query the registry using JAX-RPC 

D. target the registry using JAX-RPC 

Answer: B 


Q10. A retail company has a dashboard application that lets executive decision makers view current business information. This information includes gross sales, returned goods dollars, cost of labor, and other information. The information is updated on a continuous basis using a JMS queue. None of this information is critical, so the loss of a few messages is acceptable. Which JMS delivery mode meets these requirements and optimizes performance? 

A. best-effort 

B. at-most-once 

C. store-and-forward 

D. once-and-only-once 

Answer: B