Download of 1Z0-877 exam question materials and item pool for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-877 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I exam Today!

2021 Jun 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q101. You have been asked to configure a system to use iSCSI, which command would you use to manage a iSCSI client? 

A. iscsiadm 

B. iscsitadm 

C. iscsi 

D. iscsicadm 

Answer: A 


Q102. You want to set up individual partitions with file systems for / (root), /usr, /var, /opt, /export/swap, and /tmp, and an individual partition for swap. Which two partitions must  have enough disk space to use the crash dump feature savecore on your system? (Choose two.) 

A. / 

B. swap 

C. /usr 

D. /opt 

E. /var 

F. /tmp 

G. /export/swap 

Answer: B,E 


Q103. Changes to your x86-based Solaris server require you to rebuild the boot archive.  Which describes how to manually rebuild the boot archive? 

A. The GRUB menu provides the ?The GRUB menu provides the r?option to rebuild the boot archive. 

B. Select failsafe in the GRUB menu and answer ? in the GRUB menu and answer y?when prompted to rebuild the primary boot archive. 

C. A normal reboot will automatically rebuild the boot archive if the system detects an out of sync boot archive. 

D. Performing a reconfigure reboot will automatically rebuild the boot archive if the system detects an out of sync boot archive. 

Answer: B 


2passeasy.com

Far out 1Z0-877 brain dumps:

Q104. A junior administrator is troubleshooting a user's workstation. The workstation will NOT boot from its Solaris 10 OS disk. After booting the system from CD-ROM, the junior administrator sends you an email that includes the following text that was retrieved from the workstation console: 

* /dev/rdsk/c0t0d0s2 partition map * 

* Dimensions: 

* 512 bytes/sector 

* 63 sectors/track 

* 16 tracks/cylinder 

* 1008 sectors/cylinder 

* 17662 cylinders 

* 17660 accessible cylinders * 

* Flags: 

* 1: unmountable 

* 10: read-only * 

* First Sector Last 

* Partition Tag Flags Sector Count Sector Mount Directory 0 2 00 1049328 9024488 10073815 / 

1 3 01 0 1049328 1049327 

2 5 00 0 17801280 17801279 

4 7 01 10073816 5627354 15701168 /var 

5 8 00 15701169 2100110 17801279 /home 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. Slice 0 is classified as unmountable. 

B. Slice 4 is classified as unmountable. 

C. This output was produced by the following command: prtvtoc /dev/rdsk/c0t0d0s2. 

D. This output was produced by the partition command in the format utility. 

E. This output was produced by the following command: cat /etc/mnttab. 

Answer: B,C 


Q105. Click the Exhibit button. 

You receive a complaint from a user who is unable to use the SSH service to access the user's lab system. You use a serial line to get in and check the SSH service. The svcs output is shown in the exhibit. 

What has caused the disruption of the SSH service? 

A. There is no "next state" defined. 

B. One of the dependencies has NOT been met. 

C. The contract_id is missing. 

D. The service is disabled. 

Answer: B 


Q106. The IT manager, who wants to prevent anyone from accessing the CD-ROM drive and installing unauthorized software, asks you, as the system administrator, to disable the volume management service from starting upon reboot on a production server. Which of the following actions should you take to secure your system in this way? 

A. Using vi, edit the /etc/inittab file and comment out the /etc/rc3.d/S81volmgt entry. 

B. Run the rm /etc/rc3 command. 

C. Rename the /etc/rc3.d/S81volmgt script to /etc/rc3.d/s81volmgt. 

D. Run the svcadm disable /etc/rc3_d/S81volmgt command. 

Answer: C 


2passeasy.com

Refined 1Z0-877 :

Q107. A recent system security review requires that in addition to the default logging of users using the su command, all su attempts must be logged to the console. 

Which file must be edited to achieve this? 

A. /etc/default/console 

B. /etc/default/sulog 

C. /etc/default/login 

D. /etc/default/su 

Answer: D 


Q108. A review of system security dictates that root logins are to be completely disabled. 

In the file that contains the entry that controls root logins, to what must you set the line beginning CONSOLE= for root logins to be disabled? 

A. CONSOLE=/dev/ttya 

B. CONSOLE= 

C. CONSOLE=/dev/pts/1 

D. CONSOLE=/dev/console 

Answer: B 


Q109. A new service named banner has been written that needs to be incorporated into SMF. The appropriate entries have been placed in the milestones where this service is stopped and started and the service scripts are in the correct locations. Which command will incorporate the banner service into SMF? 

A. svcadm add /var/svc/manifest/site/banner-smf-xml 

B. svccfg add /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

C. svccfg import /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

D. svcadm import /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

Answer: C 


Q110. The organization requires that file systems be backed up from a snapshot. After the file system has been backed up, the two files created by the snapshot process have to be removed. Which two files need to be removed? (Choose two.) 

A. rm snapshot 

B. fssnap -r filesystem 

C. fssnap -d filessytem 

D. rm backing_store_file 

Answer: C,D