Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 Jun 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q71. You have been directed to install a server in a secure environment where all unnecessary network services must be disabled, except for sshd. During the installation of the Solaris OS, you setup the system to be Secure by Default. Which three describe how network services will be configured on the newly installed server? (Choose three.) 

A. SNMP - enabled for remote clients 

B. syslogd - limit to local connections 

C. rpcbind - limit to local connections 

D. sendmail - limit to local connections 

E. syslogd - enabled for remote clients 

F. rpcbind - enabled for remote clients 

Answer: B,C,D 


Q72. hired a new Java technology programmer, and the IT manager wants you to create a user account, user5, on the development server for this new employee. Account creation must abide by the following departmental rules: Which two command-line entries will create this new account? (Choose two.) 

A. useradd -d /export/home/user5 -m -g javap -G javad -s /bin/ksh user5 

B. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javap -G javad user5 

C. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

D. useradd -m -d /export/home/user5 -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

E. useradd -d /export/home/user5 -m -s /sbin/ksh -g javap -G javad user5 

Answer: A,B 


Q73. A disk has been returned from the accounts department for reformatting using their predefined disk layout. Which two commands in the partition sub-menu will load the predefined table and commit it to the disk? (Choose two.) 

A. label B. name C. choose D. modify E. select 

Answer: A,E 


1Z0-877  sample question

Far out 1Z0-877 free practice test:

Q74. You have two users that are abusing the system by creating scripts that run periodically as cron jobs that continuously harass other users. You have been instructed to disable cron for these two users. Which three (what?) describe how to configure the server to block specific users from using cron? (Choose three.) 

A. Protect the crontab command so that only privileged users are allowed to run it. 

B. Remove the /etc/cron.d/cron.allow file and add their names to /etc/cron.d/cron.deny 

C. Remove the crontabs associated with each offending user in the /var/spool/cron/crontabs director. 

D. Remove their names from the /etc/cron.d/cron.allow file and add their names to /etc/cron.d/cron.deny 

E. Add their names to the /etc/cron.d/cron.deny file. It is not necessary to remove their names from the /etc/cron.d/cron.allow file. 

F. Remove their names from the /etc/cron.d/cron.allow file only. If the default /etc/cron.d/cron.deny exists, it does not need to be changed. 

Answer: B,D,F 


Q75. There is a new LAN being planned and the project coordinator asks which name services are 

available choices in a Solaris 10 OS installation. 

Which five name services are available on Solaris 10 OS? (Choose five.) 

A. None 

B. NIS+ 

C. DNS 

D. LDAP 

E. XNS 

F. ARP 

G. NIS 

H. RARP 

Answer: A,B,C,D,G 


Q76. A SPARC-based system does not boot and displays the message: "Timeout waiting for ARP/RARP packet" 

Which three actions are valid to check the boot environment of the system? (Choose three.) 

A. Check if the frame buffer is working properly. 

B. Check if the NVRAM alias net is set properly. 

C. Check if the NVRAM alias boot-file is set properly. 

D. Check if the PROM variable boot-device is set properly. 

E. Check if the PROM variable local-mac-address is set to true. 

Answer: B,D,E 


2passeasy.com

Certified 1Z0-877 bootcamp:

Q77. Every user's home directory is located in the /export/home file system as /export/home/<username>. The output from df -h shows the user's home file system filling up: 

Which command would display disk usage by user? 

A. du -h /export/home 

B. df -k /export/home/* 

C. ls -lR /export/home 

D. du -sh /export/home/* 

Answer: D 


Q78. The security team reports that the log file displaying a list of users logged in on local and remote hosts has not been updated for 18 hours. The team states that the script is still there and has the correct permissions. 

Which command checks to see that the daemon is online? 

A. svcs -w | grep rusers 

B. svcs -b | grep rusers 

C. svcs -a | grep rusers 

D. svcs -c | grep rusers 

Answer: C 


Q79. An x86-based laptop has just had Solaris 10 OS installed. The graphics configuration has NOT been automatically detected and it is running without graphics. 

Which program can you run to create an Xsun configuration file? 

A. /usr/X11/bin/xorgconfig 

B. /usr/dt/bin/Xsession 

C. /usr/X11/bin/Xserver 

D. /usr/openwin/bin/kdmconfig 

E. /usr/X11/bin/Xorg -configure 

Answer: D 


Q80. You bring down a SPARC-based system to run level 0. Now you need to create a customized device alias for one of the disks. Which OBP command will allow the selection of a device path and later insert it into the command line that creates the new device alias? 

A. devalias 

B. show-devs 

C. show-disks 

D. find-device 

Answer: C