Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 Jun 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q61. Which three FORTH Monitor commands allow you to boot a SPARC-based system? (Choose three.) 

A. ok boot net 

B. ok reboot 

C. ok boot net:rarp 

D. ok boot -as cdrom 

E. ok boot ip=192.168.1.1 

Answer: A,C,D 


Q62. You need to restore some files from a file system. The file system was backed up from a snapshot. Which command will correctly restore these files? 

A. fssnap -i 

B. fssnap -r 

C. ufsrestore -i 

D. snaprestore -i 

Answer: C 


Q63. You created a snapshot of the /data2 filesystem as follows: 

# fssnap -F ufs -o bs=/data2/snap /data2 

But, the system responds with the following error: snapshot error: Invalid backing file path 

What is the problem? 

A. The /data filesystem does not exist. 

B. This message indicates that the /data2/snap directory does not exist. 

C. The name of the Backing Store is incorrect, it should be /dev/fssnap/0 

D. This message indicates that you cannot have the backing store file on the same filesystem as the filesystem being snapped. 

Answer: D 


2passeasy.com

Down to date 1Z0-877 exam:

Q64. You have installed a package called SUNWvts onto your system. Where is the information about every file and directory contained in this package stored? 

A. /var/sadm/messages 

B. In your home directory. 

C. /var/spool/SUNWvts 

D. /var/sadm/install/contents 

E. /var/adm/installed/contents 

F. /etc/default/installed/packages/information 

Answer: D 


Q65. Click the Exhibit button. 

You have a system with a single disk drive. You need to add a new 6GB file system for /data and can only add it on this disk. Given the information displayed in the exhibit, which describes the option for adding a 6GB slice to this disk without destroying any existing data on the disk or reloading the operating system? 

A. Increase slice 4 to 6GB. 

B. Combine slices 4 and 5. 

C. Reduce the slice 7 to 1GB. Change slice 4 to 6GB. 

D. Not enough contiguous space on the disk to make a new 6 GB file system. 

E. All of your slices are used. You cannot add a new slice for the /data file system without repartitioning and reloading the OS. 

Answer: A 


Q66. Given: What is the result? 

A. A new fssnap image of the /export/home file system is created. 

B. Detailed information about the /export/home snapshot is displayed. 

C. An existing fssnap image of /export/home for read only is mounted. 

D. The /export/home snapshot is used as input to the fssnap command. 

Answer: B 


2passeasy.com

Free 1Z0-877 testing material:

Q67. to look at the log file for the su(1) command. The contents in the log file are:Following a security and standards audit at your company, management now requires that all Solaris OS servers adopt an EFI label. Some of your systems contain disks less than 1 terabyte. What command should you run to select and enable an EFI label for those disks? 

A. You cannot have EFI labels on disks less than 1 terabyte. 

B. format -d EFI 

C. format -e 

D. prtvtoc -s 

E. fmthard -s EFI 

Answer: C 


Q68. Another system administrator created several snapshots on the server.  The snapshots were backed up to tape using ufsdump. The tapes were labeled using each virtual device name and the corresponding mount point but does not include the name of the original file system where the snapshot was taken. How can you determine the file system that was backed up to tape? 

A. Load the tape and list what is on the tape. 

B. Use /usr/sbin/fssnap -i and compare the virtual device to its corresponding filesystem. 

C. Use /usr/lib/fs/ufs/fssnap -i and compare the virtual device to its corresponding filesystem. 

D. Check the /etc/dumpdates file- the actual file system name will be stored there with the other backup information. 

Answer: C 


Q69. Given the contents of /etc/dumpdates: 

/dev/rdsk/c0t0d0s7 0 Fri Jan 21 15:35:31 2005 /dev/rdsk/c0t0d0s7 2 Sat Jan 22 15:35:31 2005 /dev/rdsk/c0t0d0s7 3 Sun Jan 23 15:35:31 2005 /dev/rdsk/c0t0d0s7 4 Mon Jan 24 15:35:31 2005 

Overnight, the file system on /dev/dsk/c0t0d0s7 becomes corrupt. 

In which order should you restore the backup? 

A. 4, 3, 2, 0 

B. 0, 2, 3, 4 

C. 4, 2, 3, 0 

D. 0, 4, 3, 2 

Answer: B 


Q70. Given: 

#id uid=101(user1) gid=10(user1) #su user2 

and 

#tail -2 /etc/passwd user1:x:101:10:/export/home/user1:/bin/ksh user2:x:102:11:/export/home/user2:/bin/ksh 

What is the EUID and the EGID of the new user? 

A. 101 and 11 

B. 101 and 10 

C. 102 and 11 

D. 102 and 10 

Answer: C