Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 Jun 1Z0-877 question

Q181. Your Solaris x86-based server has two boot drives. You want to add an entry to the GRUB main menu, so that during the boot process, you can select to boot the server from either of the disk drives. How would you add a new entry to the GRUB main menu to allow the operator to select which drive to boot from? 

A. Edit the bootenv.rc file and enter a value for the altbootpath parameter. 

B. Use the kernel command to edit the boot entries in the GRUB main menu. 

C. Edit the menu.lst file and add an entry for the second boot disk to the GRUB main menu. 

D. When the GRUB menu appears during the boot process, type edit the GRUB menu and enter the command to boot from the alternate disk drive. 

E. Press the space bar when the GRUB menu is visible during the boot process to edit the list of commands and enter the command to boot to the alternate disk drive. 

Answer: C 


Q182. The /export/home file system is running out of space on c0t0d0s7.  You added a new disk to the system and it is named c1t1d0. You need to move the /export/home file system to slice 7 on the new disk. Which command is used to move the data from /export/home to the new disk after booting the server to the single-user milestone? 

A. mount /dev/dsk/c1t1d0s7 /mnt ; ufsdump 0ucf - /dev/rdsk/c0t0d0s7 | (cd /mnt; ufsrestore xf - ) 

B. ufsdump 0ucf - /dev/rdsk/c0t0d0s7 | ufsrestore xf - /dev/rdsk/c1t1d0s7 

C. ufsdump 0ucf - /dev/rdsk/c0t0d0s7| ufsrestore xf - /dev/rdsk/c1t1d0s7 

D. mount /export/home; ufsdump 0ucf - /export/home | ufsrestore xf - /dev/dsk/c1t1d0s7 

Answer: A 


Q183. You add SCSI disks to the main server and execute the appropriate commands to attach the disks. Now you need to check the physical paths where the address can be found. 

Which directory contains the physical paths? 

A. /dev 

B. /dsk 

C. /disk 

D. /devices 

Answer: D 


Q184. A user has an entry in both of the files that manage access to the crontab command. 

What is the result when the user tries to run the crontab command? 

A. The user cannot run the command. 

B. The user can only run the command in read only. 

C. The user can run the command. 

D. Only root can run the crontab command. 

Answer: A 


Q185. Your x86-based system is running the Solaris 10 OS. You need to boot into single-user mode to carry out system maintenance. 

What should you do to get the system to boot directly into single user mode? 

A. when the Current Boot Parameters menu appears, type boot -s 

B. when the Current Boot Parameters menu appears, type b -s 

C. when the Boot Interpreter Menu appears, type init -s 

D. reboot the system from the DCA diskette 

Answer: B 


1Z0-877  exam

Avant-garde 1Z0-877 practice question:

Q186. You have been assigned the task to boot a sun4v system that has a ZFS root file system and multiple boot environments. You have been given the name of the boot environment dataset. Which command will let you boot the system with the correct BE? 

A. boot -Z 

B. bootfs 

C. findroot 

D. luactivate 

Answer: A 


Q187. You would like to turn off the svc:/network/nfs/client service, but you are not sure which other services will be affected if you turn svc:/network/nfs/client off. Which command can you use to view a list of services that depend on the svc:/network/nfs/client service? 

A. svcs -a |grep nfs 

B. svcs -x svc:/network/nfs/client 

C. svcs -D svc:/network/nfs/client:default 

D. svcs -d svc:/network/nfs/client:default 

Answer: C 


Q188. Given: 

# svcadm milestone -d svc:/milestone/multi-user:default 

Which two services do NOT start automatically? (Choose two.) 

A. the /etc/rc2_d/S99dtlogin service 

B. the /etc/rc2_d/S10lu service 

C. the /etc/rc3_d/S84appserv service 

D. the /etc/rc2_d/S90wbem service 

E. the /etc/rc3_d/S90samba service 

Answer: C,E 


Q189. A junior kernel engineer wants to test some modifications to a SPARC-based kernel. Which ok prompt command allows you to boot your workstation using the new kernel that the engineer has developed? 

A. boot -v 

B. boot -s 

C. boot -a 

D. boot -r 

Answer: C 


Q190. A client has asked you to install a Solaris 10 OS, SPARC-based workstation in a LAN that hosts no other Solaris OS workstations. Which two protocols allow for a web server to respond to this new workstation's WAN boot client requests? (Choose two.) 

A. NFS 

B. TFTP 

C. HTTP 

D. RARP 

E. HTTPS 

Answer: C,E