Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 May 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q141. You are installing a software application onto your server. The software installation notes specify that the Solaris 10 OS must have patch 104945-02 applied.  You have downloaded the patch into your /home directory and the ls command lists it as follows:  104945-02.zip You are ready to install the patches. Which answer describes the correct procedure for installing the patch? 

A. cp the patch to /var/tmp cd /var/tmp patchadd -p 104945-02 

B. /usr/bin/unzip ~/104945-02.zip patchadd 104945-02.zip 

C. /usr/bin/unzip ~/104945-02.zip cp the patch to /var/tmp cd /var/tmp;patchadd 104945-02 

D. cp the patch to /var/tmp; cd /var/tmp /usr/bin/unzip 104945-02.zippatchadd 104945-02 

Answer: D 


Q142. The ufsrestore command is used to extract the whole content of a file system (stored to tape with ufsdump) onto another file system. Which statement about inode allocation is true? 

A. The inodes are allocated such that the inode numbers after the restore are identical to the inode numbers recorded on tape, effectively overwriting inodes that had been allocated before the restore. 

B. The ufsrestore consults the inode map in each cylinder group. If an inode to be restored is already allocated, ufsrestore quits with a fail message. 

C. The ufsrestore tries to allocate inode numbers for the restored files as they are recorded on tape and evades to new, unallocated inodes whenever an inode number is already allocated in the file system. 

D. The new file system's inodes are allocated successively as the files are restored, independent of the inode numbers recorded to tape. 

Answer: D 


Q143. A new service named banner needs to be incorporated into SMF. The appropriate entries are placed in the milestones where this service is stopped and started and the service scripts are in the correct locations. 

Which command incorporates the banner service into SMF? 

A. svccfg import /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

B. svccfg add /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

C. svcadm import /var/svc/manifest/site/banner-smf.xml 

D. svcadm add /var/svc/manifest/site/banner-smf-xml 

Answer: A 


1Z0-877  exam engine

Leading 1Z0-877 sample question:

Q144. You need to perform hardware maintenance and have many users logged on. Which command do you use to give users a five-minute warning that the system is to be halted? 

A. shutdown -g300 -i0 

B. init 5 

C. poweroff 

D. shutdown -g5 -i0 

E. halt 

Answer: A 


Q145. The organization requires that file systems be backed up from a snapshot. After the file system is Based on this output, which two statements are true? (Choose two.)backed up, the two files created by the snapshot process must be removed. Which two commands should you run? (Choose two.) 

A. rm backing_store_file 

B. fssnap -d filessytem 

C. rm snapshot 

D. fssnap -r filesystem 

Answer: A,B 


Q146. The exhibit lists the boot process phases. 

Two of the phases are significantly different between the SPARC boot and a x86/x64 boot processes. The other three phases are generally the same and use a similar set of files. Select the list of phases that are similar for both SPARC and x86/x64 boot. 

A. The boot PROM phase, the kernel phase, the init phase 

B. The boot program phase, the init phase, the svc.startd phase 

C. The kernel phase, the svc.startd phase, the init phase 

D. The boot program phase, the kernel phase, the svc.startd phase 

Answer: C 


2passeasy.com

Download 1Z0-877 pdf:

Q147. As a result of a recent incident, the user4 user will not be allowed access to the crontab command. You need to remove the user's current crontab file and make an entry in the appropriate file. What two actions achieve this? (Choose two.) 

A. Place an entry in /etc/cron.d/cron.deny. 

B. Execute crontab -d user4. 

C. Place an entry in /etc/cron/cron.deny. 

D. Execute crontab -r user4. 

Answer: A,D 


Q148. You bring down a SPARC-based system to run level 0. Now you need to create a customized device alias for one of the disks. Which OBP command allows the selection of a device path and later inserts it into the command line that creates the new device alias? 

A. show-devs 

B. find-device 

C. show-disks 

D. devalias 

Answer: C 


Q149. Given/var/svc/log/network-ssh:default.log: 

[ Jan 26 16:54:28 Leaving maintenance because clear requested. ] 

[ Jan 26 16:54:28 Enabled. ] 

[ Jan 26 16:54:28 executing start method ("/lib/svc/method/sshd start") ] 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_rsa_key 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_dsa_key 

Disabling protocol version 2. Could not load hostkey or GSS-API mechanisms 

sshd: no hostkeys available -- exiting. 

[ Jan 26 16:54:28 Method "start" exited with status 1 ] 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. Users will not be able to use ssh to log into this system. 

B. The root user must generate a public/private key pair to allow the ssh service to start. 

C. The #svcadm clear ssh command will fix this problem. 

D. For the ssh service, svcs will currently show this: online 16:54:28 svc:/network/ssh:default 

E. There are host key files in /etc/ssh. 

Answer: A,B 


Q150. Given: 

online 14:21:27 svc:/network/login:rlogin 

You want to control rlogin service using rlogin FMRI (Fault Management Resource Identifier). 

Which two are compatible FMRI formats to control rlogin service? (Choose two.) 

A. rlogin 

B. /network/login:rlogin 

C. svcs:/network/login 

D. rlogin:login 

E. network/rlogin 

Answer: A,B