Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 May 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q21. The security policy for the company is that volume managment is disabled for all the systems. A user has brought a DOS-formatted diskette with files that need to be transferred to that user's home directory. Which command mounts the diskette? 

A. mount -F pcfs /dev/rdiskette /pcfs 

B. mount -F pcfs /dev/diskette /pcfs 

C. mount -F pcfs /floppy/floppy0 /pcfs 

D. mount /floppy/floppy0 /pcfs 

Answer: B 


Q22. A SPARC-based system, but you are not sure of the physical path information. Which OBP command shows you this information? 

A. show-devs 

B. probe-all 

C. probe-scsi-all 

D. printenv 

E. prtdiag -v 

Answer: A 


Q23. A host named client12 is having difficulty communicating with a heavily used server named server14. The server14 server has the ce0, ce1, ce4, and qfe4 interfaces active. The client12, admin6, and appserv5 hosts are all on a private network and access the ce4 interface on server14 exclusively and cannot access other network interfaces on server14. The appserv5 and admin6 hosts are currently generating heavy traffic to server14 due to a running batch process. Which two commands can you run on server14 to look at the network traffic generated between only client12 and server14 to assist in troubleshooting the communication issue? (Choose two.) 

A. snoop !admin6 

B. snoop -d client12 

C. snoop -d ce server14 

D. snoop -d ce4 client12 

E. snoop -d ce4 client12 server14 

F. snoop -i ce4 server14 client12 

Answer: D,E 


1Z0-877  exam topics

Improve 1Z0-877 exam answers:

Q24. A server is reconfigured and has a number of software applications added and some new scripts. They do NOT execute properly at boot. The messages at boot time indicate that SMF considers the repository corrupt. You decide to restore the SMF database file from last night's backup. 

Which file needs to be restored from the backup? 

A. /etc/svc/config/repository.db 

B. /etc/svc/repository.db 

C. /etc/repository.db 

D. /etc/svc/svc_repository.db 

Answer: B 


Q25. When creating a ZFS file system, which of the following scenarios are not recommended? 

A. Drives should not be partitioned with both UFS and ZFS file systems. 

B. A disk that is used as a swap or dump device should not be used for a ZFS file system. 

C. Constructing ZFs file system on top of LUNs that are created from hardware RAID arrays. 

D. Constructing ZFS file systems on top of software based volume managers such as SVM meta devices. 

Answer: D 


Q26. When modifying the Solaris boot behavior on an x86-based server, the modification can be permanent or temporary. Which describes the procedure used to change the boot behavior temporarily, for a single boot cycle, until the next time that the system is booted? 

A. Edit the bootenv.rc file with the temporary boot command. 

B. Use the kernel command to set the temporary boot command. 

C. Use the eeprom command to set the temporary boot command. 

D. Modify the boot_archive file with the temporary boot command. 

E. Use the bootadm command to set the temporary boot command. 

Answer: B 


2passeasy.com

Approved 1Z0-877 training materials:

Q27. A colleague has been assigned the task of exporting a ZFS pool and importing it on another system. Your colleague has noticed that other ZFS 15. Examine the exhibit. 

You need to know which file systems are currently mounted, select the command that would give you the information. 

A. zfs list 

B. zfs get mountpoint rpool 

C. zfs mount 

D. zfs mount -a 

Answer: C 


Q28. User fred complains about not being able to access the contents of the /export/share/orders file. You check the permissions of the file with ls: 

# ls -l /export/share/orders 

-rw-rw-r--+ 1 root root 3441 Jan 25 16:06 /export/share/orders 

Why is fred unable to access the contents of this file? 

A. User fred is NOT in group root. 

B. The account for fred is expired. 

C. User fred does not have permission to read files owned by root. 

D. The ACL on this file denies fred access. 

Answer: D 


Q29. To save time configuring some custom network facilities, a junior administrator in your company attempts to copy some entries from the /etc/inetd.conf file on a Solaris 8 OS server into the /etc/inetd.conf on a Solaris 10 OS server. The junior administrator is unable to determine why services do not start. Which two commands can you run on the Solaris 10 OS server to start the services? (Choose two.) 

A. inetconv -f 

B. inetcfg -i /etc/inetd.conf 

C. inetcfg -o /etc/inetd.conf 

D. inetconv -f -i /etc/inetd.conf 

E. inetconv -forceimport -o /etc/inetd.conf 

Answer: A,D 


Q30. There is a requirement to create a new UFS file system. This particular file system will only have a small number of files. To maximize the space available, you want to create one inode for every 16, 384 bytes of data space. 

Which command can achieve this? 

A. newfs -c 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

B. mkfs -i 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

C. mkfs -c 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

D. newfs -i 16384 /dev/rdsk/c1t2d0s0 

Answer: D