Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2021 May 1Z0-877 Study Guide Questions:

Q201. You determine that a certain user, user1, is using excessive disk space. To achieve the best space reduction with minimum effort, you want to gather information to help user1 decide which files or directories to back up. You also want to illustrate that user1 is using more space than others. Which two commands would achieve this? (Choose two.) 

A. ls -alR /export/home/user1 

B. du -hs /var/opt 

C. du -h /export/home/user1 

D. df -h 

E. quot -f /dev/dsk/<device> 

Answer: C,E 


Q202. A user is trying to insert a CD-ROM on their system to access data sent by a customer, but the CD-ROM is failing to mount automatically. Which two commands do you need to perform to ensure the correct process is running and then restart it if required? (Choose two.) 

A. mount cd 

B. mount cdrom 

C. svcs -p | grep vold 

D. svcs -p | grep volmgt 

E. /etc/init.d/vold start 

F. /etc/init.d/volmgt start 

Answer: C,F 


Q203. The print server on the network has one print spooler defined, called printer1. You have a requirement to modify the shell script that actually sends the jobs associated with printer1 to the printer. 

Which file should you modify? 

A. /etc/printers.conf 

B. /var/spool/lp/requests/printer1 

C. /etc/lp/interfaces/printer1 

D. /usr/lib/lp/postscript/postprint Which two are compatible FMRI formats to control rlogin service? (Choose two.) 

Answer: C 


2passeasy.com

Far out 1Z0-877 free exam:

Q204. You want to install Solaris 10 OS on the x86 system that you built yourself. Which configuration meets the minimal requirements for installation? 

A. x86 32-bit platforms (1200 megahertz or faster processor is recommended) 64 megabytes of memory minimum recommended 2-3 gigabytes of disk space (depending on what software groups are installed) Access to a BIOS-supported bootable CD-ROM/DVD drive or a floppy drive and a CD-ROM/DVD drive Keyboard, 8 megabit video RAM, monitor, and mouse 

B. x86 32-bit platforms (120 megahertz or faster processor is recommended and hardware floating-point support is required), or AMD Opteron, AMD Athlon, and Intel EM64T 64-bit processors 256 megabytes of memory minimum recommended 5 to 7 gigabytes of disk space (depending on what software groups are installed) Access to a BIOS-supported bootable CD-ROM/DVD drive or a floppy drive and a CD-ROM/DVD drive or a JumpStart PXE installation server (PXE BIOS support is required) HCL compatible keyboard, graphics card, monitor, and mouse 

C. x86 32-bit platforms (90 megahertz or faster processor is recommended and hardware floating- point support is required), or AMD Opteron, AMD Athlon, and Intel EM64T 64-bit processors 128 megabytes of memory minimum recommended 40 gigabtyes of disk space (depending on what software groups are installed) Access to a BIOS-supported bootable CD-ROM/DVD drive or a floppy drive and a CD-ROM/DVD drive Keyboard, monitor, and mouse 

D. x86 32-bit platforms (120-megahertz or faster processor is recommended and hardware floating-point support is required), or AMD Opteron, AMD Athlon, and Intel EM64T 64-bit processors 128 megabytes of memory minimum recommended 

2.4 gigabtyes of disk space (depending on what software groups are installed) Access to a BIOS supported bootable CD-ROM/DVD drive or a floppy drive and a CD-ROM/DVD drive PXE compatible keyboard, monitor, and mouse 

Answer: B 


Q205. A disk is returned from the accounts department for reformatting, using their predefined disk layout. 

Which two commands in the partition sub-menu load the predefined table and commit it to the disk? (Choose two.) 

A. name 

B. choose 

C. select 

D. label 

E. modify 

Answer: C,D 


Q206. Given: 

Which two statements are true ? (Choose two.) 

A. The PID of cron is 156. 

B. The process cron has the privileged user id. 

C. Running pkill -KILL `pgrep cron` kills cron. 

D. The process cron is logging to /var/spool/cron/atjobs. 

E. The process cron is using /var/cron/log as the working directory. 

Answer: A,B 


2passeasy.com

Validated 1Z0-877 prep:

Q207. Your company has multiple sites and has decided to use WAN boot installations using the current infrastructure. Which two actions protect the integrity of the installation? (Choose two.) 

A. Install from a Flash archive. 

B. Use private keys to authenticate and encrypt data. 

C. Install from an anonymous ftp server. 

D. Configure digital certificates and transmit the installation data and files over a secure HTTP connection. 

Answer: B,D 


Q208. Every user's home directory is located in the /export/home file system as /export/home/<username>. The output from df -h shows the user's home file system filling up: Which command would display disk usage by user? 

A. du -h /export/home 

B. df -k /export/home/* 

C. ls -lR /export/home 

D. du -sh /export/home/* 

Answer: D 


Q209. You inherited a large number of disks from another department and installed them in your server. You want to prepare them for use on your system by removing partition information but not destroy the VTOC. You decide to write a script to automate the task. Which command should you use to achieve this? 

A. format <device> 

B. prtvtoc /dev/rdsk/<device>s2  

C. fmthard -s /dev/null /dev/rdsk/<device>s2 

D. dd if=/dev/zero of=/dev/rdsk/<device>s2 bs=512 count=1 

Answer: C 


Q210. A snapshot of the /export/project file system has been taken. Prior to backing up the file system, you need to check to see if certain files are on the snapshot. The snapshot needs to be mounted to check for these files. Which command will mount the snapshot? 

A. mount -F ufs -o ro /dev/fssnap/0 /check 

B. mount -F ufs -o rw /dev/fssnap/0 /check 

C. mount -F ufs -o ro /export/project /check 

D. mount -F ufs -o rw /export/project /check 

Answer: A