Approved of 1Z0-878 exam price materials and resource for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-878 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II exam Today!

2021 May 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q41. Your system is newly built and has a default set up. When you add an account using roleadd, what is the default shell? 

A. /usr/bin/sh 

B. /usr/bin/ksh 

C. /usr/bin/pfsh 

D. /usr/bin/prsh 

E. /usr/bin/pfjsh 

F. /usr/bin/prksh 

Answer: C 


Q42. A server providing only boot services for SPARC systems is configured on your local network. This server does NOT support DHCP. A root/install server is configured on another system. 

You boot a SPARC JumpStart client on the network using the following command : 

boot net -install For which three protocols must the boot server answer requests, to allow this client to install? (Choose three.) 

A. NIS B. FTP C. DNS D. TFTP 

E. RARP 

F. BOOTP 

Answer: D,E,F 


Q43. While you attempt to NFS mount the /export/home directory from host potato onto mount point /data on host tomato, the following error appears: # mount /data nfs mount: potatoe: : RPC: Unknown host The /etc/hosts file on tomato contains the following: # Internet host table 

127.0.0.1 localhost 

10.7.8.11 tomato 

10.7.8.12 potato 

10.7.8.13 lettuce 

The /etc/vf stab on tomato contains the following (unrelated lines are omitted): 

What three actions can be taken to mount the file system successfully? (Choose three.) 

A. Create an entry in /etc/aliases: potato potatoe 

B. Type the command: # moun t pota to:/export/home 

C. Comment out the entry in /etc/vf stab, and then execute # mountall 

D. Change potatoe to potato in /etc/vfstab, and then execute # mount /data 

E. Change potato to potatoe in the /etc/hosts file, and then execute 

# mount /data 

F. Type the command: 

# mount —F nfs —o soft,bg potato:/export/home /data 

Answer: D,E,F 


2passeasy.com

Replace 1Z0-878 free practice test:

Q44. systemA mounts a NFS file system located on systemB as follows: 

/data on systemB:/data/dbase remote/read/write/setuid/devices/xa11r/dev=4c00003 

systeniB mounts an NFS file system located on systemA as follows: 

/data on systemA:/data/dbase remote/read/write/setuid/devices/xa11r/dev=4c00003 

After a power outage, both systems tried booting at the same time and would not boot up to a login prompt. Upon further investigation, both systems were stopping at the point where the NFS mount was trying to be established. Which answer provides a solution to correct this problem? 

A. On systemA, mountthe NFS file system as follows: 

mount -o bg systemB: /data/dbase /data and on systemB, mount the NFS file system as follows: 

mount —o bg systemA:/data/dbase /data 

B. On systemA, mountthe NFS file system as follows: 

mount -o nointr systemB: /data/dbase /data and on systemB, mount the NFS file system as 

follows: mount —o nointr systemA:/data/dbase /data 

C. On systemA, mountthe NFS file system as follows: 

mount -o sof t systemB: /data/dbase /data and on systemB, mount the NFS file system as follows: 

mount —o sof t systemA:/data/dbase /data 

D. On systemA, mountthe NFS file system as follows: 

mount -F nfs -o nologging systemB:/data/dbase /data and on systemB, mount the NFS file system 

as follows: mount —F nfs —o nologging systemA:/data/dbase /data 

Answer: A 


Q45. Which two statements are true about a zone without a network interface? (Choose two.) 

A. The zone cannot be booted. 

B. The zone can be accessed through zlogin. 

C. The zone needs to be reconfigured if a network interface is added. 

D. The zone needs to be reinstalled when a network interface is added. 

E. The zone can be accessed through the loopback network from the global zone. 

Answer: B,C 


Q46. With the Solaris OS, you are required to reserve swap space prior to executing any process. This requires the available of swap space. The required amount of swap space varies from system to system. Which two statements about available swap space requirements are true? (Choose two.) 

A. It does not require physical disk space. 

B. It must be twice as large as the installed physical RAM. 

C. It must be sufficient to supplement physical RAM to meet the needs of concurrently running processes. 

D. It must be spread across all the installed disks in the system. If there are two disks in the system, there must be a swap slice on each disk. 

E. It must be spread across all the controllers installed in the system. If the system has two controllers, each controller must have a disk with a swap slice. 

Answer: A,C 


2passeasy.com

Actual 1Z0-878 guidance:

Q47. You run an IT department and are responsible for purchasing hardware within a given budget. You are aware that 70 gigabytes of data housed in a series of traditional disk slices is becoming critical to the business. 

You decide to mirror the data, but have concerns about write performance. You can purchase the disk space to mirror the data. 

What configuration enhancement will achieve the best write performance? 

A. arranging for the mirror to consist of just two disks 

B. using RAID 5 to hold the data in each half of the mirror 

C. striping the data across the disks in each half of the mirror 

D. concatenating the data across the disks in each half of the mirror 

Answer: C 


Q48. Which three statements are true about soft partitions? (Choose three.) 

A. An unlimited number of soft partitions can be created from a volume. 

B. A soft partition can be grown to use any available space on a volume. 

C. Soft partitions can be extended without moving or destroying data on other soft partitions. 

D. A soft partition can be included in a volume and directly accessed simultaneously by an application. 

E. Soft partitions are an alternative to Solaris Volume Manager software volumes for organizing disk storage. 

F. Soft partitions provide a mechanism for dividing large storage spaces into smaller, more manageable sizes. 

Answer: B,C,F 


Q49. During system installation, the root password is NOT specified in the sysidcfg file. What action does the JumpStart client take? 

A. The password is left blank. 

B. The client prompts the user for the password. 

C. The client gets the password from the boot server. D. The client gets the password from the install server. E. The client gets the password from the name service. 

Answer: B 


Q50. Which of the following answers describe features found in Solaris Zones? (Choose two.) 

A. Zones can share the same network interface yet each zone has its own dedicated IP address. 

B. Zones can be rebooted independently of one another -other zones are unaffected by the reboot. 

C. An administrator logged into the global zone cannot view the activity of applications in other zones-each zone is completely isolated from the others. 

D. Solaris packages are always installed in the global zone and then distributed to each non-global zone to allow all application to be patched from a central location. 

Answer: A,B