Exam Code: 1Z0-878 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-878 Exam.

2021 Jun 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q101. Which two are valid host names in /etc/inet/hosts? (Choose two.) 

A. 21a 

B. Twenty1a 

C. twenty one a 

D. bldg1-floor2-room3 

E. abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 

Answer: B,D 


Q102. A new system administrator edited the /etc/dfs/dfstab file and added two share commands. Previously, the /etc/dfs/dfstab file had no entries. The administrator assumed that the NFS shares would be immediately available when the edits were completed. This did not happen and the administrator has come to you for assistance. 

Given a default system configuration, which command must be run to make the NFS shares available to clients, without rebooting the server? 

A. /usr/bin/nfsd -t 6 

B. svcadm enable nfs/server 

C. svcadm enable nfs/client 

D. /usr/bin/nfs.server start 

E. /etc/rc3.d/S15nfs.server start 

Answer: B 


Q103. What are two functions of the check script? (Choose two.) 

A. creates the rules file 

B. creates the profile files 

C. verifies the syntax of the rules and profile files 

D. verifies the syntax of the begin and finish scripts 

E. creates the rules.ok file if there are no syntax errors 

Answer: C,E 


1Z0-878  question

Renew 1Z0-878 latest exam:

Q104. The Name Service databases notify the ncsd daemon to update its cache as needed. When the cache becomes out of date, which command can you use to force the ncsd daemon to update its cache? 

A. svcadm restart system/name-service—cache:default 

B. pkill -HUP ncsd 

C. scvadm disab1e system/ncsd:default 

D. svcadm enab1e system/ncsd:default/ncsd —flush 

Answer: A 


Q105. During the system identification process, which three can be retrieved from a naming service? 

 (Choose three.) 

A. IP address 

B. host name 

C. name server 

D. name service 

E. domain name 

F. network interface 

Answer: A,B,D 


Q106. What are two beneficial features of soft partitions? (Choose two.) 

A. They allow a single large volume to be subdivided into more than eight segments. 

B. They improve throughput by scattering access across multiple physical volumes. 

C. They allow multiple physical volumes to be combined into a single logical volume. 

D. They allow the file system to grow as the underlying volume size increases without moving or destroying the data already stored on it. 

E. They allow a file system to grow beyond the limits of the underlying physical volume. 

F. They provide a more reliable method for storing data and improving availability. 

Answer: A,D 


2passeasy.com

Approved 1Z0-878 lab:

Q107. You are setting up local zones on your system. Once they are set up, you want to check that the daemons that are required by the zones are working. 

Which two daemon are started when the zone is booted? (Choose two.) 

A. zsched 

B. zonemon 

C. zoneadmd 

D. zonesched 

Answer: A,C 


Q108. You are configuring a system on a public network. Because of the risk of other systems snooping network traffic and obtaining login and password information that is sent in clear text, you want to force users who access this system remotely to use ssh instead of telnet. To do this, you want to disable in.telnetd. Which two commands accomplish this? (Choose two.) 

A. inetadm -d svc:/network/telnet 

B. inetd delete svc:/network/telnet 

C. svcadm disable svc:/network/telnet 

D. inetadm delete svc:/network/telnet 

E. svcadm destroy svc:/network/telnet 

F. grep -v in.telnetd /etc/inetd.conf > /etc/inetd.conf 

Answer: A,C 


Q109. When you create a non-broadcast NIS client, which four tasks do you need to accomplish manually? (Choose four.) 

A. ypinit -c 

B. svcadm enable nis/client C. svcadm enable nis/server D. svcadm enable rpc/keyserv 

E. mkdir /var/yp/`domainname` 

F. setting the domain name of the system 

G. adding the host name and address information of the NIS servers to /etc/inet/hosts 

Answer: A,B,F,G 


Q110. A disk drive fails in the production server and the database is down for three days while a new drive is installed and the database is recovered from tape. You must mirror the /opt file system without ordering any additional hardware. Given the size of the /opt file system: 

# df -h Filesystem size used avail capacity Mounted on /dev/dsk/c0t0d0s5 5.1G 1.2G 3.9G 24% /opt The following disk slices are available for use: 

c0t0d0s4 5.18 GB c1t0d0s1 1.24 GB c1t0d0s2 8.43 GB c1t0d0s4 1.19 GB c1t0d0s6 6.00 GB 

A. c1t0d0s1 

B. c1t0d0s2 

C. c0t0d0s4 

D. c1t0d0s4 

E. c1t0d0s6 

Answer: B