Exam Code: 1Z0-878 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-878 Exam.

2021 Jun 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q11. The security administrator wants to assign user bob to a netsec role so that the user can run the ifconfig and snoop commands with a rights profile named NSM. 

Which entries are contained in the /etc/security/exec_attr file after the required RBAC configuration is implemented? 

A. NSM:bob:cmd:::/sbin/ifconfig:uid=0 NSM:bob:cmd:::/usr/sbin/snoop:uid=0 

B. NSM:root:cmd:::/sbin/ifconfig:uid=0 NSM:root:cmd:::/usr/sbin/snoop:uid=0 

C. NSM:suser:cmd:::/sbin/ifconfig:uid=0 NSM:suser:cmd:::/usr/sbin/snoop:uid=0 

D. NSM:netsec:cmd:::/sbin/ifconfig:uid=0 NSM:netsec:cmd:::/usr/sbin/snoop:uid=0 

Answer: C 


Q12. How many data sources can be specified in the Name Service Switch file for each of the data types? (Choose two. 

A. only one 

B. a minimum of two 

C. a minimum of one 

D. a maximum of four 

E. a maximum depending on the data type 

F. a maximum depending on the system type 

Answer: A,D 


Q13. Suns patch access policy requires a service plan for obtaining all OS patches. Which types of patches are available for those users that do not have an active Sun service plan? (Choose three.) 

A. Security updates 

B. Data integrity updates 

C. Kernel update patches 

D. Hardware driver updates 

E. Recommended patch cluster 

F. All patches as long as they are obtained using one of Suns patch management tools. 

Answer: A,B,D 


1Z0-878  exam engine

Latest 1Z0-878 free practice questions:

Q14. Which service is started at boot time, instead of on demand? 

A. ping B. walld C. telnet D. sprayd 

E. mountd 

F. rpcbind 

Answer: E 


Q15. On a system with a number of zones installed, all zones are NIS clients of the global zone. A second NIS domain is required. Which statement is true? 

A. Non-global zones can only be DNS clients. 

B. This is NOT possible. Only one NIS server can run on a system and all zones need to be NIS clients of the same domain. 

C. The administrator can create a new zone with a second NIS server. Each zone is free to pick its own domain name. 

D. Zones can be in different NIS domains, but you can run only one NIS server on one system. 

Answer: C 


Q16. You are configuring a jumpstart server, as part of that configuration you need to add some files after the install completes. Select from the list the file that will contain the name of a script that will run upon completion of the jumpstart installation. 

A. rules file 

B. profile file 

C. sysidcfgfile 

D. postconfigfil 

Answer: C 


2passeasy.com

High quality 1Z0-878 :

Q17. When the Name Service Cache Daemon (nscd) is running, and the hosts cache is enabled, what is the result of manually modifying the 

/etc/inet/hosts file? 

A. The nscd is restarted automatically. 

B. The hosts cache is immediately updated to reflect the change. 

C. The nscd exits and the message error code 1 is sent to sysiogd. 

D. The hosts cache is invalidated upon the next call to the nscd daemon. 

Answer: D 


Q18. A junior administrator is having difficulty getting a service installed and configured on a Solaris 10 OS and has asked for assistance. The service must be started automatically from inetd. 

The installation script places entries appropriate to the service in /etc/inetd.conf and they are formatted correctly. The service does NOT start on demand and the administrator has issued several pkill -HUP inetd commands. This same service installs and works fine on a Solaris 9 OS. There are no problems with the binaries associated with the service. What command must be run to configure and enable this service on the Solaris 10 OS? 

A. reboot 

B. inetadm -l 

C. inetconv -e -f 

D. inetadm -e /etc/inetd.conf 

Answer: C 


Q19. You are preparing to install Solaris 10 OS on a number of machines. One of the available installation strategies utilizes JumpStart. 

Which three are advantages of using JumpStart to install Solaris 10 OS? (Choose three.) 

A. Different types of systems can be installed easily. 

B. It allows installation of Solaris 10 without rebooting. 

C. It allows automatic installation of Solaris 10 OS and unbundled software. 

D. It is widely supported by third-party vendors as a preferred installation method of their applications. 

E. It avoids the lengthy question-and-answer session that is part of an interactive installation process. 

Answer: A,C,E 


Q20. Which statement is true about the number of data sources that can be specified in the Name Service Switch file for each of the data types? (Choose two.) 

A. A minimum of one can be specified. 

B. A minimum of two can be specified. 

C. A maximum of four can be specified. 

D. The maximum number that can be specified depends on the data type. 

E. The maximum number that can be specified depends on the system type. 

Answer: A,D