Real of 1Z0-878 pdf exam materials and dump for Oracle certification for IT candidates, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-878 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II exam Today!

2021 May 1Z0-878 Study Guide Questions:

Q111. You are creating a RAID-5 volume. You have several drives available to use. Which configuration allows the volume to remain available and online in case of a failure of the c3 controller? 

A. c1t0d0, c3t0d0, c3t1d0 

B. c3t1d0, c3t1d1, c3t1d2 

C. c0t0d0, c3t0d0, c4d0d0 

D. c3t1d0s0, c3t1d0s1, c3t1d0s3 

Answer: C 


Q112. Which three statements are true about well-known ports? (Choose three.) 

A. They must be agreed upon by all users. 

B. They are listed in /etc/inet/services. 

C. They are published by the Central Authority. 

D. They change assignments between reboots. 

E. The assignments are generated on demand by the Central Authority. 

Answer: A,B,C 


Q113. When you try to NFS mount a directory from the NFS server pepper to the NFS client paprika, the following error occurs: 

# mount -F nfs pepper:/export/home /data 

NFS server pepper not responding, still trying 

Which troubleshooting step is used to correct this error? 

A. on the NFS server pepper, run the command: # dfmounts 

B. on the NFS client paprika, ping the NFS server: # ping pepper 

C. on the NFS client paprika, run the command: # dfshares paprika 

D. on the NFS client paprika, run the command: # ps -ef |grep nfsd 

E. on the NFS client paprika, run the command: # ps -ef |grep mountd 

Answer: B 


1Z0-878 test

Down to date 1Z0-878 exam cost:

Q114. The Solaris 10 OS supports the sharing of remote file resources and presents them to users as if they were local files and directories. The primary distributed file system (DFS) type supported by Solaris 10 OS is NFS. 

Which three statements are true about NFS as supported by Solaris 10 OS? (Choose three.) 

A. The NFS server supported by Solaris 10 OS uses TCP exclusively. 

B. An NFSv4-capable server can communicate with clients that use NFSv3 or earlier. 

C. NFS uses the Remote Procedure Call (RPC) method of communication. 

D. The NFS server supported by Solaris 10 OS can only communicate with clients using NFSv4. 

E. The Solaris 10 OS uses NFSv4 by default when sharing a directory or accessing a named file. 

F. The NFS server on Solaris 10 OS is started at bootup and is configured by modifying the /etc/rc.local file. 

Answer: B,C,E 


Q115. Your have replaced a server and now you need to move the production zone from the old server to the new server. The zone is currently installed in the /zones/production directory and will be moved to the same directory on the new system. The following describes the process of migrating the production zone from systemAto systemB. Which steps are unnecessary to complete this process? (Choose two) 

A. systemA# zoneadm —z production halts 

B. systemA # zoneadm —z production detach 

C. Use a backup utility to backup the /zones/production directory and then extract the backup to the new directory. 

D. zoneadm —z work—zone uninstall 

E. systemB# zonecfg —z production 

F. systemB# zoneadm —z work—zone attach 

G. zonecfg —z work—zone delete 

Answer: D,G 


Q116. Given the following command: 

flarcreate -n archive -R / -e flash flash 

What is the archive argument? 

A. It is the format of the created file. 

B. It is the text name to be placed into the archive file. 

C. It is the directory name in which to place the archive file. 

D. It is the name of the archive file created in the current directory. 

Answer: B 


1Z0-878 free practice exam

Validated 1Z0-878 dumps:

Q117. The system administrator needs to create a new role named adminuser and assign the following authorizations to the adminuser role: 

Solaris.admin.logsvc.purge 

Solaris.admin.usermgr.pswd 

Solaris.system.shutdown 

Solaris.admin.fsmgr.write adminuser 

Which command would the system administrator issue to create the adminuser role? 

A. roleadd -m -d /export/home/adminusr -c "admin assistant" -A Solaris.admin.logsvc.purge,Solaris.admin.usermgr.pswd,Solaris.system.shutdown,Solaris.admin.f smgr.write adminuser 

B. useradd -d /export/home/adminusr -c "admin assistant" -P Solaris.admin.logsvc.purge,Solaris.admin.usermgr.pswd,Solaris.system.shutdown,Solaris.admin.f smgr.write adminuser 

C. useradd -m -d /export/home/adminusr -c "admin assistant" -A Solaris.admin.logsvc.purge,Solaris.admin.usermgr.pswd,Solaris.system.shutdown,Solaris.admin.f smgr.write adminuser 

Answer: A 


Q118. Only local system files are used during the boot process to configure the system for local Ethernet LAN connectivity. 

Immediately after reboot the ifconfig -a command displays: 

lo0: flags=1000849<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST,IPv4> mtu 8232 index 1 inet 

127.0.0.1 netmask ff000000 

Which local network configuration file is missing? 

A. /etc/ethers 

B. /etc/netmasks 

C. /etc/networks 

D. /etc/inet/hosts 

E. /etc/hostname.interface 

Answer: E 


Q119. You are working on a system connected to the network. You attempt to NFS mount a directory: 

# mount host1:/usr/share/man /usr/share/man 

Your system displays the following message: 

nfs mount: host1: : RPC: Program not registered 

nfs mount: retrying: /usr/share/man 

What can you do to solve this problem? 

A. ensure that nfsd is running on the local system 

B. ensure that mountd is running on the NFS server 

C. send a HUP signal to the rpcbind process the local system 

D. use rpcinfo -p to ensure that the mount command is registered with rpcbind 

Answer: B 


Q120. Which statement correctly describes the following output? 

# metadb 

flags first blk block count 

a u 16 8192 /dev/dsk/c1t1d0s0 

A. The first volume is 8192 blocks in size. 

B. The state database replica is 4 megabytes in size. 

C. This site has followed the Sun guidelines for replicas. 

D. The slice c1t1d0s0 has 8192 disk blocks of free space. 

Answer: B