Youll get the particular detailed reason whenever you deal with troubles in your 1Z0-879 examine. Pass4sure supply you the particular 1Z0-879 Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam blueprint legibly within the 1Z0-879 places. These are greatly saving the expenses to get acquainted with the particular Oracle classes.

2021 Jun 1Z0-879 exam question

Q361. Exhibit: 

# zonecfg -z heston-z2 info zonepath: /export/zones/heston-z2 autoboot: true pool: net: address: 192.29.97.111/24 physical: ce0 # df -lh Filesystem size used avail capacity Mounted on /dev/dsk/c1t0d0s0 7.9G 3.2G 4.6G 41% / /devices 0K 0K 0K 0% /devices ctfs 0K 0K 0K 0% /system/contract proc 0K 0K 0K 0% /proc mnttab 0K 0K 0K 0% /etc/mnttab swap 14G 584K 14G 1% /etc/svc/volatile objfs 0K 0K 0K 0% /system/object fd 0K 0K 0K 0% /dev/fd swap 14G 7.1M 14G 1% /tmp swap 14G 72K 14G 1% /var/run /dev/dsk/c1t2d0s0 7.9G 3.1G 4.7G 41% /altroot.c /dev/dsk/c1t1d0s0 7.9G 3.1G 4.7G 41% /altroot.b /dev/dsk/c1t3d0s0 7.9G 3.1G 4.7G 41% /altroot.d /dev/dsk/c1t0d0s6 9.8G 9.9M 9.6G 1% /var/crash /dev/dsk/c1t0d0s5 7.9G 24M 7.8G 1% /var/core /dev/md/dsk/d100 77G 3.2G 73G 5% /export/zones # 

Which three statements are true about the zone configuration shown in the exhibit? 

A. It is a Sparse Root zone. 

B. It has exclusive use of ce0. 

C. It shares ce0 with the global zone. 

D. The IP address for this zone is 192.29.97.111. 

E. It shares (inherits) all file systems with the global zone. 

F. It does NOT share (inherit) any file systems with the global zone. 

Answer: C,D,F 


Q362. You administer a growing network of systems, each using an /etc/inet/hosts file to identify IP addresses of other systems. You find that it is difficult to keep each system's /etc/inet/hosts file up to date. What are three solutions to this problem? (Choose three.) 

A. configure your network to use NIS B. 

configure your network to use FTP C. 

configure your network to use NFS D. 

configure your network to use DNS E. 

configure your network to use LDAP 

F. configure your network to use Solaris Volume Manager software 

Answer: A,D,E 


Q363. The company has upgraded the hardware and the new workstations have sufficient disk space to store the online man pages, rather than sharing them from the server. Which is the minimum Solaris OS software group that contains the man pages? 

A. SUNWClib B. SUNWCreq C. SUNWCprog D. SUNWCman 

Answer: C 


Q364. Given the following output from a dumpadm command: 

# dumpadm 

Dump content: kernel pages 

Dump device: /dev/dsk/c0t0d0s1 (swap) 

Savecore directory: /var/crash/wm13w1 

Savecore enabled: yes 

Which statement is correct? 

A. The dump device is also a swap device. 

B. Crash dumps are written to the /var/crash/wm13w1 file. 

C. The system dumps the whole content of memory to the dump device. 

D. The savecore command will run as the system shuts down following a panic. 

Answer: A 


Q365. Following a security and standards audit at your company, management now requires that all Solaris OS servers adopt an EFI label. Some of your systems contain disks less than 1 terabyte. What command should you run to select and enable an EFI label for those disks? 

A. You cannot have EFI labels on disks less than 1 terabyte. 

B. format -d EFI 

C. format -e 

D. prtvtoc -s 

E. fmthard -s EFI 

Answer: C 


1Z0-879  free exam

Leading 1Z0-879 exams:

Q366. This file contains information used to drive the WAN Boot process. WAN Boot uses information contained in this file to determine file paths, encryption, signing policies, and other characteristics of the operating environment. 

Which file is it? 

A. sysidcfg 

B. wanboot-cgi 

C. bootlog-cgi 

D. wanboot.conf 

Answer: D 


Q367. You have determined that it is unnecessary to save all core files generated by your system. You would only like to save core files generated by applications that are executed from the /usr/bin directory. Which command configures the system to produce core files in the global repository only if the executables were run from the /usr/bin directory? 

A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: A 


Q368. Which two statements are true about a zone without a network interface? (Choose two.) 

A. The zone cannot be booted. 

B. The zone can be accessed through zlogin. 

C. The zone needs to be reconfigured if a network interface is added. 

D. The zone needs to be reinstalled when a network interface is added. 

E. The zone can be accessed through the loopback network from the global zone. 

Answer: B,C 


Q369. You would like to turn off the svc:/network/nfs/client service, but you are not sure which other services will be affected if you turn svc:/network/nfs/client off. Which command can you use to view a list of services that depend on the svc:/network/nfs/client service? 

A. svcs -a |grep nfs 

B. svcs -x svc:/network/nfs/client 

C. svcs -D svc:/network/nfs/client:default 

D. svcs -d svc:/network/nfs/client:default 

Answer: C 


Q370. You already have a storage pool named datapool on c1t1d0 and you need to create a new file system for storing data. Which command is used to create a ZFS file system named cad_data in that storage pool? 

A. zfs create datapool/cad_data 

B. zfs create cad_data datapool 

C. zpool create datapool/cad_data 

D. zfs create datapool/cad_data; newfs -F zfs  

Answer: A