It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-879 exam by using Virtual Oracle Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam questuins and answers. Immediate access to the Abreast of the times 1Z0-879 Exam and find the same core area 1Z0-879 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2021 Sep 1Z0-879 exam prep

Q161. A server has not had any changes made to the configuration of the standard system login accounts. It has a number of tape devices attached to it. The server is the only system on the local network that has tape devices. A file must be configured to allow backups. Which file must be correctly configured on the system with the tape devices attached to enable the other system to successfully perform its backup? 

A. /.rhosts 

B. /etc/hosts.equiv 

C. /etc/rmt/tape.conf 

D. /etc/hostname.rmt0 

Answer: A 


Q162. You are preparing to install several UltraSPARC machines that will function as servers using JumpStart. Since these machines are servers, you want to disable the power management feature of Solaris 10 OS during installation. What JumpStart configuration technique must you use to disable power management during a JumpStart installation? 

A. add the line powermanagement=FALSE to the sysidcfg file 

B. add the line powermanagement FALSE to the profile file 

C. create a finish script containing the line touch /a/noautoshutdown 

D. There is no way to disable power management if you are using JumpStart. 

Answer: D 


Q163. Your x86-based system has a ZFS file system named /files on the c0d1 drive. You want to rename this file system, so that every time the system boots, it is automatically mounted under the name /data. Which answer describes how to change the ZFS file system name from /files to /data? 

A. zfs set mountpoint=/data data 

B. zfs destroy files;zfs create /data 

C. zfs destroy -f files; zpool create data c0d1 

D. Create a directory named /data, then change /files to /data in the /etc/vfstab file. 

Answer: A 


Q164. You are preparing to install Solaris 10 OS on a number of machines. One of the available 

installation strategies utilizes JumpStart. 

Which three are advantages of using JumpStart to install Solaris 10 OS? (Choose three.) 

A. Different types of systems can be installed easily. 

B. It allows installation of Solaris 10 without rebooting. 

C. It allows automatic installation of Solaris 10 OS and unbundled software. 

D. It is widely supported by third-party vendors as a preferred installation method of their 

applications. 

E. It avoids the lengthy question-and-answer session that is part of an interactive installation process. 

Answer: A,C,E 


Q165. The Name Service databases notify the ncsd daemon to update its cache as needed. When the cache becomes out of date, which command can you use to force the ncsd daemon to update its cache? 

A. svcadm restart system/name-service—cache:default 

B. pkill -HUP ncsd 

C. scvadm disab1e system/ncsd:default 

D. svcadm enab1e system/ncsd:default/ncsd —flush 

Answer: A 


2passeasy.com

Updated 1Z0-879 real exam:

Q166. You have three applications from three different vendors, but only one system to run them on. Each application will require different OS patches to be installed. The problem you will encounter, if you load all of these applications on the same server, is that the vendor will not support the application if it runs on anything but the recommended environment. Which answer provides a solution? 

A. Zones will not work in this scenario - use domains. 

B. Run each application in a separate non-global zone. Patch the non-global zones with the most current patch versions. 

C. Run each application in a zone. Install one application in the global-zone and patch it with the most current patch versions allowed. Do not patch the non-global zones. 

D. Run each application in a separate non-global zone. Patch each zone separately. 

Answer: D 


Q167. Which of the following answers describe the requirements for performing a Solaris Live Upgrade? (Choose three.) 

A. Only SPARC-based systems can perform a Solaris Live Upgrade. 

B. When you create an inactive boot environment, / (root) can be located on a Veritas Volume Manager volume (VxVM). 

C. There must be enough space to use the lucreate command to create separate file systems for root (/) and / kernel. 

D. None critical file systems must be on the same physical disk as the critical file systems to be shared between boot environments. 

E. When you create an inactive boot environment, / (root) can be on different physical disk or the same disk as the active root (/) file system. 

F. The release of the Solaris Live Upgrade packages you use to perform live upgrade tasks must match the release of the OS you are upgrading to. 

Answer: B,E,F 


Q168. Given/var/svc/log/network-ssh:default.log: 

[ Jan 26 16:54:28 Leaving maintenance because clear requested. ] 

[ Jan 26 16:54:28 Enabled. ] 

[ Jan 26 16:54:28 executing start method ("/lib/svc/method/sshd start") ] 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_rsa_key 

Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_dsa_key 

Disabling protocol version 2. Could not load hostkey or GSS-API mechanisms 

sshd: no hostkeys available -- exiting. 

[ Jan 26 16:54:28 Method "start" exited with status 1 ] 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. Users will not be able to use ssh to log into this system. 

B. The root user must generate a public/private key pair to allow the ssh service to start. 

C. The #svcadm clear ssh command will fix this problem. 

D. For the ssh service, svcs will currently show this: online 16:54:28 svc:/network/ssh:default 

E. There are host key files in /etc/ssh. 

Answer: A,B 


Q169. systemA has a file system that is being shared as follows: 

— /data/dbase rw "" 

systemB mounts that file system as follows: 

/data on systemA:/data/dbaseN remote/read/write/setuid/devices/xa11r/dev=4c00002 

On systemB, whenever root tries to create or copy a file to the /data directory, root receives the following error: cannot create. Which answer describes a solution to this problem? 

A. On system A, give root write privileges to the /data/dbase directory. 

B. On systemA, Share /data/dbase as follows: 

share —F nfs —o root=systemB /data/dbase 

C. On systemA, Share /data/dbase as follows: 

share —F nfs —o rw=systemB /data/dbase 

D. On systemB, mount the remote file system as follows: 

mount —F nfs —o rw systemA:/data/dbase /data 

Answer: B 


Q170. Given: 

usermod -R role2 user1 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. The user1 user gets assigned role2. 

B. The user1 user loses all previous roles. 

C. If role2 is a plain user, it becomes a role. 

D. If the user1 user is a role, it becomes a plain user. 

E. The user1 user gets all authorizations from role2. 

Answer: A,B