Do you know Ucertify which is a provider of preparatory materials for all the certification exam. Tired of the particular worthless preparatory materials, Ucertify can offers you the most efficient and authentic Oracle Oracle exam demos. Ucertifys experts layout the Oracle 1Z0-879 exam questions according to the actual exam and the latest syllabus. The sort of the sample questions is the same as the actual test-multiple choice. You are able to download the check engine as well as install on the computer regarding self-paced study. Experience the nearly actual test-taking environment at your convenience.

2021 Oct 1Z0-879 free practice test

Q271. You are configuring a system on a public network. Because of the risk of other systems snooping network traffic and obtaining login and password information that is sent in clear text, you want to force users who access this system remotely to use ssh instead of telnet. To do this, you want to disable in.telnetd. Which two commands accomplish this? (Choose two.) 

A. inetadm -d svc:/network/telnet 

B. inetd delete svc:/network/telnet 

C. svcadm disable svc:/network/telnet 

D. inetadm delete svc:/network/telnet 

E. svcadm destroy svc:/network/telnet 

F. grep -v in.telnetd /etc/inetd.conf > /etc/inetd.conf 

Answer: A,C 


Q272. You are working on a system connected to the network. You attempt to NFS mount a directory: 

# mount host1:/usr/share/man /usr/share/man 

Your system displays the following message: 

nfs mount: host1: : RPC: Program not registered 

nfs mount: retrying: /usr/share/man 

What can you do to solve this problem? 

A. ensure that nfsd is running on the local system 

B. ensure that mountd is running on the NFS server 

C. send a HUP signal to the rpcbind process the local system 

D. use rpcinfo -p to ensure that the mount command is registered with rpcbind 

Answer: B 


Q273. According to company policy, all installations must be done over the network, and network installations must be done using a secure protocol. 

Which installation method must you use? 

A. the Solaris Live Upgrade method using the lu command and a spare disk drive 

B. a WANboot installation 

C. a JumpStart installation 

D. a Flash Archive installation 

Answer: B 


Q274. A user is unable to access a host using the telnet command on a new workstation. The user provided the following output: 

user1@w2100z% telnet sys42.abc.com sys42.abc.com: node name or service name not known user1@w2100z% getent hosts sys42.abc.com user1@w2100z% nslookup sys42.abc.com Server: dns.abc.com Address: 192.168.224.10#53 Name: sys42.abc.com Address: 

192.168.222.15 user1@w2100z% grep sys42 /etc/hosts user1@w2100z% 

The user is able to access sys42 from an old workstation without issue. What is a possible explanation for this problem? 

A. The sys42 host is down. 

B. The user did NOT use the rlogin command. 

C. The telnet command is NOT in the user's $PATH variable. 

D. The /etc/nsswitch.conf file is NOT configured to look at DNS for host information. 

Answer: D 


Q275. What are two functions of the check script? (Choose two.) 

A. creates the rules file 

B. creates the profile files 

C. verifies the syntax of the rules and profile files 

D. verifies the syntax of the begin and finish scripts 

E. creates the rules.ok file if there are no syntax errors 

Answer: C,E 


1Z0-879  exam guide

Improved 1Z0-879 exam answers:

Q276. This startup script runs each time that the system is booted and configures each interface with an IP address and other required network information. Which script is it? 

A. /etc/inetd.conf 

B. /etc/rcS.d/S30network 

C. /lib/svc/method/net-physical 

D. svc:/network/physical:default 

Answer: C 


Q277. To save time configuring some custom network facilities, a junior administrator in your company attempts to copy some entries from the /etc/inetd.conf file on a Solaris 8 OS server into the /etc/inetd.conf on a Solaris 10 OS server. The junior administrator is unable to determine why services do not start. Which two commands can you run on the Solaris 10 OS server to start the services? (Choose two.) 

A. inetconv -f 

B. inetcfg -i /etc/inetd.conf 

C. inetcfg -o /etc/inetd.conf 

D. inetconv -f -i /etc/inetd.conf 

E. inetconv -forceimport -o /etc/inetd.conf 

Answer: A,D 


Q278. Your company has hired a new Java technology programmer, and the IT manager wants you to create a user account, user5, on the development server for this new employee. Account creation must abide by the following departmental rules: 

Which two command-line entries will create this new account? (Choose two.) 

A. useradd -d /export/home/user5 -m -g javap -G javad -s /bin/ksh user5 

B. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javap -G javad user5 

C. useradd -d /export/home/user5 -m -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

D. useradd -m -d /export/home/user5 -s /bin/ksh -g javad -G javap user5 

E. useradd -d /export/home/user5 -m -s /sbin/ksh -g javap -G javad user5 

Answer: A,B 


Q279. A disk has been returned from the accounts department for reformatting using their predefined disk layout. Which two commands in the partition sub-menu will load the predefined table and commit it to the disk? (Choose two.) 

A. label B. name C. choose D. modify E. select 

Answer: A,E 


Q280. Given the following zone configuration: 

zonepath: /export/zones/tancredo-z1 

autoboot: true 

pool: 

inherit-pkg-dir: 

dir: /lib 

inherit-pkg-dir: dir: /platform 

inherit-pkg-dir: 

dir: /sbin 

inherit-pkg-dir: 

dir: /usr 

net: 

address: 192.29.97.113/24 

physical: e1000g0 

Which three statements are true about the zone's file systems? (Choose three.) 

A. The /usr file system is private to the local zone. 

B. The /var file system is private to the local zone. 

C. The /tmp file system is private to the local zone. 

D. The /usr file system is shared with the global zone. 

E. The /var file system is shared with the global zone. 

F. The /tmp file system is shared with the global zone. 

Answer: B,C,D