Exam Code: 1Z0-879 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-879 Exam.

2021 May 1Z0-879 Study Guide Questions:

Q61. There is a project that requires a large number of systems to be re-installed on the network. Each installation needs to be hands off and tailored to the task for which the system is intended. Which installation method allows for the specific tailoring of these installs? 

A. Solaris Live Upgrade software 

B. Solaris OS installed from a tape device 

C. an install from a single Solaris Flash archive 

D. Custom JumpStart Installation 

Answer: D 

A junior administrator is troubleshooting a user's workstation. The workstation will NOT boot from its Solaris 10 OS disk. After booting the system from CD-ROM, the junior administrator sends you an email that includes the following text that was retrieved from the workstation console: 

* /dev/rdsk/c0t0d0s2 partition map * 

* Dimensions: 

* 512 bytes/sector 

* 63 sectors/track 

* 16 tracks/cylinder 

* 1008 sectors/cylinder 

* 17662 cylinders 

* 17660 accessible cylinders * 

* Flags: 

* 1: unmountable 

* 10: read-only * 

* First Sector Last 

* Partition Tag Flags Sector Count Sector Mount Directory 0 2 00 1049328 9024488 10073815 / 1 3 01 0 1049328 1049327 2 5 00 0 17801280 17801279 4 7 01 10073816 5627354 15701168 /var 5 8 00 15701169 2100110 17801279 /home 

A. Slice 0 is classified as unmountable. 

B. Slice 4 is classified as unmountable. 

C. This output was produced by the following command: prtvtoc /dev/rdsk/c0t0d0s2. 

D. This output was produced by the partition command in the format utility. 

E. This output was produced by the following command: cat /etc/mnttab. 

Which two statements are true? (Choose two.) 

Answer: B,C 


Q62. To investigate the login problems experienced by user fred, you use su to assume the identity for fred. 

Which command can you use to verify that you have actually assumed the identity for fred? 

A. /usr/bin/id 

B. /usr/bin/finger 

C. /usr/bin/last 

D. /usr/bin/who 

Answer: A 


Q63. You receive a HelpDesk ticket from a user that is unable to access the host server6. bigcorp. com from their workstation. The user's workstation is named ciient4.bigcorp.com .The user has issued a ping command and sends you the output: 

% ping server6.bigcorp.com 

ping: unknown host server6.bigcorp.com 

Big Corp has recently transitioned from using DNS. Big Corp now uses LDAP exclusively and has decomissioned all of their internal DNS servers. With the exception of the primary LDAP server, no client has access to a DNS server. 

The client4 .bigcorp.com was reconfigured to be an LDAP client, as were all other hosts in the department. 

A check of the contents of the /etc/inet/hosts file on client 4 .bigcorp.com reveals that it does NOT contain an entry for server6.bigcorp.com. 

You discover that all of the other systems in the department can access server6. bigcorp. com, even though they do NOT contain an 

/etc/inet/hosts entry for server6 . bigcorp. com. 

You run the nsiookup command on client 4 .bigcorp.com and get this: 

# nsiookup server6.bigcorp.com 

;; connection timed out; no servers could be reached 

When running ldapsearch from client4 . bigcorp. com, it returns the correct IP address for server6 . big. corp. com. 

Which file on client 4.bigcorp.com is misconfigured and must be modified to correct the user's issue? 

A. the /etc/ipnodes file 

B. the /etc/ldap. conf file 

C. the /etc/resolv.conf file 

D. the /etc/nsswitch.conf file 

Answer: D 


2passeasy.com

Up to the minute 1Z0-879 test:

Q64. The system administrator assigned a profile entry with sufficient rights to execute the snoop(1m) command. The user comes back and complains that it does NOT work. The system administrator wants the command to work automatically for the user. Which two can be causes after verifying that the RBAC database entries are correct? (Choose two.) 

A. The user should prefix the command line with pfexec. 

B. The user needs to execute the su root command before the user can execute any of the profile commands. 

C. The user needs to log out and log in again to run with the new shell. 

D. The user needs to be assigned a profile shell. 

Answer: C,D 


Q65. You identify three files in the /export file system that appear to be identical. You know the inode number used by one of the files. 

Which two commands provide information verifying that these files are hard linked? (Choose two.) 

A. ls -laR /export 

B. cat /export 

C. find /export -file <inode_number> 

D. find /export -inum <inode_number> 

E. ls -liR /export 

Answer: D,E 


Q66. You are installing Solaris 10 OS on a SPARC-based system with a graphical monitor and keyboard, but the installation starts up in CLI mode. Assuming you have typed the correct installation command, what is the cause? 

A. You used the DVD. 

B. The monitor is monochrome. 

C. Solaris OS is a text-only installation. 

D. The system has less than 384 megabytes of RAM. 

E. The system has less than 128 megabytes of RAM. 

Answer: E 


2passeasy.com

Pinpoint 1Z0-879 resource:

Q67. On x86-based systems, for which two locations can the ability to utilize PXE network boot be enabled? (Choose two.) 

A. DVD 

B. boot diskette 

C. system BIOS 

D. network adapter configuration tool 

Answer: C,D 


Q68. In which two conditions is it NOT possible to perform a snapshot of a file system? (Choose two.) 

A. The file system is in use by system accounting. 

B. The file system is a multi-terabyte file system. 

C. The file system is used as backing store by real-time applications. 

D. The backing store file is located on a different file system from the source file system. 

Answer: A,C 


Q69. Which two commands assign the user1 user the handyman role? (Choose two). 

A. rolemod -U user1 handyman 

B. usermod —R handyman user1 

C. usermod —K roles=handyman user1 

D. rolemod -K users=user1 handyman 

Answer: B,C 


Q70. In Solaris 10, this tool provides an automated and proactive approach to patch management.  It provides a graphical user interface as well as a command line interface.  Which tool is it? 

A. smpatch 

B. Patchtool 

C. Update manager 

D. Patch manager 

Answer: C