Virtual of 1z0-054 exam topics materials and class for Oracle certification for examinee, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-054 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle Database 11g: Performance Tuning exam Today!

2016 Jun 1z0-054 Study Guide Questions:

Q101. Your database has the ACCTG service configured for an accounting application that runs on a middle tier. The application has three modules LEDGER, ACCOUNTS, and BILLING. You enabled tracing at the service level by executing the following command:

SQL> exec DBMS_MONITOR.SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE('ACCTG');

Which statement is true?

A. A single trace file would be created for all the sessions for the service.

B. Three trace files would be created for the three modules in the application.

C. The trace file would not be created because the module name is not specified.

D. A trace file is created for each session that uses the service, regardless of the module and action.

Answer: D


Q102. View the Exhibit. You decide to quickly configure the adaptive threshold.

What would happen to the existing metric thresholds shown in the Exhibit?

Exhibit:


A. It would be overwritten.

B. It would remain in effect.

C. Only the thresholds set with the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline will remain in effect.

D. Only the thresholds set with baselines other than the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline will remain in effect.

Answer: A


Q103. Identify the situation in which you would use the Automatic Workload Repository (AWR) baseline template.

A. when creating AWR snapshots based on a repeating time schedule

B. when creating and dropping AWR baselines based on a repeating time schedule

C. when computing statistics for all moving window baselines based on a repeating time schedule in the future

D. when resetting the threshold values for the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline based on a repeating time schedule in the future

Answer: B


2passeasy.com

Update 1z0-054 dumps:

Q104. You observed that some of the queries are performing poorly on the SALES_RECORDS table in your database.

On further investigation, you find that at the end of each day the contents of the SALES_RECORDS table are transferred to the SALES table and deleted from the SALES_RECORDS table. The deleted operations cause the table to be sparsely populated.

The SALES_RECORDS table has Automatic Segment Space Management (ASSM) and row movement enabled. The table is accessible in 24x7 mode.

What is the most efficient method to improve the performance?

A. Perform EXPORT, DROP, and IMPORT operations on the SALES_RECORDS table sequentially.

B. Shrink the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE...SHRINK SPACE command.

C. Move the SALES_RECORDS table to a different location by using the ALTER TABLE...MOVE command.

D. Deallocate the space in the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE...DEALLOCATE UNUSED command.

Answer: B


Q105. View the Exhibit and examine the output for the WRC command-line utility that you executed to estimate the number of replay clients.

Identify three prerequisites for completing the replay. (Choose three.)

Exhibit:


A. The replay database should be in the RESTRICTED mode.

B. You need to start at least 21 replay clients on six CPUs to start the replay.

C. The replay directory must have all the replay files that have been preprocessed.

D. The user should be able to use the workload replay package and should have the DBA role.

E. The replay options for think_time_scale and connect_time_scale must be set to 100 each.

Answer: BCD


Q106. Which three factors influence the optimizer's behavior while choosing an optimization approach and goal for a SQL statement? (Choose three.)

A. parsing of a SQL statement

B. operating system (OS) statistics

C. object statistics in the data dictionary

D. the OPTIMIZER_MODE initialization parameter

E. optimizer SQL hints for changing the query optimizer goal

Answer: CDE


2passeasy.com

Exact 1z0-054 bible:

Q107. On examining the Automatic Workload Repository (AWR) report, you find that log file sync appears among the top 5 wait events.On further investigation, you notice that the average time waited for this event is low, but the number of waits are high.

What does this imply?

A. DBWR is slow.

B. LGWR is slow due to slow I/O.

C. Redo log buffer size is insufficient.

D. The application might be committing frequently.

Answer: D


Q108. You analyze an Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) report to identify the component that contributes most to the database time.

Which is the correct description of database time?

A. It is the sum of the CPU time of all nonidle sessions.

B. It is the sum of wait time and the CPU time of all nonidle sessions.

C. It is the time spent in processing the input/output (I/O) request by users.

D. It is the difference between the wait time and the CPU time of all nonidle sessions.

Answer: B


Q109. Which statement is true regarding the setting of the PCTFREE value for an index?

A. It decides how much of a block to fill when the index is created.

B. It has no role to play when segment space management is automatic.

C. It keeps space reserved in a block for possible updates to existing rows in that block.

D. It is the minimum percentage of a block that can be used for row data and overhead before new rows are added to the block.

Answer: A


Q110. Examine the output of the query given below:

SQL> SELECT mutex_type, location, sum(gets), sum(sleeps)

FROM v$mutex_sleep_history

GROUP BY mutex_type, location;

MUTEX_TYPE LOCATION SUM(GETS) SUM(SLEEPS)

-------------- ------------------------------------- ---------- -----------

Library Cache kglhdgn1 62 8669586 4538

Library Cache kglget2 2 2016618 24

Cursor Stat kkocsStoreBindAwareStats [KKSSTALOC8] 2975 1

Cursor Pin kkslce [KKSCHLPIN2] 666831 678

Library Cache kgllkdl1 85 3369224 110

Library Cache kglpnal1 90 224199 13

Library Cache kglic1 49 42068 10

Library Cache kglpin1 4 9620087 374

Library Cache kglpndl1 95 2065089 79

9 rows selected.

Which statement is true?

A. Each row in the output represents a SQL statement that had to wait for mutexes.

B. The Cursor Stat and Cursor Pin SLEEPS indicate that the CURSOR_SHARING parameter is set to EXACT.

C. The GETS column shows the number of times a mutex/location was requested by the requesting session while being held by the blocking session.

D. The sum of numbers in the GETS and SLEEPS columns indicates the number of times a mutex/location was requested by the requesting session while being held by the blocking session.

Answer: C